Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΠΡΟΕΔΡΕ !...

Βερολίνο-Παρίσι- Ουάσινγκτον. Οι πόλεις, που θα επισκεφθεί σε 5 ημέρες ο Πρωθυπουργός της χώρας.
Σε 5 ημέρες θα ξέρουμε Ε.Ε. (και τα συμπαραμαρτούντα) ή ΔΝΤ. Σε ποιες σφικτές αγκαλιές θα πέσουμε (κυριολεκτικά και μεταφορικά).
Πρόεδρε, καλή επιτυχία. Οι ευχές μας να σε συντροφεύουν στο μοναχικό σου ταξίδι, όπου «Σκύλλα και Χάρυβδη» παραμονεύουν.
Είμαστε βέβαιοι, ότι θα τα καταφέρεις. Είσαι καλός καπετάνιος και θα το δείξεις στην φουρτούνα, που αντιμετωπίζουμε, χωρίς τη θέλησή μας.
Θυμήσου την καταγωγή σου. Είσαι Έλληνας, είσαι ένας ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, είσαι Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Δεν είσαι από τους «αναλώσιμους» πολιτικούς.
Και ο Γεώργιος και ο Αντρέας Παπανδρέου όρθωσαν το ανάστημά τους σε δύσκολες εποχές. Είπαν το ΟΧΙ αρκετές φορές. Έγιναν, αναγορεύθηκαν Ηγέτες γιατί αντιστάθηκαν, γιατί πρόταξαν την πολιτική-το εθνικό συμφέρον. Γιατί υπερασπίστηκαν την πατρίδα.
Ο Ηγέτης δεν γεννιέται ούτε είναι αποτέλεσμα τεχνητής (μιντιακής) γονιμοποίησης.
Ο Ηγέτης αναδεικνύεται από τις ιστορικές συνθήκες, τις ιστορικές στιγμές.
Τώρα Πρόεδρε ήρθε η ώρα να αναγορευθείς σε πραγματικό Ηγέτη.
Ανέλαβε ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ πρωτοβουλίες.
Δεν είναι πλέον αποδεκτό να βλέπουμε κάποιους ως Εταίρους και αυτοί να μας αντιμετωπίζουν ως παρίες – ως οφειλέτες , ούτε καν ως πελάτες.
Δεν μπορεί αυτοί ως πολιτικοί εκφραστές των χρηματοπιστωτικών οίκων (Μέρκελ-Μπαρόζο- Τρισέ – Αλμούνια κλπ) , που προκάλεσε την κρίση, να εγείρουν και ιταμές απαιτήσεις.
Δεν ανεχόμαστε από κανέναν να απαιτεί την πώληση Ελληνικών νησιών (ακόμα και το λόφο της Ακρόπολης ζήτησαν οι θεομπαίχτες), όταν το κράτος τους μας οφείλει τουλάχιστον 155 δις ευρώ (χωρίς τους τόκους).
Δεν ανεχόμαστε να μας αποκαλούν ψεύτες και ανίκανους διαχειριστές, επειδή πήραμε τα 47 δις ευρώ ως επιδοτήσεις από την Ε.Ε.(τα τελευταία 30 χρόνια) τη στιγμή που αυτοί με τις κοινοτικές πολιτικές, μας υποχρέωναν παράλληλα να μεταφέρονται πολλαπλάσια ποσά στις χώρες τους («αναδιάρθρωση καλλιεργειών» - «απόσυρση αλιευτικών σκαφών» - «προστατευτισμός στη βιομηχανία αλλά ελεύθερος ανταγωνισμός στον τουρισμό/ στη ναυτιλία/ στην ακτοπλοΐα / στην ενέργεια / στις τηλεπικοινωνίες. Άλλα μέτρα και άλλα σταθμά κατά το δοκούν δηλαδή) .
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Πού είναι η διακηρυγμένη Πολιτική και Οικονομική ενοποίηση της Ε.Ε.; Μόνον για την Νομισματική ενοποίηση ενδιαφέρονται, για το Σύμφωνο σταθερότητας και γιατί ;
Ποιοι δεν θέλουν την Πολιτική και Οικονομική ενοποίηση της Ευρώπης και πόσο έχουν μέχρι σήμερα επωφεληθεί ;
Τι κερδίζει για παράδειγμα η Γερμανία από τις Εμπορικές της σχέσεις με Ελλάδα και τι η Ελλάδα;
Ποιος ο ωφελημένος και ποιος ο χαμένος.
Και μήπως μας υποστηρίζουν στα εθνικά μας θέματα ; Ούτε κουβέντα για την κατεχόμενη Κύπρο, ούτε κουβέντα για τις Τούρκικες διεκδικήσεις στο Αιγαίο. Αλλά πώς θα πουλήσουν τα όπλα τους ; Πώς αλλιώς θα μας υπερχρεώσουν για να μας ελέγχουν.
Στα μη δίκαια αλλά αναγκαία μέτρα θα βάλουμε πλάτη. Θα σε στηρίξουμε Πρόεδρε.
Έχουμε όμως την απαίτηση να αναλάβεις Πολιτικές πρωτοβουλίες κάθαρσης και απονομής κοινωνικής δικαιοσύνης στο εσωτερικό και αλλαγής πλεύσης στο εξωτερικό.
Δεν υπάρχει μόνον η Ε.Ε. ή οι ΗΠΑ.
Η κρίση αυτή του καπιταλισμού απελευθερώνει νέες δυνάμεις, δημιουργεί νέες ισορροπίες, μπορεί να γίνει το έναυσμα για διαμόρφωση νέων συσχετισμών.
Οι αναπτυσσόμενες ή και αναπτυγμένες νέες οικονομικές δυνάμεις σε Άπω Ανατολή , σε Ανατολική Ευρώπη, σε Αφρική και βεβαίως Λατινική Αμερική θα μπορούσε να γίνουν δυνάμει σύμμαχοι σε έναν νέο παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας.
Οι γηρασμένοι μηχανισμοί της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ δείχνει να φτάνουν στα όριά τους.
Πρόεδρε πάρε πολιτικές πρωτοβουλίες.
Το εσωτερικό μέτωπο θα είναι αρραγές. Θα σηκώσουμε τα βάρη και θα βοηθήσουμε την πατρίδα.

