Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΦΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ !

Άρκεσαν λίγες ημέρες – μετά την απόφαση για τη χορήγηση των 110 δις € στην Ελλάδα – για ν΄ αποδειχτεί, πως κάτι σημαντικότερο και βαθύτερο συνέβαινε στην Ευρωζώνη. Οι προεκλογικές σκοπιμότητες της Μέρκελ βγήκαν από το σκηνικό, οι αγορές έδειξαν ξεκάθαρα τις αιμοδιψείς προθέσεις τους κι έτσι φτάσαμε στον μεγάλο μηχανισμό στήριξης των 750 δις €.
Όλα δείχνουν, πως η Ε.Ε. του Μάαστριχτ και του Συμφώνου σταθερότητας θ΄ αποτελέσει παρελθόν, λίαν συντόμως. Η οικονομική διακυβέρνηση και, τελικά, η πολιτική ένωση, είναι κοντά, όσο ποτέ άλλοτε !

Μέσα στο γενικό χαμό αξιοσημείωτη είναι η – αναγκαστική – στροφή των γερμανικών ΜΜΕ απέναντι στην χώρα μας, καθώς από τις εξελίξεις αποδείχτηκε, πως «η τεμπελιά και η ανεμελιά των ελλήνων» δεν ήταν, δα και η αιτία της κατρακύλας του Ευρώ !
Το Der Spiegel αναγνωρίζει πως «στην κρίση της Eλλάδας πολεμούν κράτη εναντίον της χρηματοοικονομικής βιομηχανίας. Διακυβεύεται η ευημερία ολόκληρων χωρών, το ευρώ και η συνοχή της Eυρώπης. Aν πέσουν η Πορτογαλία και η Iσπανία, θα απειληθεί σύντομα και η Γερμανία».
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Σιγά – σιγά οι Γερμανοί αρθογράφοι …ανακαλύπτουν προβλήματα χρέους και ελλειμμάτων και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, παραδέχονται, πως και η Ιταλία και το Βέλγιο μπήκαν στην ΟΝΕ με χρέος πάνω από το 100% του ΑΕΠ, ομολογούν πως και ισχυρές χώρες, όπως η ίδια η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία αντιμετωπίζουν δομικά προβλήματα, που σίγουρα επηρεάζουν και προκαλούν τις επιθέσεις κατά του Ευρώ, πολύ περισσότερο από την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Η Ελλάδα, ως η αρχή, γονάτισε κάτω από το βάρος των κερδοσκοπικών επιθέσεων και των εκβιασμών ολόκληρου του πολιτικοικονομικού συμπλέγματος και μπήκε στο σκοτεινό τούνελ της σκληρής και αντιλαϊκής λιτότητας. Απ΄ ό, τι φαίνεται, όμως, κανείς, σχεδόν, δεν θα γλυτώσει από τις περιοριστικές πολιτικές, είτε είναι στο νότο, είτε είναι στο βορρά. Ακόμα και στην Αγγλία ο νέος πρωθυπουργός άνοιξε το χορό των μέτρων λιτότητας !

Μπροστά σ΄ αυτές τις κοσμογονικές εξελίξεις, οι πολιτικοί φορείς στην Ελλάδα, κομματικοί και μη, δεν έχουν, δυστυχώς, επεξεργαστεί μια ολοκληρωμένη και αξιόπιστη στρατηγική για το μέλλον της χώρας στην Ευρώπη, γεγονός, που επιτείνει την μεταχείρισή μας, ως πειραματόζωου και προσδίδει στην πορεία μας χαρακτηριστικά «φτερού στον άνεμο» !...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΑ.ΜΕ ΚΑΙ ΤΟ Κ.Κ.Ε.

ΤΟ ΠΑ.ΜΕ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ, ΤΟ Κ.Κ.Ε ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.
ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΕΚΤΟΝΩΣΗ, ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ.
ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΣΑΦΕΙΣ ΣΤΟΧΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ.
ΔΙΩΞΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΙΦΩΝΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΟ Κ.Κ.Ε ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 15-5-2010 ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ.
ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΔΕΚΑΔΕΣ.
ΑΓΩΝΑΣ ΟΜΩΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ.
ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΜΟΓΙΟΚΑΠΙΤΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ.

boom είπε...

Ρε φίλε, ζήσε στην κοσμάρα σου κι άσε μας στην πραγματικότητα και στις ανάγκες της.
Τι περιμένεις να μας προσελκύσει στο ΚΚΕ ; Η Παπαρήγα κι ο Μαϊλης ή το αράδιασμα των αλήστου μνήμης δομών του υπαρκτού σοσιαλισμού που κατέρρευσαν με πάταγο ; Είσαστε με τα καλά σας που έρχεστε τον 21ο αιώνα και προτείνετε, ξανά, κολλεκτίβες και κολχόζ ; Η γραφικότητα έχει αι τα όριά της, όπως τα όριά της έχει και η ψυχασθένεια, γιατί περί ψυχασθένειας πρόκειται, όταν προτείνετε,στα σοβαρά,την αναβίωση του Σταλινισμού ! Γιατί ; Για ν΄ αναπτυτχθεί εραιτέρω και να ξαναφέρει τον ...Γιέλτσιν ;
Δεν καταλαβαίνετε πως οι βλακώδεις θεωρίες σας εφαρμόστηκαν κι απέτυχαν οικτρά κι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναγελάστε τους λαούς ; Ποιος είναι ο ...συγκεκριμμένος στόχος του αγώνα σας η έλευση του Κομμουνισμού στην Ελλάδα ; Δεν προσχωρούμε, καλύτερα, σ΄ αυτούς που πρεσβεύουν τη Δεύτερη Παρουσία του Χριστού στη γη ; Ποιο ρεαλιστές θάμαστε !...

Kirki είπε...

Akoyste ayto
http://www.youtube.com/watch?v=-dZ3HmmW2f8

Πέτρος Κ. είπε...

Φίλε ανώνυμε 14:03. Σε ότι με αφορά, ευχαρίστως θα κατέβαινα σε πορείες διαμαρτυρίας και σε απεργιακές κινητοποιήσεις, και θα ένωνα και εγώ τη φωνή μου με τα εκατομμύρια των Ελλήνων που απαιτούν τιμωρία των ενόχων και δήμευση των περιουσιών τους, μέχρις τριτοξάδελφων. Χωρίς όμως την "αυτονόητη" κομματικοποίηση του αγώνα που επιζητείται.
Έλα που ΔΕΝ γουστάρω να καπηλεύεται το ΚΚΕ τις κινητοποιήσεις του κοσμάκη που υποφέρει και να τους παρουσιάζει ότι είναι δεμένοι με το άρμα του.
Έλα που ΔΕΝ γουστάρω καθόλου μα καθόλου τα κορδώματα της κοντοστούπας που βαυκαλίζεται η δόλια ότι έχει και απήχηση.
Αδειάστε μας τη γωνιά γιατί σας σιχαθήκαμε περισσότερο κι απ' αυτούς που μας κυβέρνησαν...