Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΡΕΣΤΑ !...


Το κύριο «κατόρθωμα» όσων κυβέρνησαν τη χώρα μέχρι το 2009 ήταν η δημιουργία μιας οικονομίας στρεβλής, που δεν στηρίζονταν σε υγιείς βάσεις και αυτοδύναμη παραγωγή, ενός διεφθαρμένου πελατειακού κράτους, στην υπηρεσία, πρώτα των ολιγαρχών και κατά δεύτερον των λακέδων τους πολιτικών και τρίτον το μπούκωμα του κάτω μέρους του …χαλιού, με όλα τα μεγάλα προβλήματα.

Αυτά, τάφησαν «παρακαταθήκη» για τις επόμενες γενιές και για τον ξεχωριστό πολιτικό, που δεν θα είχε την ίδια νοοτροπία μ΄ αυτούς, δεν θα κυριαρχούνταν από τον αμοραλισμό και δεν θα προσποιούνταν τον πατριώτη, αλλά θα ήταν ! Γι αυτόν που δεν θάβλεπε την πρωθυπουργία ως αυτοσκοπό, αλλά ως μέσον εξυπηρέτησης των συμφερόντων της Ελλάδας και αντιμετώπισης των διαχρονικών και θανατηφόρων προβλημάτων της.

Αυτοί που παρέδωσαν στο Γ. Παπανδρέου την Ελλάδα «φουσκωμένη» και χρεοκοπημένη, δεν δικαιούνται για να ομιλούν σήμερα και να κάνουν, μάλιστα και κριτική. ΄Ενας απ΄ αυτούς είναι κι ο Κ. Σημίτης, ο άριστος «λογιστής», που δεν είδε, όμως, τους πειραγμένους λογαριασμούς κι ο "υπεύθυνος" πολιτικός, που δεν ασχολήθηκε, όμως, με την ουσία των προβλημάτων της χώρας.

Μάλλον δεν ευκαίρησε ο άνθρωπος, τότε, και τώρα που ευκαιρεί, βρίσκει μόνο καλά λόγια και επαίνους για την πολιτεία του και μόνο κατηγορίες και κριτική για την πολιτική του Γ. Παπανδρέου.

Ένας ακόμα επιστάτης του στάβλου του Αυγεία, από τους βασικούς στοκαδόρους του κόπρου, έρχεται και ζητάει τα ρέστα απ΄ αυτόν που ανέλαβε το καθάρισμά του !

Κι όλα τα καλοθρεμμένα από την εποχή του, τσιράκια, δημοσιογραφικά, οικονομικά και πολιτικά, βρίσκουν την ευκαιρία να του δείξουν για άλλη μια φορά την ευγνωμοσύνη τους, για όλα όσα έκανε γι΄ αυτούς και δεν έκανε για τα πραγματικά προβλήματα της χώρας !...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δαβαζω μεταξυ των αλλων για την ανταρσια τον αυαισθητων βουλευτων του Πασοκ (Ποιο Πασοκ δηλάδη..που λεει ο λογος).
----------
Αργά τη νύχτα, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, σχολιάζοντας την ψηφοφορία, ανέφεραν πως «η σημερινή (χθεσινή) εικόνα δείχνει πόσο δύσκολη είναι η αντιμετώπιση των συντεχνιών και πόσο μεγάλη είναι η επιρροή που έχουν (οι συντεχνίες) προς τους βουλευτές».
------
Οχι τιποτα αλλα για να καταλαβουν ολοι και κυριως οι επικριτες του ΓΑΠ τι τραβηξε τα 2 αυτα Χονια με τις συντεχνιαες μεσα στο ιδιο του το κομμα και το χειροτερο μεσα στην κυβερνηση του. Ειχα δικιο οταν προ ημερων ελεγα, πως να πετυχει το μνημονιο οταν το 90% των υπουργων δεν εφηρμωζαν αυτα που ψηφιζαν με αποτελεσμα να χρειαζονται νεα μετρα για να καλυψουν την αποτυχια των προυγουμενων. Ε! δεν νομιζω να εχουν την απαιτηση να τρεχουμε στις εσωκομματικες και στις εθνικες στην ουρα να τους ψηφισουμε??? Συμφωνω με καποιον που ειπε οτι ο ΓΑΠ πρεπει να κανει αλλο κομμα (ας παρει και 0.5%) αφηνοντας πισω του ολο αυτα το βαθυ το μαυρο το αναχρονιστικο συντεχνιακο Πασοκ που με τα καλοπαιδα της ΝΔ μας εφερα εδω που μας εφεραν.

χ.κ. είπε...

Το σχολιο σου Λογοπλοκε ειναι περα για περα σωστο επισης και του φιλου 9.49',θα προσθετα οτι αντι να βγαλει τον σκασμο εχει το θρασος και μιλαει ,επισης ο Γαπ δεχεται ομοβροντια επιθεσεων ενω λειπει στο εξωτερικο, δεν γινεται λογος πλεον για τις λιστες με ονοματα καταθετων στην Ελβετια,τι συμβαινει ,οσο δε για την ιδρυση νεου κομματος απο τον Γαπ νομιζω πως ειναι πλεον επιτακτικη αναγκη.

Ανώνυμος είπε...

Για τον Χρυσοχοίδη, δεν θα γράψεις τίποτε ?

Και για το πώς ψηφίσθηκε το μνημόνιο,
από τους παλαμοκρούστες του ΠΑΣΟΚ ?