Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ !


ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΔΙΑΚΙΔΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ της ΡΟΔΟΥ
Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι μόνο οικονομικό. Είναι και ηθικό. Η απαξίωση που εξελίχθηκε σε οργή των πολιτών κατά του πολιτικού συστήματος και των διαχειριστών του, δεν έχει γενεσιουργό αιτία μόνο την οικονομική χρεοκοπία της χώρας. Έχει επιπλέον τη χρεοκοπία των αξιών, το αίσθημα της αδικίας, της ατιμωρησίας, της έλλειψης στοιχειώδους ευθιξίας από το πολιτικό προσωπικό της χώρας.
Ως μια προσπάθεια αναστροφής του κλίματος και αποκατάστασης της χαμένης τιμής των πολιτικών, 48 βουλευτές της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, κυρίως από την περιφέρεια, ζητούν αυστηρό έλεγχο του «πόθεν έσχες», όλων όσοι διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα τα τελευταία 20 χρόνια, αρχής γενομένης από τους υπουργούς και τους βουλευτές.
Στην επιστολή τους, στον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και τον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές αναφέρουν πως «καθημερινά δεχόμαστε από την ίδια την κοινωνία, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης, τη χλεύη και την πλήρη απαξίωση. Είναι κοινωνική απαίτηση, αλλά και απαίτηση σύσσωμης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, να επέλθει κάθαρση και διαφάνεια στο πολιτικό μας σύστημα, για να διασώσουμε το πολιτικό μας ήθος και να αποκαταστήσουμε τη βουλευτική μας υπόσταση». «Μπορούμε και επιβάλλεται να προχωρήσουμε στη διαδικασία αυστηρού ελέγχου του 'πόθεν έσχες' και κυρίως του πόθεν, για όλους όσοι διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια. Ξεκινώντας πρώτα από την ίδια τη Βουλή και για όλους εκείνους, που διατέλεσαν πρώην και νυν υπουργοί, βουλευτές, γενικοί γραμματείς υπουργείων, γενικοί γραμματείς περιφερειών, διοικητές, πρόεδροι, και διευθυντές οργανισμών και λοιπών φορέων του Δημοσίου - και όσους, εκ του νόμου, υποχρεούνται να υποβάλουν δήλωση πόθεν έσχες».

«Όπου και για όποιους διαπιστωθεί απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, να δρομολογείται η κατάσχεσή τους και να αποδίδονται στο κράτος. Διαφορετικά, όσο αφήνουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και δεν αντιδράσουμε με συγκεκριμένα μέτρα, το αρνητικό κλίμα θα συνεχίζεται και θα αποβαίνει εις βάρος όλου του πολιτικού κόσμου επί δικαίων και αδίκων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Είναι φανερό ότι οι 48 βουλευτές θέλουν να δρομολογηθεί αυτό που ζητά όλη η Ελλάδα. Να πληρώσουν επιτέλους αυτοί που κατάντησαν τη χώρα σ’ αυτό το έσχατο σημείο. Είναι μια πρόταση, αλλά από μόνη της δεν αρκεί.

Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές: Παραστατίδης, Θεοδωρίδης, Στασινός, Γιουμαντζίδης, Κεγκέρογλου, Παρασύρης. Ρεντάρη-Τέντε, Εμινίδης, Αμοιρίδης, Κουρουμπλής, Κωνσταντόπουλος, Λαφαζάνης, Τιμοσίδης, Οικονόμου, Παπαχρήστος, Τζελέπης, Τόλκας, Παπαγεωργίου, Δημαράς, Τριανταφυλλόπουλος, Κατσούρας, Μανωλάκης, Βαρβαρήγος, Βούρος, Τσώνης, Θεοχάρη, Ζούνη, Βλατής, Αθανασιάδης, Τσόκλη, Μαγκούφης, Μερεντίτη, Καρτάλης, Μόσιαλος, Καρανίκας, Ρήγας, Ζωίδης, Δημητρουλόπουλος, Αηδόνης, Αρβανιτίδης, Γαιννακοπούλου, Φαρμάκη-Γκέκη, Αράπογλου, Σαλαγιάννης, Παντούλας, Χαραλαμπόπουλος, Τσιαούση, Μοσχόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: