Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ΣΗΨΗ ΚΑΙ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ !...

«Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια», ενώ απ΄ τους βρωμιάρηδες μαθαίνεις τις βρωμιές !
Σε μια εποχή απόλυτης κρίσης, με την ανεργία να χτυπάει πρωτοφανή νούμερα και κάθε ελληνικό σπίτι να διαθέτει ένα και δυο άνεργους, κυρίως νέους, κάποιοι επέλεξαν να τσιτώσουν, ακόμα περισσότερα, τα νεύρα μας, βγαίνοντας στα κανάλια και μιλώντας για σωρεία παράνομων, κυρίως, όμως, ανήθικων προσλήψεων !
Σ΄ αυτή τη δύστυχη – όπως την κατάντησαν – χώρα, ορισμένοι έχουν τη δυνατότητα να διορίζουν από τα παιδιά τους μέχρι τα «σκυλιά» τους, και ενδιάμεσα, βέβαια, όλο το συγγενολόι τους, (αδέλφια, ξαδέρφια, ανίψια, βαφτιστήρια κλπ).

Εμβρόντητος ο ελληνικός λαός ακούει και διαβάζει λίστες προεκλογικών τακτοποιήσεων και πριν εκφωνήσει, καλά – καλά, το καθιερωμένο «ρε, τους πούστηδες !...», μαθαίνει για το αλισβερίσι των προσλήψεων στη βουλή και πέφτει στο «βρε τους καριόληδες !...».

Κι όμως, το ζήτημα αυτό, στη συγκυρία, είναι πιο προκλητικό ακόμα και από τις κλεψιές και τις μίζες, μιας κι αναφέρεται στην βασική προϋπόθεση, κάθε προσπάθειας αξιοπρεπούς διαβίωσης, σ΄ αυτή την κωλοκοινωνία : την εξεύρεση δουλειάς !...
Ταυτόχρονα, έτσι όπως εξελίσσεται η όλη υπόθεση, με εκατέρωθεν καρφώματα κι αποκαλύψεις, αποδεικνύει, περίτρανα, τη σήψη και την κατρακύλα των παραδοσιακών πολιτικών (από τις πολιτικές) και πολιτικών (από τους πολιτικούς)…

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν το timing για την "αποκάλυψη" του (γνωστού παλαιόθεν) σκανδάλου της ΑΓΡΟΓΗΣ υπήρξε επιλογή της κυβέρνησης για ευνόητους λόγους (βλέπε ασφαλιστικό), αλλά αυτό που ξέρω είναι, ότι το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου υπέρ της. Χωρίς καμμιά εμπάθεια ή προσπάθεια συμψηφισμού με τους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ διορισμούς στην ΑΓΡΟΓΗ, πώς είναι δυνατόν ο κ. Πάγκαλος να έχει βγει στα κεραμίδια γι αυτό το θέμα, όταν με περισσή ευκολία διόριζε την κόρη του στο δημόσιο με νόμο που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ είχε ψηφίσει; Από την άποψη αυτή, και τη στιγμή που και για την ΑΓΡΟΓΗ είχε εκδοθεί κάποια προκήρυξη, όπως τέλος πάντων εκδόθηκε (άρα ο διαγωνισμός τυπικά θεωρείται νόμιμος), πώς είναι δυνατόν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να προβάλει με παρόμοιο τρόπο το νόμιμο του διορισμού της κόρης του, ξεχνώντας εντελώς το ηθικό! ΄Ετσι που μας τα λέει μοιάζει σαν να ήταν περίπου υποχρεωτικό να τη διορίσει στο δημόσιο, επειδή ήταν κόρη του και επειδή υπήρχε σχετικός νόμος και μάλλον και χάρη μας έκανε.
Και πώς κύριε Λογοπλόκε μου να μη παίρνουμε φόρα και να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο, όταν βλέπουμε τα παιδιά μας να αργοπεθαίνουν άνεργα και ανίσχυρα απέναντι στο απύθμενο θράσος των πολιτικών που διόρισαν στο δημόσιο και τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους και τα εγγόνια των σκύλων τους; Πώς; Μπορείτε να μου πείτε;
(Μητέρα δύο νέων ανέργων - πτυχιούχων).

