Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ !...

Πάλι με τη Λούκα θα τα βάλουν οι τροϊκανοί, αφού και σ΄ αυτή την επίσκεψή τους έχουν ως στόχο την περαιτέρω υπονόμευση και ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, φυσικά πάντοτε, στην επιδίωξή τους να διευκολύνουν ακόμα περισσότερο την ασυδοσία της εργοδοσίας.
Οι εκπρόσωποι των τοκογλύφων δανειστών μας δεν έχουν μείνει καθόλου ευχαριστημένοι από την, μέχρι τώρα, εφαρμογή των διατάξεων για τα εργασιακά, έτσι όπως διαμορφώθηκαν κατά την περασμένη επίσκεψή τους, πριν δυο μήνες.
Οι επιχειρησιακές συμβάσεις δεν …τράβηξαν και υπογραφές σωματείων για μειώσεις αποδοχών δεν μπήκαν ή μπήκαν ελαχιστότατες.

Στην πρώτη τους διερευνητική επαφή με την ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης, οι ελεγκτές της τρόικας έπεσαν κατ΄ ευθείαν στο ψητό, κάνοντας σαφές πως στοχεύουν σε νέα αλλαγή της ρύθμισης για τις συλλογικές συμβάσεις, με την γενίκευση των επιχειρησιακών, χωρίς την επέκταση των κλαδικών στην περίπτωση μη συμφωνίας σωματείου – εργοδότη.
Φυσικά και η πρώτη αυτή συνάντηση δεν είχε αποτέλεσμα, μιας κι από πλευράς υπουργείου τονίστηκε, πως για την κυβέρνηση το θέμα θεωρείται ολοκληρωμένο και λήξαν, με βάση το περιεχόμενο και τις διατάξεις του νόμου που ψήφισε η Βουλή. Με τη σιγουριά πως οι τεχνοκράτες θα επανέλθουν και θα πιέσουν αφόρητα για να περάσουν το δικό τους, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προετοιμάζεται, διαμορφώνοντας θέσεις, κλίμα και συμμαχίες, για την απόκρουση της νέας επέλασης. Δυστυχώς η προϊστορία, αλλά και οι υποχρεώσεις της κυβέρνησης, δεν μπορούν να προδικάσουν ευοίωνες προοπτικές για την εξέλιξη του όλου θέματος κι όλα δείχνουν πως η Λούκα Κατσέλη θα βρεθεί – για μια ακόμα φορά – στο μάτι του κυκλώνα, πιεζόμενη και στριμωγμένη στη γωνία.

Αν θα λείψουν οι συνήθεις επιζητητές της αποπομπής της ; Όχι, βέβαια ! Μετά από τους τρεις, τουλάχιστον, προηγούμενους γύρους, στους οποίους απέτυχαν να τη φάνε, πανετοιμάζονται για τον καινούργιο, ακονίζοντας γραφίδες, προβάροντας λογίδρια και αναλύσεις και φρεσκάροντας το οπλοστάσιο της συκοφάντησης και της διαβολής !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: