Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ !

Σ΄ όσα ανακοινώνονται για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, τη μεγαλύτερη σημασία έχουν τα τεκμήρια διαβίωσης κι ο υπολογισμός, μέσω αυτών ενός ελαχίστου εισοδήματος, υποχρεωτικά δηλούμενου στην Εφορία.
Ακούμε, πέρα από τους στημένους και κατ΄ επάγγελμα (πολιτικούς) της καταστροφής και της συντέλειας, κι ένα σωρό λαμόγια, (δημοσιογράφους, αναλυτές, εισοδηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες, ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες, βενζινοπώλες κ.α. αλλά και …επιστήμονες του είδους, όπως γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, μηχανικούς) να ωρύονται, επιδεικνύοντας φορολογική επιδρομή και επισείοντας την φοροαφαίμαξή τους.
Πράγματι έχουν δίκιο τα λαμόγια : το πάρτι τους τελείωσε !...

Με βάση τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις οι έχοντες εισόδημα κάτω από 40.000 €, θα έχουν ελαφρύνσεις. Ευτυχώς, όμως δεν θα τύχουν όλοι, αυτής της ευνοϊκής μεταχείρισης. Ναι, καλά διαβάσατε, ε-υ-τ-υ-χ-ώ-ς !

Τα στοιχεία λένε, πως για το οικονομικό έτος 2008, οι δηλώσαντες κάτω από 30.000 €, εισόδημα, ήταν 4.839.000 φορολογούμενοι, όμως, ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ : τα 3.008.000, εξ αυτών, δήλωσαν εισοδήματα κάτω από 12.000 (!) και δεν πλήρωσαν ούτε Ευρώ φόρο !!! (Πόσοι δήλωσαν πάνω από 30.000 € ; Μόλις 691.000 άτομα…).
Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των …φτωχών της ελληνικής κοινωνίας – πέρα από τους πραγματικά χαμηλοεισοδηματίες, οι οποίοι είναι κυρίως μισθωτοί και συνταξιούχοι - αφορά σε λαμόγια, ως τα παραπάνω κι άλλα παρόμοια, που μια ζωή βρίσκουν την ευκαιρία και τις προϋποθέσεις να λαμογιάζουν, εις υγείαν των υπόλοιπων μαλάκων, που ξεσκιζόμαστε στη φοροκαταβολή.
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

΄Ολες αυτές οι κουφάλες της φοροδιαφυγής, (υπολογίζονται σε 1 με 1,5 εκατομμύριο άτομα), δεν θα μπορούν πλέον να δηλώνουν εισόδημα χαμηλότερο από το προσδιοριζόμενο μέσω των τεκμηρίων διαβίωσης, (σπίτι, αυτοκίνητο, σκάφος, πισίνα, ιδιωτικά σχολεία κλπ).
Μη φανταστούμε τίποτα υπέρογκα νούμερα, θάναι, όμως τέτοια, που θα υποχρεώνουν σε καταβολή φόρου και θ΄ αποφέρουν στα κρατικά ταμεία κάμποσα δισεκατομμύρια Ευρώ ! Αρκεί να ληφθεί υπ΄ όψη το γεγονός, πως αν 1 εκατομμύριο λαμόγιων της φοροδιαφυγής, πληρώσουν, μόλις 1000 € φόρο, θα εισπραχθεί 1 δις ! Και για να γίνει αυτό, αρκεί να υποχρεωθούν να δηλώσουν εισόδημα 15.000 €.
Όλα δείχνουν, βέβαια, πως το τεκμαρτό – υποχρεωτικό, εισόδημά τους θάναι πολύ μεγαλύτερο, οπότε τα δις μπορεί, κάλλιστα να πολλαπλασιαστούν.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ.

Μπροστά σ΄ αυτή την ουσιώδη εξέλιξη, οι διάφοροι εκφραστές των λαμόγιων ακούγονται να μυξοκλαίνε για την επιβάρυνση, τάχα, των πραγματικά χαμηλότατων εισοδηματικά στρωμάτων, από την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης. Είναι η μελάνη, που ως σουπιές αμολάνε, για να κρυφτούν και να δράσουν αντιπερισπαστικά : οι πραγματικά έχοντες εισοδήματα κάτω από 12.000 €, οι φτωχοί, ούτε τεράστια σπίτια διαθέτουν, (πολλοί δεν έχουν καν…), ούτε ένα και δυο και τρία αυτοκίνητα, ούτε οικιακές βοηθούς, ούτε πισίνες, ούτε, βέβαια, στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία. Αν τάχουν αυτά, αν τους πιάνουν τα τεκμήρια, τότε δεν είναι φτωχοί, αλλά λαμόγια της φοροδιαφυγής !
Στο ίδιο μήκος κύματος του αντιπερισπασμού και οι ανιστόρητες και χρεοκοπημένες θεωρίες και απόψεις, με τη μονότονη επωδό «πάρτε τα από το μεγάλο κεφάλαιο κι όχι απ΄ το λαό», επωδός, που έντεχνα τσουβαλιάζει στο «λαό» και τα φοροδιαφεύγοντα λαμόγια, τοποθετώντας τα στο απυρόβλητο και υποστηρίζοντας την ασυλία τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: