Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ΄ ΑΛΩΝΙ !...

Μέσα στον κυκεώνα των κακών έως θλιβερών ειδήσεων να και μια καλή : μας αφαίρεσαν, λέει, τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013. Σιγά τα ωά !
Στην κατάσταση που είμαστε, ως χώρα και οικονομία, οι αγώνες μας μάραναν, λες κι είχαμε 358.000.000 Ευρώ για πέταμα !

Μετά το οικονομικό κάζο που επέφεραν οι Ολυμπιακοί αγώνες και με τα ερείπια των ολυμπιακών εγκαταστάσεων να χάσκουν σ΄ Αθήνα, περίχωρα και περιφέρεια, υπάρχει κανένας που να εξακολουθούσε να θέλει τη διοργάνωση των Μεσογειακών ; Αν κρίνω από κάποια δημοσιεύματα υπάρχει μερικοί, μεταξύ των οποίων, λίγα λαμόγια και λίγοι μαλάκες !

Τα λαμόγια είναι μεταξύ εκείνων που είχαν παραγγείλει μασέλες για ένα νέο μεγάλο φαγοπότι, είχαν κάνει τις προετοιμασίες, (μέχρι και εκτάσεις είχαν αγοράσει στις κρίσιμες περιοχές) και θεωρούσαν, περίπου σίγουρα, τα κέρδη και τα έσοδα, που θάφταναν για να περάσουν, άνετα, την επόμενη δεκαετία.

Οι μαλάκες έσκασαν μύτη με κλαψουρίσματα του τύπου «γίναμε διεθνώς ρεζίλι…», (αυτοί βρίσκονται ακόμα, στην εποχή της εθνικής υπερηφάνειας !...), ή «είναι μια πολύ άσχημη εξέλιξη και βλάπτει σοβαρά το πρόσωπο της Ελλάδας…» !
Το δεύτερο ανήκει στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, το γνωστό Σπύρο Καπράλο, ο οποίος ήταν από τους οργιάσαντες στη μεγάλη υπόθεση των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 και ο οποίος βρέθηκε στην κατηγορία με τους «μαλάκες», μόνο με κριτήριο τη δήλωσή του…


Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων αποφάσισε την αφαίρεση σχεδόν ομόφωνα, (12-1), επειδή δεν είχαν προχωρήσει τα έργα υποδομής και ειδικά τα δύο χωριά, που είχαν προγραμματιστεί, για τη φιλοξενία των 4000 αθλητών.
Ο Γερουλάνος, μάλλον κάνοντας πλάκα, είχε αντιπροτείνει η φιλοξενία να γίνει σε ξενοδοχεία και …κρουαζιερόπλοια, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στο επιτροπάτο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι αγώνες είχαν δοθεί στην Ελλάδα το 2007 και οι κουβαρντάδες της Κυβέρνησης Καραμανλή, (ναι αυτοί οι …στυλοβάτες της ελληνικής οικονομίας), είχαν διαμορφώσει έναν προϋπολογισμό της τάξης των 358 εκατ. €, στον οποίο περιλαμβάνονταν, εκτός των άλλων και φαντασμαγορικές φιέστες ! ΄Ο,τι θάπρεπε και θα ταίριαζε, δηλαδή, στην Ελλάδα του 2013, της λιτότητας και της φτώχιας !...

6 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Πες τα βρε Λογοπλόκε γιατί θέλουν να μας τρελάνουν. Σ΄ αυτή τη χώρα που κάνουν κουμάντο οι επιχειρηματίες κλέφτες και απατεώνες , στη χώρα που δεν φτάνει η σύνταξη στο γεροντάκι να βράσει μια φασολάδα, στη χώρα που ο απολυμένος ψάχνει για οποιοδήποτε μεροκάματο με ελάχιστα χρήματα και χωρίς ασφάλιση, η γκλαμουριά μας έλειπε.
Τι του λείπει του ψωριάρη;
Μυξοκλαίει η νΝΔ που είχε εξασφαλίσει ‘’δουλειές’’ στα φιλαράκια της (βλ. κουμπάρους-σφουγκοκωλάριους-παρατρεχάμενους). Τώρα που δεν τους έκατσε η αρπαχτή, βγήκε ο Νάκος και έκανε λόγο για αστείες αιτιάσεις της κυβέρνησης. «Κύριε» Νάκο, άστο καλύτερα να μιλήσει κανένας άλλος. Εσύ δεν είσαι που ως υφυπουργός Εσωτερικών του ακαταλληλότερου, είπες αναφερόμενος στα καλόπαιδα της ΟΝΝΕΔ «τα δικά μας παιδιά είναι καλά παιδιά». Νάκο, οι κομπίνες τέλος. Όσους βολέψατε, βολέψατε.
Από κοντά και το ΛΑ(Θ)ΟΣ του Καρατζαφέρη που για να μπει σ το κάδρο μιλάει για «διεθνή διασυρμό» και συνεχίζει λέγοντας πως «οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 μόνο οφέλη μπορούσαν να φέρουν στη χώρα».
Ναι μάλιστα, όπως έφεραν και οι Ολυμπιακοί του 2004!
Τα κόμματα της «αριστεράς» κράτησαν αποστάσεις λέγοντας ότι από την πρώτη στιγμή είχαν μιλήσει για υπερτιμημένους αγώνες.
Και έτσι, ούτε ολυμπιακά χωριά φτιάχτηκαν (αλήθεια, σε κάθε διοργάνωση πρέπει να φτιάχνουμε και από ένα;), ούτε τηλεοράσεις, λαπτοπ και κλιματιστικά θα τοποθετηθούν για να τα κλέψουν στη συνέχεια οι κομπιναδόροι και να τα πουλήσουν.
Η κυβέρνηση μείωσε το κόστος των Μεσογειακών Αγώνων από 358.000.000 ευρώ σε 126.000.000 ευρώ και αυτό δεν έγινε αποδεκτό από την Επιτροπή.
Μαζί με τη φοράδα στ’ αλώνι, χεστήκαμε κι εμείς!
Έτσι κάναμε οικονομία και τα 126 εκατομμύρια…

Ανώνυμος είπε...

TO ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ..!!!!

http://www.gazzetta.gr/afieromata/item/132842-To-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF-%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%9C%CE%B5%CF%83%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8E%CE%BD

Ανώνυμος είπε...

Σωστή η ανάρτηση με ορθές διαπιστώσεις. Καλή και η αυτοκριτική για τους Ολυμπιακούς, αν και αργά !

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε πατριώτες , τι θέλετε να πείτε τώρα που με ¨ελαφριά καρδιά¨ στέλνετε τον Αθλητισμό (όχι ότι είναι πράγματι, αλλά αυτός υπάρχει τώρα...) σε άλλη πιο ¨'αξια¨ χώρα; Οτι τώρα τα 350 εκ. θα τα πάρει ο συνταξιούχος η ο άνεργος(όπως εγώ) η θα γίνει ΄κάποιο έργο υποδομής για όλους μας και δεν θα τα φάνε με άλλον τρόπο; Οτι τώρα που δεν θα δουν έστω οι νέοι ,τα πιτσιρίκια κάποιους αθλητες για να ζηλέψουν και που δεν θα δουλέψουν κάποιοι έντιμοι (έστω λίγοι) επιχηρειματίες η μαγαζάκια είναι καλύτερα;Αυτό το μίσος και την οργή να την διοχετεύετε συγκεκριμένα και να μην κάνετε αυτό που κάνει η ξεφτιλισμένη κυβέρνηση-εξουσία(και αυτοί τώρα και οι προηγούμενοι που πράγματι ετοίμαζαν γλέντι!), αφού δεν μπορώ να πιάσω π.χ.την φοροδιαφυγή πληρώστε ΟΛΟΙ παραπάνω!Πονάει κεφάλι,κόφτο... Λες και όποια χώρα τώρα τους πάρει δεν θα υπάρχουν λαμόγια αλλά και ούτε είμαστε άξιοι να εκμεταλευτούμε τους αγώνες(αλήθεια γιατί ΟΛΕΣ οι χώρες τους θέλουν άραγε;) για όφελος μας..!Γιατί προεξοφλείτε(και μου κάνει εντύπωση!)ότι μέχρι τότε θα κάνουν κουμάντο οι ίδιοι και δεν θα έχει αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο; Χωρίς ελπίδα και όραμα για το αύριο και πάλη για το σήμερα είμαστε καταδικασμένοι και καταδικάζετε και τα παιδιά σας ότι θα ζήσουν σε μια χώρα που δεν θα ξαναδεί αγώνες για πολλά-πολλά χρόνια , ΚΡΙΜΑ !!!

