Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ !

Το 34ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ γίνεται στη Χαλκιδική, σε μια κρίσιμη συγκυρία για τους εργαζόμενους, τα συμφέροντά τους και τα δικαιώματά τους. Οι θέσεις και οι απόψεις που θα καταγραφούν και θα υπερψηφιστούν, θα καθορίσουν τη δράση της Συνομοσπονδίας για το επόμενο χρονικό διάστημα, χωρίς δυστυχώς ν΄ αναμένονται βήματα προόδου στο σημαντικότερο των ζητημάτων, αυτό της ενότητας του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η διασπαστική στρατηγική του ΚΚΕ δεν φαίνεται ν΄ αλλάζει στο παραμικρό, ενώ από κοντά πάνε κι οι πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ, με το δανεισμένο σκεπτικό, πως τάχα οι συσχετισμοί, που αποτυπώνονται στις ψηφοφορίες δεν απηχούν την κατάσταση στη βάση των εργαζόμενων.
Μετά την αλεπού και το αλεπουδάκι έμαθε το παραμύθι κι "όσα δεν φτάνει τα λέει κρεμαστάρια" !


Η ΠΑΣΚΕ αναμένεται και πάλι να σαρώσει, μιας και οι εκλογικές διαδικασίες σε πρωτοβάθμια Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, έχουν δείξει την κυριαρχία της, πλην όμως, θα βρεθεί σε μια δύσκολη θέση, καθώς καλείται να εκφράσει πειστικά και αποτελεσματικά τη θέση και τη στάση των ελλήνων εργαζομένων, απέναντι στην οικονομική συγκυρία και την πολιτκκή της σκληρής λιτότητας, που εφαρμόζεται.

Αυτό είναι και το σοβαρότερο ζητούμενο του Συνεδρίου κι όχι οι συμπεριφορές των αιώνιων κομπάρσων, που μια ζωή, διακαώς, αλλά μάταια, επιδιώκουν να αυτοχρισθούν, πρωταγωνιστές !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: