Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΓΚΛΕΤΣΟΙ !...

Το ξεσαλωμένο φαγοπότι των «συνδαιτημόνων του Πάγκαλου», έφερε τη χρεοκοπία κι αυτή έφερε τους τροϊκανούς. Το Μνημόνιο έβαλε τα πλαίσια, μέσα στα οποία, εκτός των τόσων άλλων, βρήκε τρόπο να εκδηλωθεί κάθε ικμάδα ηλιθιότητας και βλακείας των …αιφνιδια-σμένων, από τις εξελίξεις, κυβερνώντων. Κι έτσι άρχισε το μπάχαλο !...

Ο …αλάνθαστος λαουτζίκος, τόφερε από δω, τόφερε από κει, τελικά ενέδωσε στις σειρήνες της παραενημέρωσης και της παραπληροφόρησης, ξεχέζοντας, ισοπεδωτικά, τους πολιτικούς και νάτος στο ψάξιμο για νέους εκφραστές, νέα είδωλα, νέα …πρότυπα.

Όταν γενουσιοργό αίτιο του νέου εκφραστή – είδωλου, είναι η ηλιθιότητα της εξουσίας τι περιμένεις να προκύψει, κάτι το καλό ;

Η ανατολική Φθιώτιδα χωρίστηκε στη μέση από τα διόδια Πελασγίας, χωρίς παραδρόμους, που να επιτρέπουν στους κατοίκους των από κει χωριών να επισκέπτονται την έδρα του Δήμου τους (Στυλίδα), δίχως χαράτσι. Αυτή η βασική χοντρομαλακία απέκτησε και περικοκλάδες, αφού δεν δόθηκαν ούτε οι κάρτες ελεύθερης διάβασης των ντόπιων, οι οποίοι, σύμφωνα με τους μαλάκες των υπουργείων, έπρεπε κάθε φορά που διάβαιναν τα «στενά», να πληρώνουν 2,50 € !

Τότε ακριβώς εμφανίστηκαν οι Γκλέτσοι !...

Ξεβρασμένοι νεοκούρκουλοι, ενός χρεοκοπημένου star system, στο κυνήγι της θεραπείας της οικονομικής ξεροσταλιάς τους, έγιναν …Δήμαρχοι ! ΄Εχοντας ρολάρει από την αλα Πρέκα ακροδεξιά, έως το ΚΚΕ και αφού ψάρεψαν χρίσμα, γλύφοντας πατόκορφα το Σαμαρά, κατάφεραν να επιπλεύσουν των καμένων χαρτιών, των διασπασμένων «προοδευτικών» και των παραδοσιακών επαναστατών.

Νάτοι, εκμεταλλευόμενοι τις μαλακίες των Μαγκριώτηδων, ν΄ ανοιγοκλείνουν την πλαϊνή μπάρα στο 265ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Αθήνας – Θεσσαλονίκης, ξεβιδώνοντας τις τέσσερες βίδες με μπουλονόκλειδο, τη συνοδεία …εκσκαφέα ! (Και γαμώ τη σκηνοθέτηση της νεοεπαναστατικής παρέμβασης…).

Η μη επίτευξη του επιδιωκόμενου αποτελέσματος με την πρώτη, έφερε και δεύτερο γιουρούσι και να το «ψάρι τσίμπησε» : επήλθε σύλληψη !...
- Α, για να σας πω… μην πάτε να την βγάλετε έτσι, θα μου περάσετε χειροπέδες !
- Τι λέτε κύριε Δήμαρχε, δεν έχουμε τέτοια εντολή.
- Δεν έχετε ; Να πάρετε… Θέλω χειροπέδες, ρε !
Ο αστυνομικός διευθυντής στην άλλη άκρη της γραμμής κατηγορη-ματικός :
- Είπαμε όχι χειροπέδες !
- Μα, κύριε διευθυντά, τις θέλει μόνος του, τις απαιτεί…
- Ε, τότε, τι να σας πω…

Η φωτογραφία του Γκλέτσου σιδηροδέσμιου, πάραυτα στα sites και πρωτοσέλιδο την επαύριον στις φυλλάδες. Πλήθος κι ασταμάτητα τα σχόλια επιδοκιμασίας και θαυμασμού : «επιτέλους, ένας πραγματικός αγωνιστής !...». Η σύλληψη καταδικάζεται από ΟΝΝΕΔ και ΚΚΕ…
Το κίνημα κατά των διοδίωνν ανακοινώνει, θριαμβευτικά, την ανακάλυψη του ηγέτη του… «Μα εγώ δεν μίλησα για μη πληρωμή των διοδίων, παράδρομο ζήτησα…». «Δεν έχει σημασία, είσαι ο ήρωάς μας !».
Ο ήρωας που ξεβιδώνει βίδες με εκσκαφέα και φοράει χειροπέδες, κατ΄ απαίτησή του !...

Στο γραφείο του αστυνομικού διοικητή Φθιώτιδας, όλη νύχτα …κρατούμενος, δέχεται καφέ μόνο από την DESTILE και την COZY, εναλλάξ, ενώ στα διαλλείματα βγαίνει στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου και χαιρετάει τους θαυμαστές που του συμπαραστέκονται στη δοκιμασία του …κρατητηρίου.

Την άλλη μέρα η απαίτηση κατά των μπάτσων που τον συνόδευαν στα κτίρια των Δικαστηρίων, επανήλθε δριμύτερη : «ζορίστε με, ρε παιδιά, στην εκκλησία πάμε ; Κρατούμενος είμαι !».
- Μα τι λέτε κύριε Γκλέτσο, δεν μας αφήνετε να τελειώσουμε τη δουλειά μας και να πάμε σπίτια μας…
- Σπρώξτε με, ρε, σας λέω !...

Η επιτυχία της παράστασης «ο Γκλέτσος Δήμαρχος», αποτυπώθηκε σε δύο γεγονότα που ακολούθησαν : αφ΄ ενός στο σύνθημα των συγκεντρωμένων «θα στείλουμε το Γκλέτσο στη Βουλή !» και αφ΄ ετέρου στην άμεση αντίδραση του υφυπουργού Μαγκριώτη, που έσπευσε την επόμενη, μόλις, ημέρα να εγκρίνει τις κάρτες ελεύθερης διάβασης των κατοίκων της περιοχής από τα διόδια, καθώς και την χορήγηση των πιστώσεων για το άνοιγμα του παράδρομου, επιβεβαιώνοντας, πανηγυρικά, τη μαλακία που δέρνει τους ασκούντες κυβερνητική πολιτική.

Ναι, μεν όλ΄ αυτά, αλλά τα περί Αθανασίου Διάκου και Θερμοπυλών, που εκστόμισε ο Απόστολος ; Ε, κοιτάξτε να δείτε, πάνω στην έπαρση του ρόλου, είπε και κανά δυο πραγματάκια, εκτός του κειμένου του σεναρίου. Αυτό είναι κάτι που συνηθίζεται στη σκηνή !...

9 σχόλια:

Π.Μ. είπε...

Οι ανεγκέφαλοι και εκτός τόπου και χρόνου ευρισκόμενοι, πολιτικοί προϊστάμενοι και το καθεστώς των πονηρών και ευθυνόφοβων κοπριτών της Διοίκησης, θα μετατρέψουν τους Γκλέτσους και άλλους πιό πονηρούς σε αντιστασιακούς.
Ξυπνείστε κύριοι!
Οι κοπρίτες του Δημοσίου (Αστυνομία,Υπουργεία ΚΑΙ Δικαιοσύνη) είναι πιό κραταιοί και πιό έξυπνοι από όσο νομίζετε.Είναι δίπλα σας, σας υποβάλλουν τις βουλήσεις των και δεν το ξέρετε.Σας δουλεύουν.
Εκτός και αν μας δουλεύετε όλοι μαζί...

