Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΣΤΟΝ ΩΜΟ !

Στην αρχή ήταν σαστισμένοι από τη σβουριχτή του 10,4% και δεν είπαν τίποτα. Σιγά – σιγά, όμως, άρχισαν να συνέρχονται και να βγάζουν γλώσσα.
Πρώτος ο τελευταίος, μπακάλης, υπουργός τους επί της Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου, έριξε τη διαπίστωση, πως «η κυβέρνηση (του ΠΑΣΟΚ) «φούσκωσε τεχνητά» το εκτιμώμενο έλλειμμα για το 2009 κατά 6,7%, για να «κατασυκοφαντήσει» την κυβέρνηση της ΝΔ και να εμφανίσει «τεχνητή μείωση» το 2010…».
Στη συζήτηση του Προϋπολογισμού, σύσσωμοι οι δεξιοί, με πρώτο τον εισηγητή Μαν. Κεφαλογιάννη, μίλησαν για «…αλχημείες και τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος στο 12,7%, ενώ το κανονικό ήταν γύρω στο 8%...».
Λίγο αργότερα ο Κοντοπυράκης, ο τύπος που ηγούνταν της Στατιστικής Υπηρεσίας, καθ΄ όλη την επάρατη πενταετία, βγήκε εξ Νέας Υόρκης για να πει, πως υπήρξε «...αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος και πως τ΄ αναθεωρημένα στοιχεία, με το έλλειμμα στο 12,7%, ήταν προϊόν πολιτικής απόφασης του ΠΑΣΟΚ…».
Η καραεπίσημη θέση εκφράστηκε γραπτά στο σκεπτικό της γαλάζιας πρότασης για τη σύσταση Εξελεγκτικής Επιτροπής για την Οικονομία και λέει, επί λέξει : «…η σημερινή κυβέρνηση φούσκωσε το έλλειμμα και εξέθεσε τη χώρα, πήρε αποφάσεις που επιβάρυναν το έλλειμμα και το κόστος δανεισμού και ότι οι απώλειες εσόδων ήταν σχεδόν διπλάσιες μετά τις εκλογές». Την πρόταση αυτή (με τη σχετική αναφορά) υπέγραψε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Α. Σαμαρά.

Εκτονώμενοι μέσα από τις σελίδες των δεξιών φυλλάδων (με πρώτο τον «αναμορφωμένο» Ελεύθερο Τύπο) και παραπληροφορούντες στο maximun, είχαν αρχίσει να το πιστεύουν, πως έχουν και …δίκιο.
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Την κρυάδα, την ένοιωσαν με το που έγινε γνωστή η επιστολή της Eurostat, στην οποία εναργώς και χωρίς περιστροφές αναφέρεται πως υπήρξε «σκόπιμη παραπλάνηση της Eurostat στο θέμα των swaps από τις ελληνικές αρχές, από το 2005 μέχρι και 2 μέρες πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου"!
«Από το 2005 - 2008 τα έσοδα από τα swaps (που ως πρακτική δεν θεωρείται παράτυπη) υπολογίζονταν στη μείωση του ελληνικού ελλείμματος, κάτι που δεν επιτρέπουν οι λογιστικοί κανονισμοί ESA95, τους οποίους είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν όλες οι στατιστικές υπηρεσίες των κρατών της Ευρώπης.
«Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους γνώριζε ότι ήταν ασύμβατο να υπολογίζονται τα έσοδα από τα swaps στο έλλειμμα και έπρεπε να τα αφαιρέσει, αλλά αυτό έγινε μόλις στις 21 Οκτωβρίου (μετά την αλλαγή κυβέρνησης)".
Το συμπέρασμα της επιστολής – καταπέλτη, είναι ξεκάθαρο «…τα στοιχεία του ελλείμματος που εστάλησαν τόσο τον Απρίλιο όσο και στις 2 Οκτωβρίου του 2009 ήταν υποτιμημένα… Συνεπώς, θεωρούμε ότι υπήρχε σκόπιμη παραποίηση των στοιχείων από το ΓΛΚ !...».

΄Αντε τώρα, οι νέο νεοδεξιοί του Σαμαρά, να συνεχίζουν το τροπάριο πως «φταίει το ΠΑΣΟΚ» και να πάνε και στην Εξεταστική Επιτροπή για να ζητήσουν και τα ρέστα.
΄Οντας ικανοί για όλα, δεν αποκλείεται να ζωντανέψουν την περίπτωση του κατσικοκλέφτη, που συλλαμβανόμενος με το κατσίκι στον ώμο, δικαιολογήθηκε με το αμίμητο «ρε το μπάσταρδο πότε σκαρφάλωσε ΄κει πάνω και δεν το είδα ?...».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντα στηρίζονταν στην κοντή, πολύ κοντή, πάρα πολύ κοντή μνήμη του ελληνικού λαού. Πάντα πέταγαν τη μια σαχλαμάρα μετά την άλλη, πιστοί στη λογική "έλα μωρέ, σε λίγο καιρό ποιος θα το θυμάται;". Και για να είναι και απόλυτα σίγουροι έκαναν αμέσως μετά την επόμενη σαχλαμάρα-βλακεία-σκάνδαλο. Οπότε; Όταν τρως τη μια φάπα μετά την άλλη και έχεις φτάσει στις 100, σιγά μη θυμάσαι τις πρώτες 10.
Μυαλό δεν έχουν και δεν πρόκειται να βάλουν ΠΟΤΕ. Απόδειξη της τεράστια βλακείας που κολυμπάει στο ακατοίκητο κρανίο τους, είναι η "δήλωση" του προέδρου τους Α. Σαμαρά: "ευθύνεται η ελληνική κυβέρνηση γιατί έπρεπε να πάρει μέτρα από τις 4 Οκτωβρίου"!!!!!
Δηλαδή τα μέτρα μπορούσαν να περιμένουν μέχρι το Σάββατο παραμονή των εκλογών, από την Κυριακή όμως ήταν ήδη αργά!!!!
Κοντεύω τα 50. Κάθε φορά που τους θυμάμαι να έρχονται στην κυβέρνηση, οδηγούν τη χώρα και μια 10ετία πίσω.
Τούτη τη φορά μας πήγαν πίσω πάρα πολλές...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με το πρώτο μέρος του Ανωνύμου 18:39.
Για τον λόγο αυτό εμφανίζουν κάποιοι, ότι το ελληνικό δράμα άρχισε από το 2004.
Αλλά η προπαγάνδα και το θράσσος έχουν όρια.
Κοντεύω τα 60 και έχω το μειονέκτημα να ΘΥΜΑΜΑΙ.
Θυμάμαι τις "ακόμα καλύτερες μέρες" τον Οκτώβριο 1985, που κατέληξε σε υποτίμηση 15% της δραχμής, αυξάνοντας αμέσως το δημόσιο χρέος αντίστοιχα.
Θυμάμαι τον "εκσυχρονιστή" Σημίτη, που ξαναυποτίμησε τον Μάρτιο 1999 την δραχμή κατά 12,3%.
Θυμώνω που ο Κ. Καραμανλής το 2004, δεν "επανίδρυσε" το κράτος και συνέχισε ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΕ.
Θυμώνω που το σημερινό ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την εικόνα του παλαιού, μίζερου, κομπλεξικού, εκδικητικού και ανόητου ΠΑΣΟΚ, που θεωρεί το κράτος λάφυρο.
ΘΑ ΘΥΜΩΣΩ ΠΟΛΥ αν και ο Σαμαράς ακολουθήσει την άτολμη παλαιά πορεία της ΝΔ.
Θυμώνω με τους ανόητους, που βλέπουν την πολιτική με την ποδοσφαιρική φανατική αντίληψη ότι 'οι δικοί μας' είναι καλοί και όλοι οι άλλοι 'μπάζα'.
Ελπίζω και εύχομαι, αν και δεν το πιστεύω, η παρούσα κρίση να τους συνεφέρει.
Προσωπικά θα πάρω υπόψη μου τις παροιμίες, "στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα" και "τον αράπη κι' αν σαπουνίζεις , το σαπούνι σου χαλάς" και δεν θα ξανασχοληθώ μαζίσας.

Λεωνίδας Ματθαίου
Μαθηματικός

Ανώνυμος είπε...

