Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Ο ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΣΟΠΑΝΟΣΚΥΛΟΥ !...

Το ό,τι στην Ελλάδα, μεταξύ όλων των άλλων, εμφανίζονται αλλαγμένοι και οι βασικοί κανόνες λειτουργίας και εξέλιξης του καπιταλισμού, δεν είναι κάτι που θα πρέπει να μας προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη. Εδώ τόσα και τόσα συμβαίνουν με επίκεντρο αυτή τη «φωτισμένη» και ταυτόχρονα «φωτοδότρια» χώρα, των «πρωτοπόρων» και «πολυμήχανων» Ελλήνων, ο καπιταλισμός θα μας ξέφευγε ;

Αυτή η θεωρία του Γ. Παπανδρέου για τη διαφθορά και τις επιπτώσεις της στην προβληματικότητα της ελληνικής οικονομίας, του κράτους και της κοινωνίας, δεν είναι στον αέρα, έχει βάση. Η απόπειρα, όμως, το φαινόμενο αυτό ν΄ αποκτήσει και να παρουσιαστεί ως αυτόνομο και ανεξάρτητο, που υπάρχει, αναπτύσσεται, τροφοδοτεί και αυτοτροφοδοτείται, πέρα κι έξω από εποχές, ιδεολογίες, πολιτικές απόψεις, φορείς και σχηματισμούς, ανθρώπους και πρόσωπα, είναι κάλπικη, ανιστόρητη και, εν πολλοίς, επικίνδυνη : φέρνει γενικεύσεις και ισοπέδωση, καταστάσεις που ευνοούν την απαλλαγή των κύριων ενόχων, που τίθενται στο απυρόβλητο και την ενοχοποίηση τμημάτων ή και ολόκληρου του λαού, που καταδικάζεται και υφίσταται σκληρές και άδικες τιμωρίες !

Ο καπιταλισμός εμπεριέχει (κι αυτός) τη διαφθορά, ως συστατικό του στοιχείο κι ως γνωστόν, διαχειριστές του και στυλοβάτες του δεν είναι οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές μάζες. Οι καπιταλιστές στην άσκηση του «κοινωνικού τους έργου» χρησιμοποιούν, ως λακέδες, αυτούς που μπορούν να επηρεάζουν τη κοινή γνώμη κι αυτοί είναι –κύρια – οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι και μετέρχονται πολλούς τρόπους και μεθόδους επηρεασμού των ψηφοφόρων.
Ε, δεν μπορούν να βγαίνουν οι ευρισκόμενοι σε διατεταγμένη υπηρεσία, λακέδες των ολιγαρχόντων και ν΄ απευθύνουν κατηγορίες και ευθύνες (και μάλιστα ίδιες και ίσες), στα θύματα της λωποδυσίας τους ! ΄Ετσι κύριε Πάγκαλε ?...

Αν δεν είχες απορροφηθεί, πλήρως, στον …μεταλλαγμένο ρόλο του τσοπανόσκυλου, (κατ΄ εντολήν ή αυτοβούλως αδιάφορον…), κι είχες χρησιμοποιήσει την «εξυπνάδα σου» και την «ευφράδειά σου» με ορθό τρόπο και στο σωστό στόχο, δεν θα μας ζάλιζες, κάθε τόσο, τ΄ αρχίδια με τα, ανούσια «αλυχτά σου», («μαζί τα φάγαμε» και «κοπρίτες οι δημόσιοι υπάλληλοι»…), αλλά θα συγκέριαζες λόγους και θάριχνες ατάκες για τους πραγματικούς φαγάνες και τους πραγματικούς κοπρίτες.
Θάβρισκες, π.χ. τα λόγια και τις φράσεις, για να περιγράψεις και να καταγγείλεις τους διαχρονικούς λεηλάτες του ελληνικού δημοσίου, τους μεγαλοεπιχειρηματίες που κάνοντας δουλειές μαζί του – κατά προτεραιότητα – απομυζούσαν και απομυζούν τα δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων, τους πόρους, δηλαδή, του ελληνικού λαού.
Θ΄ αράδιαζες κάμποσα χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπως αυτά που συνέβησαν και συμβαίνουν με τις ανακοστολογήσεις και τις αναθεωρήσεις των τιμών, των μεγάλων δημόσιων έργων, (αλήθεια κ. αντιπρόεδρε, πότε θα μας πεις, τα 6 μεγαλύτερα έργα της 25ετίας, για πόσο ξεκίνησαν και πόσο έφτασαν ?...) ή με τις χρεοκοπήσεις και το κλείσιμο μεγάλων βιομηχανιών (πότε θα μάθουμε για τη φάρα των μεγαλοϊδιοκτητών τους, που ενώ τις φαλήρισαν και φέσωσαν το κράτος με δισεκατομμύρια, οι ίδιοι παραμένουν πάμπλουτοι κι αλλάζουν επιχειρηματικό αντικείμενο, όπως τα φράκα τους ?...).

Είπαμε, στην Ελλάδα, τα πάντα γίνονται, όλα αλλάζουν, τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο : γιατί το τσοπανόσκυλο θάμενε πιστό στον παραδοσιακό του ρόλο, του φύλακα, δηλαδή, του κοπαδιού και δεν θα «τάκανε πλακάκια» με το λύκο ?...

1 σχόλιο:

ακυβέρνητος είπε...

Ο Πάγκαλος, ανέκαθεν διεκδικούσε λίγα ψίχουλα δημοσιότητας, όποτε διαπίστωνε ότι τα Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης δεν ασχολούνταν μαζί του. Εθισμένος όπως είναι στο να παριστάνει τον «μπροστάρη», τον «πρωτοπόρο σε ιδέες», το «think tank» του ΠΑΣΟΚ (μόνο think δεν είναι, το «tank» του απονέμεται επάξια), εκσφενδονίζει θηριώδεις ηλιθιότητες, ανάλογες των δικών του διαστάσεων.
Αφού δουλειά δεν έχει να κάνει, μιας και ο Παπανδρέου τον έβαλε στην κυβέρνηση δίχως να του δώσει αρμοδιότητες, μόνο και μόνο για να ησυχάσει από τη γκρίνια και τη μιζέρια του, παρακολουθεί καθημερινά κατά που φυσάει ο άνεμος, ποια αρλούμπα είναι «πιασάρικη» και βολεύει τη δεδομένη χρονική στιγμή και την πετάει. Όποιον πάρει ο χάρος λοιπόν. Κάτω από τις δικές του άναρθρες κραυγές στοιχίζεται όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας, ανεξαρτήτως απόχρωσης. Κανένα απολύτως κόμμα και κανένας πολιτικός, ούτε καν το ΚΚΕ που παραδοσιακά και από κεκτημένη ταχύτητα διαφωνεί μαζί του και αυτοανακηρύσσεται υπερασπιστής των φτωχών και αδύνατων, δεν βγήκε να υπερασπιστεί τον ελληνικό λαό από τις μαλακίες του Πάγκαλου «όλοι μαζί τα φάγαμε». Με άλλα λόγια μπορεί να συγκριθεί ο οικοδόμος, ο τσαγκάρης, η νοικοκυρά και ο αγρότης με τα 250 κιλά του Πάγκαλου. Ούτε και οι 4 μαζί δεν συγκεντρώνουν τα κιλά του, πως τα έφαγαν όλοι μαζί; Ο βιοπαλαιστής έπαιρνε 60 λεπτά αύξηση την ημέρα στο μεροκάματό του και ο πολιτικός με κάθε υπογραφή που έβαζε έφτιαχνε και από ένα σπίτι.
Είναι αλήθεια ρε Πάγκαλε ότι όταν μας επισκέφθηκαν ο Στρος Καν και ο Όλι Ρεν, 79 βουλευτές του κοινοβουλίου μας (σας), μόνο για να παρευρίσκονται και για να ακούσουν τις ομιλίες τους, τσέπωσαν 30.345 ευρώ; Είναι αλήθεια ότι οι βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων μόνο για δύο συνεδριάσεις μοιράστηκαν 22.950, ήτοι 500 ευρώ έκαστος;;; (πηγή: inews.gr). Με την παχυδερμία και τον ωχαδελφισμό που σε δέρνει, είσαι ικανός να τα προσθέσεις και αυτά στα έξοδα του δημοσίου, να μοιράσεις το λογαριασμό και να ξαναπείς ότι και αυτά μαζί τα φάγαμε.
Πάνκαλε (δεν είναι λάθος, τόσο κάλο κουβαλάει η φαλακρή φάλαινα), δεν ξέρω αν σε ψήφιζαν κοπρίτες για να τους διορίσεις (και τώρα που πρόκειται να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο και οι εκλογές θα είναι με λίστα δεν τους έχεις πλέον ανάγκη και τους βρίζεις), δεν ξέρω πως νιώθουν σήμερα όλοι αυτοί που φιλούσαν την κατουρημένη σου ποδιά, δεν ξέρω ούτε πως αισθάνονται όλοι όσοι σου έσφιγγαν το χέρι κάθε φορά που σε εξέλεγαν για να τους εκπροσωπήσεις, ούτε και πρόκειται να υπερασπιστώ την χαμένη τιμή του κάθε κηφήνα που διόρισες εσύ και τα άλλα πολιτικά τζάκια, αυτό που ξέρω είναι ότι όταν ξεχειλίσει το ποτάμι της λαϊκής οργής, λόγω του βάρους σου αλλά και για τις ασυναρτησίες που αμολάς, θα πας στον πάτο πρώτος.
Τόσα χρόνια ταΐζατε την ψευτοδημοσιογραφία με τις ειδήσεις που σας ήσαν ανώδυνες. Δεν είχατε προβλέψει ότι θα υπάρξει και άλλου είδους δημοσιογραφία, αυτή του διαδικτύου και των ιστολογίων. Δεν είστε πια στο απυρόβλητο και οι μαλακίες σας δεν θα μένουν ασχολίαστες.
Ζήτησε τώρα από τον Λογοπλόκο να σου δώσει την ip μου, όπως έκανες πριν από ένα μήνα στο zougla.gr. Πολύ θα το’θελα να πάω με σένα στα δικαστήρια και να σε κάνω διεθνώς ρεζίλι…