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Πιστεύω να έγινε αντιληπτό, πως το άρθρο είναι αμφίστομο και δεν αποσιωπά τις ευθύνες και του κ. Πάγκαλου.

Π.Μ. είπε...

Επειδή πολλή προσπάθεια γίνεται να συμψηφισθεί το σκανδαλο της Αγρογής με τον διορισμό της κόρης του Πάγκαλου πριν απο είκοσι χρόνια στην Βουλή για τρείς μήνες θέλω να πω σε όλους που σκίζουν τα ιμάτιά τους για την κατάντια δήθεν ΟΛΩΝ των Πολιτικών οτι: 1.Δεν είναι το ίδιο εκείνος που καταγγέλλει με αποδείξεις τα σημερινά σκάνδαλα με εκείνον που τα έχει διαπράξει.
2.Δεν είναι της ίδιας βαρύτητας έγκλημα το έγκλημα της Αγρογής με το "παράπτωμα" Πάγκαλου,γιατί το 99,9%των Ελληνίδων μαννάδων και πατεράδων, εάν ήσαν σύζυγοι βουλευτών και υπήρχε νόμος να διορίζονται τα παιδιά τους κλπ θα πίεζαν τον άνδρα τους ή την γυναίκα τους να τα διορίσει(και αν δεν τα διώριζε θα τον θεωρούσαν ηλίθιο.
Γι΄αυτό να σταματήσει η υποκρισία.
Ο διορισμός της κόρης του Πάγκαλου ήταν νόμιμος και κείνον τον καιρό ηθικά αποδεκτός ή εν πάση περιπτώσει πολύ περισσότερο αποδεκτός απο σήμερα.
Το να βγαίνουν στα κανάλια σήμερα γνωστοί ελλειμματικής ηθικής και παραπτωματίες όπως ο Τριανταφυλλόπουλος που δεν έχει πάει στρατιώτης δηλώνοντας τρελλός και πλουτίζει διαπλεκόμενος και ο Τράγκας όταν γυρίζει απο τις διακοπές του στην Νίκαια της Γαλλίας και να κραυγάζουν για την πτώση της πολιτικής ηθικής συλλήβδην, είναι να κάνεις εμετό.
4.Εαν κάποιος Ελληνας σήμερα καταγγείλλει όπως ο Πάγκαλος ένα σκάνδαλο απο τα πλείστα που ο ευτραφής τεμπέλης της Ραφήνας εξέθρεψε στην θητεία του και καταβαράθρωσε την χώρα, με αποτέλεσμα να στενάζει σήμερα ο κόσμος απο τα μέτρα της Τρόϊκας,τα σαίνια της νταβατζίδικης δημοσιογραφίας κάτι θα του βρούν στην ζωή του για να τον ξεμπροστιάσουν (γιατί ουδείς αναμάρτητος) και να πιστεψει η μάννα με τα δυό άνεργα παιδιά οτι ο καταγγέλλων είναι ο φταίχτης και όχι ο καταγγελλόμενος.
5.Το να καταγγείλλεις σήμερα τι έγινε τα προηγούμενα εξι χρόνια, είναι καθήκον της σημερινής κυβέρνησης, ανεξάρτητα εάν θα ψάξουν την διαδρομή τους και την διαδρομή των προγόνων τους απο την εποχή του Τρικούπη προκειμένου να τους βρούν αν στραβοκατούρησαν ή νυχτοπερπάτησαν.
6.Αλλο να διορίζεις 269 άσχετους βλάχους στο Δημόσιο δύο μέρες πρίν τις εκλογές παράνομα,γνωρίζοντας οτι η χώρα βουλιάζει, και άλλο να διορίζεις νόμιμα έναν εγγράμματο πρίν είκοσι χρόνια έστω και αν αυτός είναι γόνος βουλευτού.
7.Προτιμώ τον κ. Πάγκαλο που έχει το θάρρος να καταγγέλλει απο εκείνους που φοβούνται μην απολογηθούν στούς μίσθαρνους και γλοιώδεις δημοσιογράφους.
8.Η πολιτική έχει πρόβλημα ηθικού ερείσματος έτσι όπως ασκείται χρόνια.Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι όταν προσπαθεί ν΄αλλάξει, τα συμφέροντα ομοφωνούν και βάζουν εμπόδια να μην αλλάξει, με την γνωστη τακτική του όλοι το ίδιο είναι κλπ.
Παλαιά και λυσιτελής τακτική.Οχι πάντα, αλλά λυσιτελής.Τούτη την φορά θα περάσει ή θα δούμε πραγματικά δικαοσύνη;Οψόμεθα.

Π.Κ. είπε...

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Χατζηγάκης έβαλε στη ζυγαριά την πρόσληψη στη Βουλή (ΚΑΚΩΣ-ΚΑΚΙΣΤΑ) της κόρης του Πάγκαλου με τις 270 προσλήψεις από τα παράθυρα, τους φεγγίτες και τις χαραμάδες για να μιλήσει για το αίσχος του αντιπροέδρου της σημερινής κυβέρνησης, λέγοντας ότι «δεν μπορεί αυτός να παριστάνει τον κήνσορα». Άρα …ισοπαλία!

Πέραν της βλακείας και της ένδειας των επιχειρημάτων που χαρακτηρίζει τον «πολιτικό άνδρα», είναι να απορεί κανείς πως κατάφεραν τέτοιοι τυχάρπαστοι να μας κυβερνήσουν επί 5,5 χρόνια.

Με νόμο-ξεφτίλα που ψήφισαν στη Βουλή οι τότε βουλευτές, δινόταν το δικαίωμα (λες και περίμεναν το νόμο για να το κάνουν) να διορίζει ο κάθε βουλευτής όποιον ήθελε στη Βουλή. Οι βουλευτές αυτοί έφυγαν, συνταξιοδοτήθηκαν, πέθαναν και ήρθαν άλλοι στη θέση τους για να διορίσουν και αυτοί με τη σειρά τους, αφού ο «νόμος» τους έδινε το δικαίωμα. Έτσι, οι 800 περίπου υπάλληλοι της Βουλής του 2004, έχουν υπερδιπλασιαστεί μέσα σε 6 χρόνια. Η ξεφτίλα αυτή δεν είναι τωρινή και όλοι (πλην του ΚΚΕ όπως λέγεται) έχουν κάνει χρήση αυτού του «νόμου». Ο Χατζηγάκης ήξερε για το διορισμό της κόρης Πάγκαλου και νόμιζε ότι τον «κρατάει στο χέρι». Μη μιλήσεις, για να μη μιλήσω. Εμετός!

Ο Χατζηγάκης που έχωσε τα φιλαράκια του στην ΑΓΡΟΓΗ, δεν είπε πουθενά όπου εμφανίστηκε ότι ο ίδιος προσωπικά δεν έκανε χρήση των διατάξεων του νόμου-ξεφτίλα. Ασφαλώς και έβαλε και ο ίδιος άτομα στη Βουλή, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.

