Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΕΝΑ «ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙ» ΑΞΙΑΣ 5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !...

Ο στόχος για μείωση του ελλείμματος κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, μέσα στο 2010, προκειμένου να επιτευχθεί, απαιτεί την εξοικονόμηση 11 με 12 δις €, από τον περιορισμό των δαπανών και την αύξηση των εσόδων του Δημοσίου.
Το σύνολο των μέτρων, που έχουν ανακοινωθεί ως τώρα, σε τρεις δόσεις, ( στο πρόγραμμα σταθερότητας κι ανάπτυξης, στο διάγγελμα του πρωθυπουργού στις 2/2 και στις ανακοινώσεις Πεταλωτή, 3/3), υπολογίζεται πως θα αποφέρουν 16,5 δις €, δηλαδή γύρω στα 5 δις €, επί πλέον !

Στην κυβέρνηση, αποδεχόμενοι τη λογική των ευρωπαίων επιτηρητών, μιλούν για «μαξιλαράκι», που είναι αναγκαίο, προκειμένου να διασφαλιστεί σε κάθε περίπτωση η επίτευξη του στόχου για τη μείωση του ελλείμματος.
Μπορεί νάναι κι έτσι, αλλά μάλλον για «μαξιλάρα» πρέπει να μιλάμε κι όχι για «μαξιλαράκι», αν θέλουμε νάμαστε ακριβείς κι επίσης, νάχουμε υπ΄ όψη μας, πως αυτό το …προσκέφαλο, είναι, ακριβώς, η ωφέλεια για το κράτος, (κόστος για την κοινωνία…), από τα μέτρα του τελευταίου και σκληρότερου πακέτου.
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Ταυτόχρονα, όμως, σκέψεις και υπόνοιες, δημιουργούνται, από τις εξελίξεις, όπως π.χ., από την διαμόρφωση του επιτοκίου, που πληρώσαμε, μόλις χθες, για να δανειστούμε 5 δις €, με 10ετή ομόλογα, και το οποίο επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 6,25% !

Τι είδους ερωτηματικό δημιουργείται ; Είναι απλό : μήπως η «μαξιλάρα» χρειάζεται και την επιδιώξαμε, (αφού μας την επέβαλλαν), για να έχουμε να ταϊζουμε τα αδηφάγα στόματα των διεθνών κερδοσκόπων - τοκογλύφων ; Κι αν είναι έτσι, τι είδους στήριξη και βοήθεια προσφέρουν οι εταίροι και προς τι, οι τόσοι τεμενάδες μας ;
Απ΄ ό, τι φαίνεται, οσονούπω κι ο …Θεός θα μας διαμηνύσει, ότι το «κύριε ελέησον» μας, έχει παρατραβήξει και πως τόχει, ήδη, βαρεθεί !

Δεν υπάρχουν σχόλια: