Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΠΑΜΕ ΓΙ΄ ΑΛΛΟΥΣ !...


Οι ανησυχίες επαληθεύτηκαν, δυστυχώς και οι μερκελσαρκοζίδες φάνηκαν αντάξια τέκνα της ιδεολογικοπολιτκής σχολής του λαϊκισμού και του μικροσυμφέροντος, της Δεξιάς ! Επέλεξαν να πορευτούν με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό των χωρών τους και τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, νομίζοντας οι άφρονες, πως υπάρχει περίπτωση ν΄ αποφύγουν το μοιραίο : την αποκαθήλωσή τους !

Στις χθεσινές αποφάσεις είναι διάχυτη η νοοτροπία και η αντίληψη των «κυρίαρχων» και των «άμεπτων», σε σχέση με τους «υποτακτικούς» και τους «προβληματικούς». Η μικροπολιτική τύφλα τους δεν τους αφήνει ν΄ αντιληφθούν το «λύκο» πούχει φτάσει έξω απ΄ το μαντρί τους, τον νομίζουν ασχολούμενο μόνο με τα μαντριά της περιφέρειας. Η κουτοπόνηρη λογική τους πλασάρει, τάχα ως δίκαιο και επιβεβλημένο το «χρυσό κανόνα» για την ισοσκέλιση των προϋπολογισμών και τα «μηδενικά ελλείμματα», ενώ κάνουν το κορόϊδο για τα ισοζύγια του εξωτερικού εμπορίου, λες και η πορεία αυτών, με τα μεγάλα πλεονάσματα των «ισχυρών», δεν οδηγούν στην απομύζηση και την ελλειμματικότητα των χωρών της περιφέρειας.

Οι μπούρδες (κυρίως, σχετικά με προεδρεύοντα 2,5 χρόνων ή την εξαμηνιαία σύνοδο κορυφής Ευρωζώνης ή τη συνταγματική κατοχύρωση του «χρυσού κανόνα»…), που συνομολόγησαν οι μερκελοσαρκοζίδες θα οδηγήσουν άμεσα στην ένταση των επιθέσεων των αγορών κατά της Ευρωζώνης και στην επέκτασή τους στις χώρες του πυρήνα της.

Σε λίγο η αλαζονική έπαρση για το ΑΑΑ, θα μετατραπεί σε πανικό και τα λαϊκίστικα τερτίπια τους θα γυρίσουν μπούμερανγκ : όχι, μόνο, δεν θ΄ αποφύγουν την αποκαθήλωσή τους, αλλά θα εκδιωχθούν και πολύ νωρίτερα από τις επίσημες εκλογικές αναμετρήσεις, καθώς οι λαοί των χωρών τους θα νοιώσουν τον εφιάλτη της κρίσης δίπλα τους και πάνω τους και θα συνειδητοποιήσουν πως οι πολιτικοί ακαμάτηδες της Δεξιάς και της συντήρησης, ήταν αυτοί που τον προσέλκυσαν !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: