Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΜΠΑΡΟΖΟ... ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ !...

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Guardian", εν μέσω της χειρότερης κρίσης στην Ε.Ε., οι Ευρωπαίοι ηγέτες εμφανίζονται να έχουν σημαντικό πρόβλημα επικοινωνίας, σε τέτοιον βαθμό ώστε δυσκολεύονται να μιλήσουν ο ένας στον άλλον, με αποκορύφωμα την πλήρη απαξίωση των σχέσεων μεταξύ του προέδρου της Κομισιόν και της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Όταν ο κ. Jose-Manuel Barroso, ο πρόεδρος της Κομισιόν, διατύπωσε δημοσίως πρόταση για επέκταση των κεφαλαίων του ταμείου στήριξης του ευρώ (του ευρωπαϊκού μηχανισμού χρηματοοικονομικής σταθερότητας) δημοσίως, η κ. Merkel και ο υπουργός της επί των Οικονομικών, κ. Wolfgang Schaueble, χαρακτήρισαν τις παρεμβάσεις του "περιττές". Κατ' ιδίαν, το γραφείο της καγκελαρίου είπε στον κ. Barroso "να το βουλώσει" κι ότι τα χρήματα που δίνουν στο ταμείο οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης "δεν είναι δική του δουλειά, αφού δεν είναι δικά του λεφτά", αναφέρει το δημοσίευμα του
"Guardian".

Οι συντάκτες του άρθρου κάνουν λόγο για την έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών και τονίζουν πως "το επίπεδο εμπιστοσύνης ανάμεσα σε πολιτικούς και βασικούς κρίκους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων είναι πολύ χαμηλό και προκαλεί εκρηκτικά προβλήματα στην πορεία αναζήτησης διεξόδου στην υπαρξιακή κρίση του ευρώ".
Άκρως αποκαλυπτικό των διαθέσεων του Βερολίνου είναι και δημοσίευμα του περιοδικού "Spiegel" με τον υπεροπτικό τίτλο "Το δημιούργημα εναντίον της δημιουργού", όπου δημιουργός είναι η Γερμανίδα καγκελάριος και δημιούργημα ο Πορτογάλος επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο υπότιτλος εξηγεί ότι "η ομοσπονδιακή καγκελάριος εξοργίζεται με τον κ. Jose-Manuel Barroso, ο οποίος θέλει να αναλάβει την ηγεσία στην πολιτική αντιμετώπιση της κρίσης και να υποστηρίξει το ευρώ με μια διευρυμένη ασπίδα προστασίας".

"Τώρα θέλει ο κ. Barroso να αναλάβει την ηγεσία. Ο άνθρωπος που έχει τη φήμη ότι είναι μάλλον γατάκι παρά λιοντάρι ! Αυτός ο άνθρωπος θέλει τώρα να σώσει το ευρώ", γράφει το γερμανικό περιοδικό, αποτυπώνοντας τις γερμανικές προθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: