Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ !...

Οι φάπες που φάγαμε το τελευταίο διάστημα ήταν πολλές. Και δεν εννοώ τις φάπες του τελευταίου 6μήνου, όπως βολεύει να σκέπτονται οι (ελάχιστοι ελπίζω) εναπομείναντες ηλίθιοι. Τις φάπες τις τρώμε ακατάπαυστα την τελευταία 6ετία, όπου μετά την περίφημη απογραφή του Αλογογκούφη βάλαμε την Ε.Ε. μόνιμα στο συρτάρι της ελληνικής οικονομίας να παρακολουθεί και να συναποφασίζει.

Και ενώ όλοι αυτοί οι γραβατωμένοι καραγκιόζηδες της Ε.Ε. έβλεπαν την αλήθεια και παρακολουθούσαν κατά που πάει το πράγμα, δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να σταματήσουν την κατρακύλα. Ήξεραν την πραγματική κατάσταση - όχι αυτή που παρουσίαζε το οικονομικό επιτελείο σ’ εμάς – κι όμως, συνυπέγραφαν στα στατιστικά, έπλεκαν το εγκώμιο στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό, συναποφάσιζαν το πότε θα μπούμε στην επιτήρηση και πότε θα βγούμε απ’ αυτήν.

Τους χάλασε τα σχέδια ο Παπανδρέου. Δεν περίμεναν αυτός ο άχρηστος, ο πλέον ακατάλληλος, ο βραδύνους, το άτομο με ειδικές ανάγκες, αυτός που δεν μιλάει καν ελληνικά να κερδίσει στις εκλογές τον «καταλληλότερο». Βλέπεις η δεξιά συμμορία, δεν είχε πείσει μόνο τους εγχώριους ηλίθιους για την ικανότητα του Καραμανλή, είχε καταφέρει να το περάσει και στους έξω.

Τώρα, λοιπόν, έφθασε η ώρα να ξεσπαθώσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Έφθασε η ώρα να ζητήσει η Ε.Ε. τη δημοσιοποίηση των πραγματικών στοιχείων. Και τώρα πια έφθασε η ώρα να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο.
Μας μεταχειρίζονται σαν το άτακτο παιδί, που αντί να κάνει τα μαθήματά του, γυρνούσε στις αλάνες και έπαιζε. Σαν τον κακό μαθητή, που ήρθε αδιάβαστος, ελπίζοντας πως θα γλιτώσει την τιμωρία.
Δεν επέβαλαν τα μέτρα στον Καραμανλή γιατί δεν ήθελαν να σωθεί η Ελλάδα. Άλλωστε το Λαϊκό κόμμα στο οποίο ανήκει και η ΝουΔου κυριαρχεί στις χώρες της ευρωζώνης. Γιατί να στενοχωρήσουν τον «αδελφό» Κωστάκη;

Η Ελλάδα έπρεπε να βουλιάξει και, αν ήταν δυνατόν, αβοήθητη. Επέβαλαν τα μέτρα σε σοσιαλιστική κυβέρνηση, επιτυγχάνοντας δύο στόχους:
Πρώτος στόχος ήταν να στείλουν ένα μήνυμα στους τυχόν επόμενους «άτακτους μαθητές» ότι δεν πρόκειται να κερδίσουν καμία ευρωστήριξη, όχι μόνο οικονομική, ούτε καν στα λόγια.
Δεύτερος στόχος ήταν να κοπούν τα φτερά των σοσιαλιστών ανά την Ευρώπη που εποφθαλμιούν την εξουσία. Στις χώρες αυτές οι δεξιές κυβερνήσεις μονίμως θα επικαλούνται το παράδειγμα της σοσιαλιστικής Ελλάδας, με την απειλή «για πειράματα είμαστε τώρα;».

Ο πρωθυπουργός ταξιδεύει μονίμως στο εξωτερικό. Ελάχιστος χρόνος του μένει να βρίσκεται στην Ελλάδα και αυτός μοιράζεται στο κοινοβούλιο, σε κυβερνητικές συσκέψεις, σε υπουργικά συμβούλια, σε κανά ΚΕΠ, ΙΚΑ…
Θυμάμαι τον προκάτοχό του, που την άραζε στου Μπαϊρακτάρη και μας έβγαζε λογίδρια για τους νταβατζήδες. Πριν την σπαλομπριζόλα και μετά το ρέψιμο.
Περασμένα «μεγαλεία» και διηγώντας τα να κλαις. Πολύ…



Γράφηκε ως σχόλιο από τον αναγνώστη μας Πέτρο Κ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενα μπορω να πω.

Σωστος..!! Περα για περα.

μαχαιρης είπε...

..............φιλε........κι εγω ο ...επωνυμος ...ενα μπορω να πω .....συμφωνω με τον ανωνυμο...........πολυ..........