Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

"Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΑΤΥΡΟΣ" (Τώρα και ...Οικονομολόγος !...).

Όταν εκτός των άλλων, καβαλάς και το …καλάμι, τότε είναι μοιραίο να καταλήγεις σε συμπεριφορές περίεργες, έως σχιζοφρενικές, μιας και το …ύψος ζαλίζει, ερεθίζει μεν, αλλά και αποβλακώνει. Στον καλαμοβάμονα όλα τα καταπιεσμένα και εν πολλοίς ανώμαλα απωθημένα, βγαίνουν στην επιφάνεια !
Ο «εθνικός μας σάτυρος» τόδε διαμορφωτής της κοινής γνώμης, τόδε εκφραστής της κάθαρσης, τόδε ειδήμονας και διάνοια, σε όλα ! Τώρα το βλέπει και οικονομολόγος και αποφαίνεται για την πορεία της Οικονομίας : «πάει για φούντο» !...
Τάχα περιγελούμε τις πρακτικές όσων κάνουν αναλήψεις και σεντουκοποίηση των καταθέσεών τους, απ΄ την άλλη, όμως, με τον πούστικο τρόπο μας, τους επιβραβεύουμε και προτρέπουμε και τους υπόλοιπους να τους μιμηθούν !

Κάνοντας αποσπασματική και αυθαίρετη καταγραφή δημοσιευμάτων ή βίντεο, που δείχνουν άσχημα γεγονότα ή εξελίξεις, (τα περισσότερα κατασκευασμένα ρεπορτάζ των διαπλεκόμενων καναλιών), τα δείχνουμε όλα μαύρα, στραγγαλίζουμε κάθε πιθανότητα και ελπίδα για μια καλύτερη πορεία των πραγμάτων, στην ουσία έχουμε περάσει το μήνυμα «τι περιμένεις κι εσύ, πάρε τα λεφτά σου απ΄ τις τράπεζες !...», και στο τέλος, έτσι για το ξεκάρφωμα, πετάμε κι ένα σατυρικό «μα καλά τι κάνεις μωρέ ; ΄Οπου και να τα πας δεν τα γλυτώνεις !...».
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Καπάκι ο χιουμοριστικός, τάχα, αντιπερισπασμός με την Πόπη ή την ΄Αντζελα κι όλα έχουν συντελεστεί : όλα πάνε σκατά, τίποτα δεν λειτουργεί, τίποτα δεν αξίζει, η οικονομία βουλιάζει, η ακρίβεια καλπάζει, οι μισθοί μειώνονται, εκτός… Εκτός από το μισθό του «εθνικού μας σάτυρου» ! Αλήθεια θα μας πει, κάποτε, πόσα παίρνει από τους νταβατζήδες των καναλιών ;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εθνικός μας σάτυρος ! Χαααα ! ΄Εγραψες πάλι.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε λογοπλόκε γίνεσαι κακός ; ΄Ασχημο είναι να καβαλάς ;

Ανώνυμος είπε...

το θέμα είναι να ξέρεις άν καβαλάς τί καβαλάς, και μήπως καβαλιέσαι .....

Π.Μ. είπε...

O αργυρώνητος προπαγανδιστής των συμφερόντων. Ξέρει αυτός και τ΄αφεντικά του.Πότε θα τον πάρει με τις ντομάτες ο κόσμος;Λίγο θέλει ακόμα και θα τον δούμε και θα τον λυπηθούμε.Τον νέο Αριστοκλάνη!

ακυβέρνητος είπε...

Στην Ελλάδα όποια πραμάτεια κι αν έχεις για πούλημα, όλο και κάποιος θα δείξει ενδιαφέρον. Από λογοτεχνικά βιβλία έως σωβρακοφανέλες, ενίοτε και ταυτόχρονα.
Ο συγκεκριμένος, προσπαθεί να μας «αφυπνίσει», να μας κάνει να δούμε πίσω από τις γραμμές, να καταλάβουμε τα «δύσκολα» που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά, να μας σώσει από τα καθάρματα που μας περιτριγυρίζουν, γιατί θέλει το καλό μας, επειδή εμείς δεν το ξέρουμε, αυτός όμως το φροντίζει.
Έχει δημιουργήσει μια εκπομπή σε στυλ σόλο επιθεώρηση, γεμάτη λογοπαίγνια και εύληπτα αστειάκια. Παίζει συνέχεια με τις λέξεις (αυτό ξέρει να το κάνει καλά) και το πόπολο που δεν έχει άλλη διέξοδο στη μαυρίλα (ή έτσι νομίζει), τον παρακολουθεί και κυριολεκτικά κρέμεται από τα χείλη του. Τέτοιες σοφίες που αραδιάζει δεν πρέπει να πάνε χαμένες.
Η «δουλειά» που κάνει είναι απλή. Πληρώνει μια ομάδα ανθρώπων να παρακολουθούν νυχθημερόν και να καταγράφουν σε βίντεο κάθε εκπομπή σε κάθε τηλεοπτικό σταθμό (κυρίως σκουπίδια). Η επιλογή δεν είναι δα και δύσκολη, τόσες αρλούμπες λέγονται. Τις διανθίζει κατόπιν με τα αστειάκια του και αυτό είναι όλο. Αν και συνήθως συμβαίνει το αντίθετο. Θέλει να υπερασπιστεί τις ιδέες του ή να μαγαρίσει τους ιδεολογικούς του αντιπάλους ή να πλασάρει τα προαποφασισμένα του συμπεράσματα και ψάχνει να βρει το βίντεο που θα του δώσει (δήθεν) την ευκαιρία.
Κατά καιρούς έχει πει καλά λόγια για όλους και τους έχει επίσης καταδικάσει όλους. Έτσι παριστάνει τον υπερκομματικό και τον ανεπηρέαστο. Και ανάμεσα στα πολιτικά σχόλια ρίχνει και κανα ανέκδοτο, σχολιάζει βίντεο με τα εθνικά μας σούργελα, συνομιλεί με το κοινό, τραγουδάει, ποτίζει τον κόσμο και με κανα ουζάκι και ….τα χεράκια πάνω, τα χεράκια κάτω.
Είχα διαβάσει ότι σύμφωνα με το συμβόλαιο που υπέγραψε στον Alpha η αμοιβή του φτάνει στα 1.400 ευρώ το λεπτό.
Κάποιος να μας σώσει από τους σωτήρες;;;

Ανώνυμος είπε...

Ο καραδεξιός αυτός καραγκιόζης που παριστάνει τον αριστερο τρομαρα του,είναι το ίνδαλμα των απανταχού δεξιών που σκούζουν σαν τις γριές επειδή έχασαν την κουτάλα και δεν υπάρχει ελπίδα να την ξαναπάρουν.Επίσης εκπροσωπεί τους φοροφυγαδες με πρώτους αυτούς των καναλιών και εφημερίδων,τούς πούστηδες ,τις πουτάνες και άλλες δημακρατικές δυνάμεις που είναι σαν τα μουτρα του.Πείθει μόνο τους παραπάνω.Τι να κάνουν οι άνθρωποι μεσα στην απελπισία τους.