Γκιωνης είπε...

. Μην ξεχνάτε τις μπίζνες τού συζύγου τής ... Μπακογιάννη και γαμπρού τού Μητσοτάκη που φρόντισε να αγοράσει εκτάσεις στην περιοχή για να τις εκμεταλευτεί....

ακυβέρνητος είπε...

@ 22:10
Αυτό που είπα είναι ότι δεν υπάρχουν λεφτά για συντάξεις και επενδύσεις που θα μειώσουν την ανεργία. Οι φιέστες μας έλειψαν; Το χρυσάφι που έριξε η προηγούμενη κυβέρνηση στα πόδια των ‘μεγάλων’ αθλητών για να τους προσελκύσει, θεωρώ, όπως και κάθε νοήμων, περιττό. Διαφωνείς;
Έργα υποδομής; Ποια; Τα αθλητικά χωριά; Για να δοθούν στη συνέχεια σαν εργατικές κατοικίες; Και είναι ανάγκη να κάνουμε Μεσογειακούς αγώνες για να δοθούν σπίτια σε δικαιούχους;
Παρακάτω γράφεις ότι «ετοίμαζαν γλέντι». Τότε που διαφωνείς με τη ματαίωση τους;
Και παρακάτω «Λες και όποια χώρα τώρα τους πάρει δεν θα υπάρχουν λαμόγια (αλήθεια γιατί ΟΛΕΣ οι χώρες τους θέλουν άραγε;)». Απάντησες μόνος σου.
Η ελπίδα και το όραμα φίλε δεν έρχονται ούτε με Ολυμπιακούς αγώνες, ούτε με Μεσογειακούς αγώνες, ούτε με Βαλκανικούς αγώνες. Έρχονται με ΑΓΩΝΕΣ κοινωνικούς, συσπείρωση και πάλη.
Και για να διαχωρίσω τη θέση μου. Επειδή έτυχε, πριν γράψω την άποψη μου, να διαβάσω στη gazzetta το άρθρο που αναφέρει και ο ανώνυμος 18:09, θα σε παρότρυνα να κάνεις το ίδιο, για να καταλάβεις τι ετοίμαζαν να κάνουν. Να σου αναφέρω μόνο ένα : 8 κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, θα παραχωρούσαν στα μέλη της ΔΕΜΑ, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ με δικαιολογία «να τα χρησιμοποιήσουν για την προώθηση και αναβάθμιση των Αγώνων»! Και μένα αν μου παραχωρήσεις ένα σαλέ στις Ελβετικές Άλπεις, να δεις τι καλά που θα τα λέω για τους Ελβετούς.
Η σημερινή κυβέρνηση ΔΕΝ ζήτησε τη ματαίωση των αγώνων. Ζήτησε τη ΜΕΙΩΣΗ και τον ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ των δαπανών, αλλά η ΔΕΜΑ αρνήθηκε.
Στην άρνηση της ΔΕΜΑ κολλάει το …ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ !!!
Αν νομίζεις ότι για να γίνονται στη χώρα μας Αγώνες, πρέπει να κατεβάζουμε τα σώβρακα, τότε σίγουρα διαφωνούμε…