Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ !...

Στην αρχή κάρφωναν με απροκάλυπτο τρόπο και λόγο, τις κυβερνήσεις Καραμανλή, για τις πολιτικές της, αλλά – κυρίως – για τις λαθροχειρίες της στα στοιχεία, που ανακοίνωνε κι έστελνε στην Ε.Ε. Αλμούνια, Τρισέ, Γιούνγκερ, ακόμα κι ο Μπαρόζο, έχουν δηλώσει αρκετά και τσουχτερά. Η Μέρκελ τα ψιλόλεγε, αν κι αυτή γενίκευε το ζήτημα σ΄ όλους τους έλληνες, βάζοντάς τους σ΄ ένα τσουβάλι.
΄Ολοι θυμόμαστε, πως ο στόχος τους ήταν η πίεση κι ο εκβιασμός της κυβέρνησης Παπανδρέου, προκειμένου να πειστεί και να πάρει σκληρά περιοριστικά μέτρα, βάζοντας στην άκρη πρόγραμμα, προεκλογικές εξαγγελίες, κόκκινες γραμμές κλπ.

Οι γερμαναράδες, ακριβώς για να κλειδώσουν την σκληρή λιτότητα, έβαλαν το ΔΝΤ στο μηχανισμό στήριξης. Όλα, ως γνωστόν, πήγαν κατ΄ ευχή γι αυτούς και κατά διαόλου για την Ελλάδα και το λαό της !

Τώρα που έδεσαν τη γαϊδούρα τους, που έπνιξαν κάθε αντίσταση του έλληνα πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, που επέβαλλαν την …τεχνογνωσία του ΔΝΤ, άρχισαν να την κάνουν, μ΄ ελαφρά πηδηματάκια, βγάζοντας την ουρά τους απ΄ έξω : «…δεν φταίμε εμείς για την σκληρότητα των μέτρων, ο Παπανδρέου καθυστέρησε να ξεκινήσει, γι αυτό και βγήκαν πιο σκληρά…», μουρμουρίζει ο Τρισέ, ο …σοσιαλιστής (γαμώ το σοσιαλισμό μου, γαμώ !...), Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ! >>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Από κοντά κι ο άλλος σοσιαλισταράς ο Στρος Καν, Πρόεδρος του σύγχρονου μηχανισμού, τύπου ιεράς εξέτασης, του διεθνούς Καπιταλισμού, που επιχειρώντας ν΄ αλλάξει μάσκα, εν όψει της επιδίωξής του να διεκδικήσει την Προεδρία στη Γαλλία, φέρεται να δηλώνει το απερίγραπτο : «…εμείς δεν προτείναμε τόσο σκληρά μέτρα, η κυβέρνηση Παπανδρέου μας τα επέβαλλε !!!...».

Τα άθλια τσιράκια των κάθε είδους κονκλάβιου και φορέα του νεοφιλελευθερισμού, έκαναν ό, τι έκαναν για να βάλουν τον ελληνικό λαό σ΄ ένα νέο ζυγό, έρχονται από πάνω και μας δουλεύουν κιόλας, τσιτώνοντας, ακόμα περισσότερο, τα νεύρα μας κι οδηγώντας μας σε καταστάσεις και συμπεριφορές αλλοφροσύνης.
Μήπως κι αυτό είναι μέσα στις επιδιώξεις τους κι έχει να κάνει και με παραπέρα εξελίξεις, που δεν έχουμε ψηλαφίσει, ακόμα ;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Τρισέ δεν είπε ότι δεν θα δέχεται τα ελληνικά ομόλογα τον Νοέμβριο για να αναγκάσει μαζί με την Μέρκελ τον Παπαννδρέου να πάρει μέτρα για να ανατραπεί και να επανέλθει ο αγαπημένος τους κουράδας.?
Αυτοί δημιούργησαν την κρίση αλλά τώρα τους έχει ξεφύγει και δεν ξέρουν τι να κάνουν.

Πέτρος Κ. είπε...

Μόλις σήμερα ανακοινώθηκε ότι δεν πρόκειται να επιβληθεί σε Πορτογαλλία και Ισπανία το ίδιο πακέτο μέτρων με την Ελλάδα, γιατί κάθε χώρα είναι ...ξεχωριστή περίπτωση.
Μάλιστα.
Είναι σαφές.
Τώρα που βλέπετε το ευρώ να κατρακυλάει και να συναγωνίζεται μόνο το νόμισμα της Κουάλα Λουμπούρ, αποφασίσατε ότι δεν θα υπάρχει συνέχεια του ...πηδήματος σε άλλες χώρες και άλλους λαούς της ευρωζώνης.

Εύχομαι να σταματήσουμε για λίγους έστω μήνες να εισάγουμε τις τηλεοράσεις, τα αυτοκίνητα και τα οπλικά συστήματα της Γερμανίας, για να αρχίσουν τα παρακάλια. Τώρα που πέτυχαν το ληστρικό επιτόκιο του 5% (αφού φρόντισαν να στείλουν κατά διαόλου τα spreads των αγορών, ώστε το 5% να φαντάζει ελάχιστο), γίναμε φερέγγυοι ως χώρα και παραγωγικοί ως λαός.
Μόνο κάτι εγχώριοι ηλίθιοι δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει, πόσα γερμανικά εργοστάσια συντηρεί ο ελληνικός λαός και σε πόσους Γερμανούς δίνει δουλειά.
Κατέστη επίσης σαφές ότι για το σημερινό αδιέξοδο είναι, λέει, αποκλειστικός υπεύθυνος ο Παπανδρέου.
Ευτυχώς όμως. Έρχεται ο Σαμαράς που θα μας σώσει.