Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΣΚΕ : ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ !...

Σε μια μακροσκελή, πλην όμως, μεστή ανακοίνωσή της η κεντρική διοίκηση της ΠΑΣΚΕ, εξέφρασε την αγανάκτηση, τις αντιδράσεις, τις διαφωνίες και τις επισημάνσεις των Ελλήνων εργαζομένων, στην άτεγκτη, αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική των Μνημονίων.
Χρειάστηκε αρκετός καιρός για να υπάρξουν οι απαραίτητες διεργασίες στο χώρο, οι οποίες οδήγησαν, τελικά, σε μια ΟΜΟΦΩΝΗ καταγραφή της άποψης της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής παράταξης, η οποία άποψη είναι αρνητική και καταπέλτης για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.
Για μια ακόμα φορά η ΠΑΣΚΕ αποδεικνύει γιατί παραμένει, δεκαετίες τώρα, στην πρωτοπορία του συνδικαλιστικού κινήματος και γιατί οι εργαζόμενοι την εμπιστεύονται, ως τον καθοριστικότερο εκφραστή τους.

Η χθεσινή παρέμβαση, αλλάζει τελείως τα δεδομένα στον ευρύτερο ΠΑΣΟΚικό χώρο και σπρώχνει προς τη δημιουργία νέων συνθέσεων και νέων ισορροπιών. Το ό,τι θα υπάρξουν εξελίξεις, είναι βέβαιο !...

Ο συρφετός των κάθε είδους χαχόλων, που έσπευσε να διαστρεβλώσει, να υποβαθμίσει, να μηδενίσει ή και να χλευάσει τις θέσεις, τις απόψεις και τις προτάσεις της ΠΑΣΚΕ, έδωσε, για μια ακόμα φορά το στίγμα του : κακόφωνοι και κακόγραφοι μπλα – μπλάδες, έρμαια των αδιέξοδων ή των χρεοκοπημένων ιδεολογικοπολιτικών τους ιδεών, αποκομμένοι από τους εργαζόμενους και το λαό, ανακαλύπτουν, πως ούτε τώρα, ήλθε το τέλος της περιθωριοποίησής τους. Τα κρωξίματά τους και τ΄ αλυχτά τους, παράγωγα της απογοήτευσης και της απελπισίας τους !...
Το team της λήψης και της εφαρμογής των κυβερνητικών αποφάσεων, οφείλει να δει και να εκτιμήσει προσεκτικά και – κυρίως – σωστά το ζήτημα και την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται στο εσωκομματικό επίπεδο. Πιθανές σκέψεις ή απόπειρες ν΄ αποδοθούν οι εξελίξεις, σε πονηρές ή φατριαστικές σκοπιμότητες, θάναι γελοίες – μιας και οι εκφρασθείσες απόψεις της ΠΑΣΚΕ είναι ΟΜΟΦΩΝΕΣ – και επικίνδυνες – καθώς θα οδηγήσουν, αναπόφευκτα, σε σύγκρουση, με όλα τ΄ αποτελέσματα ανοικτά !...

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ, ΕΔΩ !...


11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λογοπλοκε Καλημερα.θα ηθελα να μαθω ποιον eλληνων εξεφρασαν την αγανακτηση τους οι εργατοπατερες της ΠΑΣΚΕ μαζι με τους (προεδρους των εργατικων κεντρων ολοι τους δημοσιοι υπαλληλοι που δε εχουν δουλεψει στην ζωη τους). Χειριζοντε διαπραγματευσεις με εργοδοτες βιομηχανους 2500000 εργατων και ιδ,υπαλληλων και φυσικα με το χερι στην καρδια Η στην καρδαρα.1944

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Ο,τι κατακτήθηκε από το συνδικαλιστικό κίνημα, έγινε με την διεκδίκηση, την πρωτοπορία και την υπογραφή της ΠΑΣΚΕ. ΄Ολοι αυτοί που κόπτονται για τα "κεκτημένα", όταν κατακτούνταν, διαφωνούσαν και τα χαρακτήριζαν ψιχία ! Η εργατική τάξη είναι ενιαία, εκφράζεται από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και μόνο όσοι τη θέλουν αδύναμη τη χωρίζουν κατά χώρο δουλειάς (ιδιωτικό δημόσιο κλπλ). Σ΄ αυτούς συνυπολογίσονται και οι ξερόλες και αφοριστές (για τους συνδικαλιστές) σαν κι εσένα...

Η άποψη που δημοσιοποίησε η ΠΑΣΚΕ για τη συγκυρία, την κρίση και την πολιτική των Μνημονίων, είναι η άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού !

fanis panagiotopoulos είπε...

Αυτά είναι φωτοβολίδες. Είναι ο επιθανάτιος ρόγχος του βαθέος ΠΑΣΟΚ! Μπήκαμε στον 21ο αιώνα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω!

Ανώνυμος είπε...

Λογοπλόκε κάνεις 2 λάθη.
Πρώτον ότι η εργατική τάξη είναι ενιαία.
Καμία σχέση δεν έχουν τα προνόμια του δημοσίου τομέα με αυτά του ιδιωτικού.Πολύ απλά οι του ιδιωτικού δεν έχουν προνόμια.
Δηλαδή μονιμότητα,ατιμωρησία,μη αξιολόγηση,καμία σύνδεση παραγωγικότητας και αποδοχών.
Δεύτερον ότι η άποψη της Πασκε είναι η άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.
Αυτό κι αν είναι λάθος.
Είμαι αγρότισσα,προέρχομαι από το χώρο του Πασόκ και δεκάρα δεν δίνω για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων του δημοσίου τομέα.
Στη πλειοψηφία δεν άξιζαν ούτε τους μισθούς ούτε τις συντάξεις που έπερναν.
Το μόνο που μ έχει ενοχλήσει είναι οι μειώσεις αποδοχών του ιδιωτικού.
Και όλα τα υπόλοιπα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση είναι αυτά που αυτονόητα έπρεπε εδώ και χρόνια να ισχύουν στην Ελλάδα.
Χαιρόμαστε που αυτή η κυβέρνηση,έστω και με την ύπαρξη του μνημονίου τα πραγματοποιεί και ευελπιστούμε ότι κάποτε αυτό το μπουρδέλο θα γίνει κράτος.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ανώνυμος είπε...

Λογοπλοκε Καλησπερα.Δεν ειμαι συνδικαλιστης Και συμφωνω απολυτα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ 1944.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

@14.11
Σέβομαι την άποψή σου, δικαιωμά σου και καμάρι σου ! ΄Ομως η διαπίστωσή σου πως η άποψη της ΠΑΣΚΕ ΔΕΝ είναι άποψη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, τι σημαίνει ; Πως εσύ εκφράζεις την πλειοψηφία ;
Η ΠΑΣΚΕ, κάνοτας τις απαραίτητες συνθέσεις, που περιέχουν και αυτοκριτική, καταγράφει μια σκληρή κριτική και στα επικρατούντα, που οδήγησαν στην κρίση και στην κυβερνητική πολιτική, που επιχειρεί να τα διορθώσει, μεν, αλλά με μέτρα εξοντωτικά και άδικα. Το "άδικα", βεβαια, δεν πάει στο εσωτερικο της εργατικής τάξης, (αυτή σφάζεται οριζόντια και άτεγκτα), αλλά στο χάϊδεμα ή την πλήρη ατιμωρησία, άλλων τάξεων, που προκάλεσαν και προκαλούν !

Ανώνυμος είπε...

Λογοπλόκε
Το πρόβλημα είναι ότι όλοι κάνουν πολύ κριτική και λίγο αυτοκριτική.
Η ΠΑΣΚΕ, ως άλλη τσατσά εργαζομένων,έκανε τεράστια λάθη, γι αυτό και γίνεται στόχος σκληρής κριτικής εντός και εκτός Πασόκ.
Μπροστά στο όφελος οικονομικών απολλαβών που εξασφάλιζε για τα μέλη της αλλά και τους υπολοίπους,δεν κατήγγειλε ποτέ την πελατειακή σχέση πολιτικών εργαζομένων.
Δεν ζήτησε ποτέ αξιοκρατία.
Δεν ζήτησε ποτέ ισονομία.
Δεν ζήτησε ποτέ ισοπολιτία.
ΖΗΤΟΎΣΕ ΜΌΝΟ ΑΥΞΉΣΕΙΣ.
Ετσι συνέβαλλε τα μέγιστα στη διόγκωση των κρατικών υπαλλήλων και στην απαξίωση των υπολοίπων εργαζομένων,οι οποίοι έχασαν κάθε κίνητρο και στο να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα,αλλά και το χειρότερο στο ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ που ήταν για πολλούς αιώνες το χαρακτηριστικό των Ελλήνων.
Ετσι συνέβαλλε τα μέγιστα στη δημιουργία μιας ολόκληρης γεννιάς τεμπέληδων Νεοελλήνων που ζητούσαν λίγη δουλειά,πολλά λεφτά,χωρίς καμία ευθύνη και υποχρέωση.
Οσο για το ποιός εκφράζει την πλειοψηφία,μπορεί να μην το ξέρω ούτε εγώ ούτε εσύ,το ξέρουν όμως σε κάποιο βαθμό οι δημοσκοπήσεις.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ανώνυμος είπε...

Προς κάθε ΠΑΣΚίτη!!!
Αντί να διαμαρτύρεσθε για την "αντιλαϊκή και τα λοιπά και τα λοιπά" πολιτική του ΠΑΣΟΚ κάνετε κάτι πολύ πιό απλό.
ΜΗΝ ΞΑΝΑΨΗΦΗΣΕΤΕ ΠΑΣΟΚ.
Έτσι θα έχετε και την ΕΥΧΕΡΙΑ να εμφανίζεσθε ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω απολυτα με την τελευταια παραγραφο.Στο χαιδευμα ΚΑΙ στην πληρη ατιμωρισια αλλων ταξεων που προκαλεσαν και προκαλουν.1944

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΑΣΚΕ λοιπον στρεφεται εναντια στο ΠΑΣΟΚ και στην κυβερνηση μετα απο ενα χρονο ωριμου σκεψεως και οχι μονο,γινανε και αντιμνημονιακοι. Ποιος ελληνας εργαζομενος μπορει να τους παρει στα σοβαρα? Μονο ενας Δημαρας και ενας Οικονομου.(Αν και αυτοι δεν ειναι εργαζομενοι.)

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

O εργαζόμενος, φίλε μου, που συμμετέχει στις διαδικασίες και βλέπει ποιοι είναι στην πρώτη γραμμή σ΄ όους τους εργασιακούς χώρους και που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση δίνει στην ΠΑΣΚΕ όλο και μεγαλύτερα ποσοστά ! Εσύ που ζεις ;