Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΩΧ, ΩΧ !...

Στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε, χθες, στη βουλή, μεταξύ των άλλων ενδιαφερόντων, περιλαμβάνεται και η φορολόγηση της Εκκλησίας, ένα ζήτημα, που αποτέλεσε σημείο τριβής, αντιπαράθεσης, αλλά και κριτικής.
Στο σχετικό εδάφιο, μάλιστα, δεν περιλαμβάνεται, απλά, ένας φόρος, αλλά τέσσερις τρόποι φορολόγησης, όχι μόνο της εκκλησιαστικής περιουσίας, μα και των εσόδων της, από δωρεές !
«Η ακίνητη περιουσία της εκκλησίας φορολογείται όπως και των άλλων ΝΠΔΔ κοινωφελούς σκοπού. Φορολογούνται με συντελεστή 20% τα έσοδα από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας της εκκλησίας και των ιερών μονών και φορολογούνται με συντελεστή 5% οι δωρεές ακινήτων και με 10% οι δωρεές μετρητών…».

Ποιος είδε το …Θεό και δεν φοβήθηκε ή μάλλον τους εν Ελλάδι εκπροσώπους του, δεσποτάδες και παρακατιανούς, τύπου ΄Ανθιμου, Αμβρόσιου κ.α.
Το αντάρτικο κατά των …απάτριδων, των ανθελλήνων και των αντίχριστων, αρχίζει κι ο Θεός (πάλι) βοηθός !...


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΩΧ ΩΧ ΘΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΡΑΓΟΙ[ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΠΑΠΑΣ ΕΧΕΙ ΓΕΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΑΓΟΣ ΕΧΕΙ ΓΕΝΙΑ ΑΡΑ Ο ΠΑΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΟΣ]ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ.....Α ΞΕΧΑΣΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΟΠΑΙΡΑΣΗ ΦΥΣΙΚΑ ΕΞΑΙΡΩ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ....ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!

dimitris είπε...

Το παγκαρι δεν το ''ακουμπαει'', τους μισθους και τα ασφαλιστικα των παπαδων πρεπει να τα ''γυρισει'' στην εκκλησια, λεφτα εχουν ας αναλαβουν τα του οικου τους, τζαμπα θρησκεια δεν εχει, ετσι δεν ειχε πει ο χριστοδουλος?

eumenios είπε...

Ας κανονίσει πρώτα να πληρώσει και κανα ευρουλάκι το Ισραηλιτικό Συμβούλιο, και μετά να ξετινάξει την Εκκλησία από ό,τι της έχει απομείνει.
Δεν μπορεί από τη μια ο κάθε Ισραηλίτης να έχει ΑΠΟΛΥΤΗ φορολογική ασυλία, και από την άλλη να φορολογεί το κοινωφελές έργο της Εκκλησίας, λες και ήταν κερδοσκοπικός οργανισμός.

Μας πουλήσανε καλό παραμύθι για την "Αμύθητη" εκκλησιαστική περιουσία. Κανείς δεν λέει πως αυτή είναι ένα ΕΛΑΧΙΣΤΟ μέρος όσης είχε δεκαετίες πριν, και που σταδιακά δόθηκε στο κράτος, αλλά και σε εμπερίστατες κοινωνικές ομάδες.

Αλλού είναι τα λεφτά, πάρτε το χαμπάρι, και όχι εκεί που μας δείχνουν, λες και είμαστε κορόιδα.