Κατά τη μέχρι τώρα πολιτική και δημοσιογραφική διερεύνηση για την πρόσληψη των 270, έχουμε πληροφορηθεί διάφορα ωραία πράγματα.
1) Ο Χατζηγάκης μίλησε για «φτωχά» παιδιά, που ζούσαν με εισοδήματα κάτω από τα όρια της φτώχειας. Απ’ ότι διαβάζω στα blogs, στα Τρίκαλα που γνωρίζει ο ένας τον άλλον, άλλα λένε.
2) Μίλησε για παιδιά των 800 ευρώ. Πληροφορηθήκαμε ότι ένας υπάλληλος Υ.Ε παίρνει 1.100 ευρώ, 1.400 ευρώ παίρνουν οι υπόλοιποι, ενώ 2.440 ευρώ οι μηχανικοί.
3) Ο τότε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, τον Ιούνιο του 2009 είχε ζητήσει την πρόσληψη το πολύ 80 εξειδικευμένων ατόμων, γιατί δεν χρειάζονται άλλοι και δεν μπορεί να τους αντέξει το σύστημα.
4) Η ΑΓΡΟΓΗ που είχε αρχικά έξοδα μισθοδοσίας 450.000 ευρώ, με το που ανέλαβε ο Χατζηγάκης έφτασε τα 9,5 εκατ. ευρώ.
5) Η προκήρυξη δεν έφερε καν αριθμό πρωτοκόλλου !!! Δεν ήταν δηλαδή ούτε καν επίσημο έγγραφο του υπουργείου, ένα απλό χαρτί ήταν που θα μπορούσε ο καθένας να το γράψει και να το τυπώσει.
6) Η προκήρυξη δεν δημοσιεύθηκε σε καμία εφημερίδα, αναρτήθηκε μόνο στο site της «ΑΓΡΟΓΗ».
7) Όλοι οι νεοπροσληφθέντες υπέγραψαν πανομοιότυπη σύμβαση (αορίστου χρόνου) χωρίς να αναφέρεται πουθενά η ειδικότητα και η εργασία που πρόκειται να προσφέρουν.
8) «Εξετάστηκαν» 3.500 περίπου αιτήσεις και βιογραφικά μέσα σε ένα σαββατοκύριακο. Σε πρωινή εκπομπή του είπαν ότι η κάθε αίτηση και το βιογραφικό «εξετάστηκαν» μέσα σε 30 δευτερόλεπτα !!! και δεν έβγαλε λέξη. 9) Από την ίδια εκπομπή μάθαμε ότι ο ηθικός Χατζηγάκης 70 κινητά στην κατοχή του, 30 από τα οποία τα είχε μοιράσει στους ψηφοφόρους-φιλαράκια του (εμείς τα πληρώναμε). Ένα μόνο από αυτά έκανε λογαριασμό 11.700 ευρώ σε ένα μήνα! Συγχαρητήρια.
10) Επί υπουργίας Χατζηγάκη το υπουργείο πλήρωνε 20 εκατ. ευρώ για (σταθερό) τηλέφωνο. Κατά την έρευνα διαπιστώθηκαν τηλεφωνήματα σε γραμμές 090, τηλεπαιχνίδια, ωροσκόπια κ.α.
11) Για ανακαίνιση του γραφείου του τότε υφυπουργού (25 τ.μ.) δαπανήθηκαν 150.000 ευρώ. Μόνο για τα έπιπλα δόθηκαν 71.000 ευρώ. Αριστούργημα.
12) Προεκλογικοί διορισμοί εξπρές που ερευνούν τρεις εισαγγελείς έγιναν και στην εταιρία ΑΓΡΟΤΙΜΑ Α.Ε., στην εταιρία ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε, όπου μέσα σε μια εβδομάδα (προεκλογικά) προσλήφθηκαν 39 άτομα και στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (25 προσλήψεις).

Δεν νομίζω να μείνουμε σε αυτά. Η ξεφτίλα τους δεν έχει τέλος…

Vasileios είπε...

Μ᾽αρέσει που παλεύουν τα κόμματα για τα δημόσια ή τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Λες και βλέπουν τι σπουδές έχουν οι βυσματούχοι που διορίζουν.

Ανώνυμος είπε...

@ Π.Μ.
(Από Ανώνυμος 7/7 14:07)

Μια διευκρίνηση και μια ένσταση:
α) συμφωνώ απόλυτα ότι ο συμψηφισμός μιας ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ πράξης με μια ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΟΜΙΜΗ (μόνο και μόνο επειδή και οι δύο αφορούν διορισμούς στο δημόσιο) είναι απαράδεκτος, φασιστικός και αποπροσανατολιστικός. Κάθε ενέργεια πρέπει να αξιολογείται και να κρίνεται αυτοτελώς.
β) Δεν ισχυρίσθηκα με κανένα τρόπο ότι ο κ. Πάγκαλος, η οποιοσδήποτε άλλος βουλευτής παραβίασε τη νομοθεσία με το διορισμό των συγγενών και φίλων τους. ΄Οπως ο ίδιος άλλωστε ο κ. Πάγκαλος δήλωσε "αξιοποίησε την ευεργετική διάταξη του νόμου" (για την αναγκαιότητα βέβαια αυτής της αξιοποίησης κανείς δεν έχει πεισθεί. Δηλαδή έγινε μετά από πίεση της συζύγου του, έγινε μήπως το παιδί του μείνει νηστικό και άνεργο στο δρόμο ή μήπως λόγω εξαιρετικής σπανιότητος του είδους;) Το ερώτημα που τίθεται είναι άλλο. Μέσα από όλη αυτή τη συζήτηση για το ασφαλιστικό, ολόκληρες κοινωνικές ομάδες έχουν δαιμονοποιηθεί από τους αρμοδίους ως ΜΟΝΟΙ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ υπεύθυνοι της κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος (π.χ. δημόσιοι υπάλληλοι (με βύσμα ή χωρίς), πρόωρα συνταξιοδοτηθείσες με ανήλικα, υπάλληλοι του Υπ. Οικονομικών και ένα σωρό άλλοι). Αλήθεια, σε ποιο ακριβώς σημείο όλες αυτές οι κατηγορίες εργαζομένων παραβίασαν το νόμο και τώρα λιθοβολούνται περίπου ως εγκληματίες; Κι αυτοί όλοι "αξιοποίηση των ευεργετικών διατάξεων των νόμων" δεν έκαναν; Μήπως και ο Βουλγαράκης τα ίδια δεν ισχυρίσθηκε περί νόμιμου και ηθικού; Ποιά είναι η διαφορά; Και εν τέλει όλους αυτούς τους ευεργετικούς μεν καταστροφικούς δε νόμους ποιοι τους ψήφισαν; Τολμώ να απαντήσω εγώ. Τους ψήφισαν οι ίδιοι οι πολιτικοί με τη προοπτική να ευνοηθούν ακόμη περισσότερο οι "δικοί" τους άνθρωποι που ήδη είχαν τύχει ευεργετικού διορισμού στο δημόσιο. Τόσο απλά. Βέβαια τις εποχές εκείνες που όλα αυτά ήταν πολύ περισσότερο "ηθικά" αποδεκτά από ότι σήμερα, κανείς τους δεν σκέφτηκε ότι αυτό το δημόσιο δεν μπορεί να χωρέσει όλους τους συγγενείς τους, φίλους κλπ. και κάποια στιγμή θα ξέσπαγε στο κεφάλι τους.
Επειδή λοιπόν η υποκρισία έχει όντως περισσέψει και επειδή κάποια στιγμή όλοι πρέπει να αναλάβουν ακριβοδίκαια τις ευθύνες που τους αναλογούν, δεν πρόκειται σε καμμιά περίπτωση να δεχτώ ότι τα παιδιά και οι συγγενείς των πολιτικών είναι πιό ίσα από όλα τα άλλα παιδιά και αυτοδικαίως διορίζονται στο δημόσιο (είτε νόμιμα είτε από το παράθυρο), με μοναδικό κριτήριο τις εκλεκτικές τους συγγένειες και/η το ότι έδωσαν μάχες μέσα από τα πολιτικά γραφεία για την εκλογή του προστάτη τους, τη στιγμή που όλοι οι "άλλοι" για να δουν διορισμό πρέπει να διαθέτουν τα πτυχία του Αϊνστάϊν και του Κέϊνς μαζί. Αυτοί οι "άλλοι" είναι πια πολλοί, πάρα πολλοί, και το κυριώτερο ΠΟΛΥ μα ΠΟΛΥ ΘΥΜΩΜΕΝΟΙ.

Π.Μ. είπε...

7/7/10 14:47
"Κάποια στιγμή πρέπει να αναλάβουν όλοι ακριβοδίκαια τις ευθύνες τους..."
Αυτό δεν θα γίνει ποτέ δυστυχώς,γιατί δεν υπάρχουν τέτοια πολιτικά συστήματα και τέτοιες κοινωνίες.Υπάρχουν όμως "δικαιότερα" συστήματα και κοινωνίες και πολιτικές και άνθρωποι.Σ΄αυτά και σ΄αυτές και σ΄αυτούς, προσβλέπουν οι δίκαιοι,οι ηθικοί και οι αδύνατοι αυτής της κοινωνίας.Οι συμψηφισμοί όμως είναι δόλιοι και χρησιμοποιούνται απο δολίους, είτε για να ελαφρύνουν την θέση τους, είτε (όπως συμβαίνει με τα συμφέροντα και τους εκπροσώπους τους) για να μην γίνουν έστω, λίγο δικαιότερες οι κοινωνίες.Κατά τα λοιπά συμφωνώ.