Του Δημ. Σκουτέρη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτυχια σημαινει για την Ελλαδα
εμεις να αφησουμε τις κουτοπονηριες της κονομας
να δουλευουμε
να πληρωνομαστε σωστα η να το απαιτουμε
ναδινουμε αποδειξεις και να ζηταμε
να μη χρησιμοποιουμε τ αυτοκινητο μας οσο τα ΜΜΜ και να περπαταμε βρε σαν αναπηρη χωρα μοιαζουμε...
να μη εχουμε καρτα να ψωνιζουμε αν εχουμε
να μην πληρωνουμε οσο θελουν στα ρεστωραν καφε ξενοδοχεια να ζηταμε αξιοπρεπες κερδος να εχουν οχι το σημερινο χαλι να σημειωνουμε τα λεφτα πριν δωσουμε..φακελλακι
να αγαπαμε την οικογενεια μας και τους φιλους μας, να σεβομαστε τα παιδια τους ηλικιωμενους τα ζωα
να μην ειμαστε εθνικιστες αλλα Ελληνες
να μην εμπιστευομαστε πολιτικους τα βρισκουν ματαξυ τους
να επικροτουμε καθε θετικο βαβαια και να μη δεχομαστε να μας θεωρουν προβατα
θα πετυχουμε αν το θελουμε.

Π.Μ. είπε...

"Στα μή δίκαια αλλά αναγκαία μέτρα θα σε στηρίξουμε Πρόεδρε"


Η έκφραση μπορεί να ειπωθεί μόνο όταν η ανάγκη είναι αδήριτη (ακαταμάχητη) και(λογικά) ούτε τότε μπορούν να χαραχτηρισθούν δίκαια ή άδικα τα έξ΄ανάγκης ληφθέντα μέτρα.Εάν με το πιστόλι στον κρόταφο δεν έχω περισσότερες απο δύο επιλογές δηλαδή ή να ζήσω ή να πεθάνω, η επιλογή να ζήσω δεν κρίνεται με όρους δικαιοσύνης αλλά με όρους ενστίκτου αυτοσυντήρησης.
Εάν οι επιλογές είναι περισσότερες
μπορεί όποια προκριθεί να είναι δικαιότερη απο κάποια άλλη ή απ' όλες τις άλλες ή αδικώτερη απο κάποια αλλη ή απ' όλες. Οταν η επιλογή είναι "μη δίκαιη" δεν μπορεί να είναι υποστηρίξιμη έστω και αν επιβάλλεται εξ΄ανάγκης γιατι προϋποτίθεται οτι υπάρχουν και δίκαιες επιλογές.
Η πραγματικότητα είναι οτι πολλοί Ελληνες θέλουμε να υποστηρίξουμε τις επιλογές του Πρωθυπουργού επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι αυτές λαμβάνονται με το πιστόλι στο κρόταφο και παρ΄ότι "αδικούν" σε πρώτη φάση, εκείνους τους συμπατριώτες μας που περισσότερα δίνουν στην πατρίδα και λιγώτερα παίρνουν σε αντίθεση με αυτούς που πάντα παίρνουν και ουδέποτε δίνουν.
Στηρίζω λοιπόν τον Πρόεδρο διότι πιστεύω οτι τα μέτρα είναι εξ΄ανάγκης επώδυνα και ελπίζω οτι στο σύνολό τους θα αποδειχθούν και δίκαια για τους πολίτες που "πάντα δίνουν" εφ΄όσον συμπληρωθούν με τα μέτρα που πρέπει.
Αν μείνουμε εδώ που βρισκόμαστε δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για δίκαια μέτρα.Τα εξαγγελθέντα μέτρα είναι αιματηρά μόνο γι΄αυτούς που ανέκαθεν δίνουν.Απλώς. Και ο απλός κόσμος αναμένει τι θα γίνει με τη δικαιοσύνη, τι θα γίνει με την διοίκηση , τι θα γίνει με την ανάπτυξη,τι θα γίνει με την παδεία, τι θα γίνει με τους επίορκους, τι θα γίνει με τους αγρότες,τι θα γίνει με την Ελλάδα.Αμήν.