Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

NATURAλιστικά !...

Ο 92χρονος απόμαχος δάσκαλος, (δάσκαλος και με την στενή και με την ευρεία έννοια) ήταν τις προάλλες συγκεκριμένος και κατηγορηματικός στους φόβους του : ακόμα κι αν γίνουν όλα όσα πρέπει, αν αλλάξουν τα κακώς κείμενα και διαμορφωθούν σύγχρονοι και αξιόπιστοι κανόνες για μια σωστή λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας, πάλι δεν είναι σίγουρο πως ο έλληνας θα μπει στο …ντορό !
Το τι εννοεί ο «ποιητής» δεν χρειάζεται πολύ ψάξιμο και πολλές αναλύσεις για να κατανοηθεί, πάμπολλα γεγονότα, παλιά και νέα, αποτελούν αποδείξεις για του λόγου το βάσιμο…

Η πρόταση για να αυξηθούν στα 10, τα στρέμματα που απαιτούνται για να κτίσει κανείς, ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ και σε περιοχή χαρακτηρισμένη NATURA, ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεων. Πρωτοπόροι, λέει, στον αγώνα για την υπεράσπιση των …μικρο-ιδιοκτητών, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ! «Τα 10 στρέμματα, μόνο οι μεγάλοι μπορούν να τ΄ αγοράσουν, ενώ οι μικροί, άντε να φτάσουν ως τα 4 !...».

Και γιατί, ρε καριόληδες, ν΄ αγοράσουν και να χτίσουν, μεγάλοι και μικροί, στις περιοχές NATURA ; Χάθηκε τόσος τόπος αλλού ;
Πως ; Δεν υπάρχουν αλλού χώροι ; Τότε, ποτέ μη σώσουν και κτίσουν !...
Τους «πρωτοπόρους» ακολούθησε, άμεσα, όλο το λεχριταριό της μάσας και της κονομισιάς και οι εκφραστές τους βγήκαν πύρινοι κατά της Μπιρμπίλη : «ενταφιάζει τις κατασκευές και την οικοδομή ! Ακυρώνει την …ανάπτυξη !...».
Το φαϊ στους πεινασμένους και η δουλειά στους άνεργους, θα ρθουν, από την οικοδόμηση των περιοχών NATURA !...

Δυο σύντομες παρατηρήσεις και μια ερώτηση :

1. Οι «αξιοποιημένες» περιοχές τύπου Παρνασσού και περιχώρων, είναι η αποτύπωση όλου του κλεμμένου και του μαύρου χρήματος της μεταπολιτευτικής περιόδου της οικονομίας μας.
2. Οι αντιδράσεις σε νομοθετικές πρωτοβουλίες σαν αυτή για τα 10 στρέμματα, των πολιτικών, είναι το «κλώτσημα του μουλαριού» πριν το ψόφο του.
3. Ο πρωθυπουργός, θα κάνει και σ΄ αυτή την περίπτωση αυτό που έκανε στα νομοσχέδια για τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων ; Θα παρέμβει, δηλαδή, στους βουλευτές του για να το βουλώσουν και να ψηφίσουν ;

2 σχόλια:

Π.Μ. είπε...

Την Ελλάδα δεν την κατέστρεψε ο Ωνάσης, ο Νιάρχος και καμπόσοι άλλοι που κατά το πλείστον πλούτισαν στην Εσπερία.(Τούς εξαιρώ γιατί είναι λίγοι και γνωστοί και δεν μπορούσαν να κάνουν τέτοιο και τόσο κακό).Την κατέστρεψαν οι πολλοί καπάτσοι,ευνοούμενοι του καθεστώτος που ξεπήδησαν μετά τον εμφύλιο,συνέχισαν οι ευνοούμενοι της χούντας και κορυφώθηκε η καταστροφή μετά την μεταπολίτευση με την καθολική επέλαση των λιγούρηδων, λιμασμένων και αρπακτικών πάσης φύσεως, εναντίον της κρατικής περιουσίας γενικώς, αδιακρίτως και υπο την εθελοτυφλία όλων των κομμάτων χάριν της....ευημερίας του λαού και της πάρτης των.
Κάποιοι νομοταγείς (πάντα υπάρχουν και αυτοί)είναι οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να εξεγείρονται κατά της γενικευμένης λεηλασίας.
Αλλά αυτοί δεν φωνάζουν.Τους αρκεί να τεθούν και εφαρμοσθούν σωστοί νόμοι.Σχεδόν πάντα φωνάζουν οι κλέφτες.
Νόμους χρειαζόμαστε τέτοιους, ώστε να μη ζηλεύουμε τους νόμους των άλλων και να τους εφαρμόζουμε και να είμαστε υπερήφανοι που τους εφαρμόζουμε.
Ετσι λέει χιλιάδες χρόνια τώρα ο Θουκυδίδης αλλά οι πολιτικοί μας και κάτι μεγαλοδημοσιογράφοι, είναι σαν να μην έχουν πάει στο σχολείο και μας πρήζουν κάθε βράδυ κακοποιώντας την λογική μας και δοκιμάζοντας την υπομονή μας.Οι Χατζη-Πρετεντερο-Τρέμηδες και κάτι άλλοι καλοπληρωμένοι μικροφωνατζήδες υλακτούν εκ του μακρόθεν τους Πολιτικούς και γλείφουν εκ του σύνεγγυς τ΄αφεντικά τους κουνώντας την ουρά τους. Εκεί στήνεται το παιχνίδι.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ NATURA. ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ.
ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΑΤΩΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΠΑΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΧΛΩΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΤΙΣΕ, ΕΚΤΙΣΕ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΩΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΑ, ΝΑ ΚAΝΟΥΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟ, ΝΑ ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΛΣΗ, ΠΑΡΚΑ, ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΛΆΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.
ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΛΟΛΑΓΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑΚΙΜΙΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ (ΘΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΑ ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ Δ.Σ. ΤΗΣ W.W.F.
KAI THS GREENPEACE KAI TOTE TA ΞANALEME) ΞΗΜΕΡΟΒΡΑΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΘΑΛΑΜΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΥΠΕΚΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΛΟΓΩ ΕΠΑΦΩΝ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ ΠΕΙΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ NATURA.
ΟΥΔΟΛΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ..
ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ, ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΩΝ, ΥΧΘΥΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.
ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟ ΤΟΥ ΣΧΙΝΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.(ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΟΧΙ ΕΣΥ ΚΙ ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ!!!!
ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΕΚΛΕΒΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ 4 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝΕ 4.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ. ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΣ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΥΡΗΔΕΣ, ΛΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ.
Α ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ, ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΥΜΟ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ!!! ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗ ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ. ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ Ν.ΒΟΥΤΖΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΕΥΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΓΑΝ ΤΗ ΘΕΑ.
ΘΑ ΜΠΟΡΕΟΥΣΕ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ NATURA ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΑΣΕΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ ΥΠΟΠΤΩΝ Μ.Κ.Ο. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΝ ΜΕ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΜΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.
ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ.
ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΗ ΓΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥΣ.
ΛΙΓΟ ΨΑΞΙΜΟ ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΠΟΤΕ!!!!!