Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

ΕΝΑ ΚΡΙΣΙΜΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ !

Με την αχαλίνωτη δράση των τρομοκρατικών δελτίων των 8, η έλευση του Όλι Ρεν στην Αθήνα έχει προεξοφληθεί, ως η επίσκεψη του ξανθού …Δράκουλα !
Το λιγότερο που αναμένεται από τον αντικαταστάτη του περιβόητου Αλμούνια, είναι η κατακρεούργηση του 14ου μισθού και μαζί με κάτι …ψιλά, όπως π.χ. αύξηση του ΦΠΑ και των ορίων ηλικίας, θα έχει μια επίσκεψη αξέχαστη…
Η αγριότητα του δεξιού Ρεν, σε πλήρη αντίθεση, με την ηπιότητα του σοσιαλιστή Αλμούνια, όπως θάλεγε κι ο Χρήστος Παπουτσής…

Ας σοβαρευτούμε κι ας επικεντρωθούμε στην σπουδαιότητα, την οποία αναμένονται να έχουν οι εξελίξεις αυτό το 10ήμερο, σε Ελλάδα, Γερμανία και ΗΠΑ.
Ο Γ. Παπανδρέου δίνει τη μάχη της χώρας και προσπαθεί να πετύχει το ακατόρθωτο : ν΄ αλλάξει τη συνήθη ροή των πραγμάτων στο εσωτερικό και ν΄ ανατρέψει την επικρατούσα άποψη και εντύπωση – για την Ελλάδα – στο εξωτερικό.
Μετά από πολλά χρόνια, κάποιος δουλεύει σκληρά και με στρατηγικό όραμα, που σέβεται και νοιάζεται και το παρόν και το μέλλον.
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Χειροπιαστά αποτελέσματα, που θα συντελούσαν σε μια ασφαλή αποτίμηση της πολιτικής και των προσπαθειών, δεν υπάρχουν ακόμα, άρα μόνο εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν και μόνο προδικάσεις και προφητείες, μπορούν να εκφραστούν.
΄Οντας με τους υπομονετικούς και τους αισιόδοξους, απλά παρακολουθούμε τους λογής – λογής καταστροφολόγους, που δεν χάνουν ευκαιρία να εξωτερικεύσουν την χαιρεκακία τους και να επιδείξουν τη μίζερη αντιμετώπιση, μιας σημαντικής και καθοριστικής συγκυρίας.

Το αισθητήριο του ελληνικού λαού, που συνεχίζει να ελπίζει, όπως εκφράζεται και δημοσκοπικά και αγωνιστικά, αποτελεί την πυξίδα...

3 σχόλια:

karfoma είπε...

Λογοπλόκε καλό μήνα! Καλά οι ξένοι και οι ντόπιοι καταστροφολόγοι, αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής να ρίχνει νερό στον μύλο τους; Μήπως ήταν ατόπημα η πρόταση του, για δημιουργία εθνικού ταμείου στήριξης; Μήπως η κατάθεση της πρότασης θα έπρεπε να γίνει από ένα π,χ εφοπλιστικό όμιλο;

Ανώνυμος είπε...

Καλό μήνα Λογοπλόκε,
Πράγματι τα αποτελέσματα των κινήσεων του Γ.Α.Π. δεν είναι δυνατόν να φανούν τόσο άμεσα.
Αναρωτιέμαι, όμως, τι θα έκανε ο Ανδρέας, αν ζούσε.Το 81 παρέλαβε στασιμοπληθωρισμό, πληθωρισμό που έτρεχε με 23%, μια διαλυμένη χώρα.
Τι έκανε;Διπλασίασε σχεδόν αμέσως το ημερομίσθιο. Έφερε τα ΜΟΠ. Έκανε την κίνηση των έξι για την ειρήνη.Αναβάθμισε τη διεθνή θέση της Ελλάδας.Αντιμετώπισε τον στασιμοπληθωρισμό με την αύξηση του εισοδήματος του μέσου Έλληνα,παρείχε τον "κοινωνικό μισθό" (μεταλυκειακά-ΕΣΥ-δωρεάν εισιτήριο το πρωί στις συγκοινωνίες)και αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση.
Σίγουρα δεν είναι οι συνθήκες. Τα υποζύγια όμως δεν μπορεί να είναι οι μισθωτοί και οι μικρομεσαίοι.Αυτοί έχουν ήδη προσφέρει πολλαπλά(από την αλήστου μνήμης περίοδο Σημίτη).Μεγάλο μέρος της υπεραξίας μεταφέρθηκε στο εξαωτερικό(χρηματιστήριο-έργα και υπηρεσίες των πολυεθνικών κλπ-εξοπλιστικά κλπ).Γιατί,λοιπόν, να κληθεί ο μικρομεσαίος να πληρώσει και μάλιστα όταν αυτός δεν πρόκειται να φύγει από τη χώρα,γιατί δεν έχει τη δυνατότητα;
Πού θα βρούμε την κοινωνική δικαιοσύνη να εφαρμόζεται;
Οι τράπεζες,οι πολυεθνικές,οι χρηματιστές με τα golden boys,το ελληνικό μεταπρατικό και άρα παρασιτικό κεφάλαιο τα υπερκέρδη(επί 10ετία τουλάχιστον)οι μικρομεσαίοι τον λογαριασμό για μια ακόμα φορά. Τουλάχιστον να είναι η τελευταία.
Να μην ξαναδούμε κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες,εξαγορασμένους πολιτικούς,φοροφυγάδες εκδότες και όλο το γνωστό εσμό των αρπακτικών.
Να δούμε πολιτικές που υπηρετούν την ανάπτυξη-την παραγωγική αναδιάρθρωση-την κοινωνική συνοχή.
Και ο Γ.Α.Π. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ. Ας αξιοποιήσει όλο του το οπλοστάσιο.Είναι επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.Ας αξιοποιήσει τις σχέσεις του με αναπτυσσόμενες χώρες(Βραζιλία-Κίνα-Ινδία).Ας βάλει στο παιγνίδι την Ένωση για τη Μεσόγειο (ως αντίβαρο της Ε.Ε.),τους Άραβες,χώρες της Απω Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής. Ας απειλήσουμε ότι θα σταματήσουμε να υπηρετούμε το "Σύμφωνο Σταθερότητας",που αποδεδειγμένα μέχρι σήμερα μεταφέρει την υπεραξία της χώρας κυρίως στην Γερμανία και τα golden boys των χρηματοπιστωτικών οίκων.
'Αλλωστε χωρίς πολιτικό περιεχόμενο, αυτό της οικονομικής-κοινωνικής-εδαφικής σύγκλισης τι είδους Ενωμένη Ευρώπη οικοδομούμε;
Για την φιλοξενία σας ευχαριστώ
Δημ. Σκουτέρης

Π.Μ. είπε...

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω όλες τις παραμέτρους του παγκόσμιου πολιτικου-οικονομικού-γεωστρατηγικού τοπίου που έχει διαμορφωθεί και "γίγνεται" ώστε να έχω εδραία άποψη-πρόταση περί του πρακτέου απο πλευράς Ελληνικής κυβέρνησης σ΄αυτές τις κρίσιμες ώρες για την χώρα. Αυτό το κάνουν κάποιοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι ως γνωστόν απο την εποχή του Ροίδη έχουν εφεύρει τον τρόπο να ομιλούν αυθεντικώς για πράγματα που δεν γνωρίζουν.Ομως οι πολίτες για να προσφέρουν την στήριξή τους ή όχι, δικαιούνται και υποχρεούνται να έχουν άποψη για τους χειρισμούς της εκάστοτε κυβέρνησης και γι΄αυτό είναι απαραίτητο να είναι ενημερωμένοι τουλάχιστον για τις ενέργειες της κυβέρνησης,την σκοπιμότητά τους και τις συνέπειές τους.Αυτό προσπαθεί να κάνει ο Πρωθυπουργός. Η δυσκολία ανέκαθεν ήταν η επικοινώνηση των ενεργειών αυτών στον λαό μέσα απο τους παραμορφωτικούς φακούς της μικρο-κομματικής αντιπαλότητος καιτων εν πολλοίς υποταγμένων σε οικονομικά συμφέροντα ΜΜΕ. Μέσα σ΄αυτά τα πλαίσια ο πολίτης είναι υποχρεωμένος να "ψάχνει και να ψάχνεται" ώστε να προσφέρει ή να αποσύρει αντίστοιχα την στήριξή του.Αυτό λοιπόν που βλέπει ο έχων κοινή λογική,οπωσδήποτε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας, στοιχειώδη επίγνωση της πραγματικότητος,και αγάπη για την πατρίδα, είναι(πιστεύω) οτι ο Παπανδρέου μοχθεί όχι μόνο να ξελασπώσει την χώρα απο την βουρκολάσπη που την έρριξαν οι προηγούμενοι,αλλά και να βάλει την χώρα εκεί που της αξίζει και που μόνο ο Βενιζέλος στο παρελθόν ετόλμησε και ο πατέρας του με σχετική επιτυχία.
Η χώρα μας έχει δυνατότητες και ο Παπανδρέου το ξέρει, το πιστεύει και παλεύει να μας πείσει να αποκομπλεξαρισθούμε και να διεκδικήσουμε όχι μόνο την προσωρινή σωτηρία μας αλλά και το μέλλον μας στον κόσμο.Κάποιοι όπως η κυρία Κανέλλη και άλλοι σαν τον κ. Γιανναρά κτλ, προικισμένοι απο την φύση να τα ξέρουν όλα και αδικημένοι απο τους πολίτες που δεν τους πιστεύουν,
αμφισβητούν τις ικανότητές του πρωθυπουργού και το όραμά του και δεν πείθονται.Αλλά για Κανελλογιανναράδες θα ομιλούμε τώρα!