Κε Λεωνίδα Ματθαίου
Ή δεν κατάλαβες τι έγραψα, ή σκόπιμα παραποιείς τα γραφόμενά μου. Αδιαφορώ αν «θα ξαναασχοληθείς μαζί μας». Δεν θα αφήσω όμως αναπάντητες τις δικές σου ανακρίβειες.
Την προπαγάνδα και το θράσος στο επιστρέφω. Οι υποτιμήσεις που θυμάσαι ήσαν επιβεβλημένες. Και εγώ δεν συμφωνούσα όπως και εσύ αλλά δεν έχει καμία αξία. Οι υποτιμήσεις οδήγησαν σε φοβερά προβλήματα την αγορά, το δανεισμό της χώρας, την ανεργία. Πουθενά όμως δεν ακούστηκε ότι φαγώθηκαν χρήματα. Το ΠΑΣΟΚ τα (ξανα)πήρε από εμάς, αλλά δεν τα έφαγε. Αυτονόητο; Για τη δεξιά δεν υπάρχει τίποτα το αυτονόητο. Θεωρούν προσόν τους όταν ΔΕΝ μας κλέβουν. Μήπως εσύ διαπίστωσες ότι οι θυσίες που κάναμε επί 5,5 χρόνια έπιασαν τόπο; Εάν δανειζόταν ο Καραμανλής (όπως έλεγε) για αποπληρωμή του δημόσιου χρέους που παρέλαβε, τότε γιατί το χρέος δεν μειώθηκε;;;
Το κράτος που παρέλαβε η δεξιά το 2004 από τον "εκσυχρονιστή" Σημίτη όπως γράφεις ήταν σε πολύ καλύτερη μοίρα από τη σημερινή κατάσταση που παρέδωσε. Αν αμφιβάλλεις για τα στοιχεία (τα πραγματικά, όχι αυτά που έδιναν) ή έχεις πρόβλημα, ή άλλους στόχους. Ακόμη και τα παραποιημένα στοιχεία που έψαξε να βρει ο Αλογοσκούφης, αποκαλύφθηκε ότι ήταν της τάξης των 2,5 δισεκ. ευρώ, το κρυφό δάνειο της GOLDMAN SACHS. Μπορείς εσύ να μας εξηγήσεις το γεγονός ότι τα τελευταία 3 χρόνια διπλασιάστηκε (!!!) το κόστος μισθοδοσίας του Δημοσίου τομέα;;;
Το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε 176 εκατ. ευρώ δημόσιο χρέος. Με χιλιάδες μικρά και μεγάλα έργα, δρόμους, νοσοκομεία, αεροδρόμια, μετρό, εξοπλισμούς, Ολυμπιάδα, μισθούς αξιοπρέπειας. Στα 5,5 χρόνια της δεξιάς σαχλαμάρας το χρέος ανέβηκε στα 300 δισεκ. ευρώ χωρίς ΚΑΝΕΝΑ έργο. Αν τα παραπάνω δεν σου λένε τίποτα, κακώς ασχολούμαι. Αν δεν σου λέει τίποτα το γεγονός ότι τα 176 δισεκ. ευρώ χρέος που σωρεύθηκαν από συστάσεως του ελληνικού κράτους (τα προηγούμενα 170 χρόνια) σχεδόν διπλασιάστηκαν τα τελευταία 5,5 χρόνια, τότε …άστο
«Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την εικόνα του παλαιού, μίζερου, κομπλεξικού, εκδικητικού και ανόητου ΠΑΣΟΚ, που θεωρεί το κράτος λάφυρο», μας λες. Αυτό από πού προκύπτει;;; Δεν μας δίνεις και τεκμήρια για τον ισχυρισμό σου. Θεωρίες αναπόδεικτες καταντούν αρλούμπες!!!
Αν κατάλαβες ότι θεωρώ «τους δικούς μου καλούς και τους άλλους μπάζα» είσαι χιλιόμετρα μακριά από τη δική μου αλήθεια. Μπορείς να κρίνεις ότι γράφω, δεν έχεις δικαίωμα όμως να καταλαβαίνεις ότι γουστάρεις για να οδηγηθείς στα προαποφασισμένα σου συμπεράσματα. Το ΠΑΣΟΚ είναι το λιγότερα χειρότερο. Αν ακόμη δεν το έχεις καταλάβει, κρίμα γιατί έχεις και κάποια ηλικία.
Ούτε εγώ θα ξαναασχοληθώ μαζί σου. Αφού μέχρι σήμερα δεν έχεις καταλάβει να ξεχωρίζεις, δεν υπάρχει γιατρειά…

Πέτρος
Αγράμματος