Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ !...

Εδώ και πολύ καιρό δεν παρακολουθώ καθόλου δελτία ειδήσεων.
Είμαι από αυτούς που σιχάθηκαν να βλέπω τα ίδια πρόσωπα να απαγγέλουν το ίδιο ποίημα.
Να νοιάζονται για το δίκιο του εργάτη όταν οι δικές τους αμοιβές ισοδυναμούν με 30 μισθούς ή 80 συντάξεις.
Να μυξοκλαίνε για τους απολυμένους από τις επιχειρήσεις και τα εργοστάσια, αλλά να μη λένε κουβέντα για δικούς τους συναδέλφους δημοσιογράφους που απολύουν τα δικά τους αφεντικά.
Να πρωτοστατούν στις περυσινές κινητοποιήσεις κατά της υποχρεωτικής υπαγωγής στο ΙΚΑ εκατομμυρίων ασφαλισμένων άλλων Ταμείων και στη συνέχεια να το βουλώνουν επειδή το σινάφι τους εξαιρέθηκε. Γι αυτό πάλευαν άλλωστε!

Δεν διαβάζω εφημερίδα και όταν ακούω ραδιόφωνο, είναι μόνο μουσική. Τους δημοσιογράφους τους αποφεύγω παντού!
Ενημερώνομαι καθημερινά από το διαδίκτυο, μόνο από ιστοσελίδες που έχω επιλέξει, για να μην πέσω και πάλι πάνω σε δημοσιογράφο.
Προχθες βράδυ, επειδή με έτρωγε η περιέργεια να δω την κατάληξη που θα έχουν οι διαπραγματεύσεις της αστυνομίας, του Εισαγγελέα και του Υπουργού με τους μετανάστες στη Νομική, αποφάσισα να παρακολουθήσω δελτίο ειδήσεων (καλά να πάθω). Και Ω! του θαύματος. Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Τα ίδια πρόσωπα, τα ίδια κλάματα, οι ίδιες απειλές, το ίδιο ποίημα.
Αλλά δεν θα σταθώ σε αυτό. Όλοι αυτοί, τη ‘δουλειά’ τους κάνουν και γι αυτήν τους πληρώνουν.
Θα σταθώ στις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Για τα αποκόμματα της αντιπολίτευσης, μείζονος, αλλά κύρια, ελάσσονος, δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα. Ούτε ότι η όλη επιχείρηση ήταν αναίμακτη. Γιατί μη μου πουν ότι δεν φαντάζονται πως θα μπορούσε κάλλιστα να είχε χυθεί πολύ αίμα!

Το ένα κόμμα λοιπόν μίλησε για εγκληματική καθυστέρηση, το άλλο για υπερβολική βιασύνη, το τρίτο είπε πως φταίει η κυβέρνηση που δεν σταμάτησε τους μετανάστες πριν μπουν στη Νομική, το τέταρτο ανακοίνωσε πως θα φταίει η κυβέρνηση αν βγάλει η αστυνομία τους μετανάστες έξω.
Και όλοι μαζί αγκαλιασμένοι συμφωνούν πως ο αποκλειστικός υπεύθυνος είναι η κυβέρνηση.

Από σήμερα το πρωί θα αρχίσουν να πηγαινοέρχονται στα τηλεπαράθυρα, οι ‘ειδικοί’ των κομμάτων για να αναλύουν τα λάθη της κυβέρνησης και να προτείνουν τις ιδανικές λύσεις, που μόνο το κόμμα τους έχει επεξεργαστεί και μπορεί να δώσει.
Η τηλεόραση ξανακλείνει.
Άγνωστο μέχρι πότε…
Του Πέτρου Κ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όχι, προς θεού, δεν φταίει η κυβέρνηση.Εγώ που τους ψήφισα φταίω!

Υγ.κ.Πέτρο αν τα έκανε αυτά η νέα δημοκρατία ως κυβερνών κόμμα εσείς τα πρόβατα του ΠΑ.ΣΟ.Κ τα ίδια θα λέγατε στα παράθυρα της tv...

Υγ2.Λογοπλόκε, ωραίος δικαιολόγισες τους νταβατζήδες σου για τα χάλια τους άλλη μια φορά.

Υγ3.Γιατί δεν λες όμως οτι όλα αύτα τα καραγκιοζιλίκια είναι στημμένα από την κυβερνησή σου για να μην ασχολείται ο κόσμος με τα πραγματικά προβλήματα όπως την αναδιάρθωση των χρεών...

Μαλάκας21