Ανώνυμος είπε...

Η μπάρα που άνοιξε οδηγεί από αγροτικό δρόμο κατευθείαν στην Εθνική οδό.ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ.
Ας ελπίσουμε για το μέγεθος της βλακείας που έκανε ο Γκλέτσος να υπάρξουν σοβαροί δικαστές στη δικάσιμο της 6ης Απριλίου.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γκλέτσος σαν ηθοποιός μπέρδεψε τους ρόλους του που έχει κάνει κατά καιρούς με τη θέση που του δώσανε ψηφίζοντάς τον.Ο τόπος μας έχει ανάγκη από συγκροτημένα άτομα που σέβονται νόμους και θεσμούς ,σοβαρούς ανθρώπους και όχι από νταήδες,τραμπούκους.
Θα τον στύψουν τα κανάλια όσο κάνουν τη δουλειά τους σε ακροαματικότητα και θα τον πετάξουν σαν στυμμένη λεμονόκουπα.
Αυτή είναι η Ελλάδα που παραδίνουν τα κόμματα, με το σύστημα αξιών που υπηρέτησαν.Κρίμα για τα παραδείγματα που δίνουμε στα παιδιά μας.

Ανώνυμος είπε...

..''kai kala tha kanoun !''
o apostolis ekane poly kala
frontise gia tous dimotes tou
opos prepei na kanoun oloi.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο που πήγε χθες στον λεχρίτη της δημοσιογραφίας τα λέει όλα...κι η κοπριά στα λάχανα

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά είναι εντελώς αγράμματος ακόμη γελάνε μερικοί στο δημαρχείο με την ορθογραφία του αφήστε το συντακτικό του.
Απλώς έκανε one man show στον ρόλο του ψευτόμαγκα.
Αυτός ο δρόμος που άνοιξε δεν είναι παράπλευρος είναι ένας παλιός αγροτικός που οδηγεί κατευθείαν στην Εθνική.ΘΑΝΑΤΟΣ.Για τρεις μέρες έλεγε ψέμματα στις τηλεοράσεις.
Προσεχώς επειδή δεν πατάει καλά στο μυαλό θα έχουμε και άλλα επεισόδια.

Ανώνυμος είπε...

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4613136
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΚΛΕΤΣΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Οι χαχόλοι που έτρεξαν να χρίσουν τον Γκλέτσο αγωνιστή και ήρωα, αντιλήφθηκαν πως τώρα υμνεί τα αντανακλαστικά και τη αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και ειδικά του ΥΠΕΧΩΔΕ ;
Το ότι ασχολούμαστε όμως τόσοι με τον Απόστολο μαγκιά του.. ένα νούμερο παραπάνω στο νομό...δεν μας χαλάει, φυσικά δεν είχαμε και έλλειμμα... να τον χαιροντε οι ψαρόμυαλοι.......προσεχώς σε νέες παπαρίες

Ανώνυμος είπε...

Επανάσταση κήρυξε ο Απόστολος Γκλέτσος απαιτώντας να φύγουν από την Στυλίδα τα κατοχικά στρατεύματα των κατασκευαστικών.
Είναι καταπληκτικό πως σε τούτη την χώρα μπορείς την πιο σωστή κίνηση και την πιο υγιή αντίδραση να την κάνεις τηλεοπτικό σκουπίδι και να ωθείς έναν αγώνα στα όρια της γραφικότητας.
Ούρλιαζε λοιπόν ο δήμαρχος της Στυλίδας ότι είναι...
έτοιμος να πεθάνει. Μόνο που στην πραγματικότητα δεν θα χρειαστεί να τον σκοτώσουν. Με τις δηλώσεις του κατάφερε να αυτοκτονήσει.