Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

ΑΝΤΕ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ !...


Ο Αύγουστος, μαζί με τις ραγδαίες εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έφερε και τρεις καλές ειδήσεις για την Ελλάδα, δημιουργώντας, παράλληλα και ταυτόχρονα με τις ανησυχίες σχετικά με την γενικότερη κατάσταση, κάποιες αμυδρές ελπίδες, για την πορεία των πραγμάτων στο εσωτερικό.

Η πτώση του πληθωρισμού τον Ιούλιο στο 2,4%, η αύξηση των δημοσίων εσόδων κατά 3,8%, πάνω από τα προϋπολογισθέντα για τον ίδιο μήνα και τέλος η δραστική μείωση του εμπορικού ελλείμματος με την Κίνα, είναι εξελίξεις που αλλάζουν, κάπως, το σκηνικό της μόνιμης γκρίνιας και του συνεχούς κυνηγητού των άπιαστων στόχων.

Δεν μιλάμε για κάτι θεμελιακό και μόνιμο, μιας και πρόκειται για απλές ενδείξεις καλυτέρευσης, αλλά να, είναι η πρώτη φορά που υπάρχει θετική κίνηση και εξέλιξη, (πάνω από τους στόχους...), σε βασικούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, γεγονός, που είναι, ούτως ή άλλως, ενθαρρυντικό !

΄Εχει εκτιμηθεί πως επέρχεται ένα κρίσιμο Φθινόπωρο, γι αυτό και η εντονότερη δουλειά που απαιτείται σε κυβερνητικό επίπεδο, (και η οποία, τελευταία, πράγματι γίνεται…), είναι ωφέλιμο και καθοριστικό να συνοδεύεται και από κάποια θετικά αποτελέσματα στην προσέγγιση των στόχων που έχουν τεθεί, μπας και υπάρξει αντιστροφή του κλίματος και δημιουργία μιας διαφορετικής και καλύτερης ψυχολογίας !...

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

΄Αντε, μπας και το βουλώσει ο τρελλοΣαμαράς και τα όργανά του, που μας έχουν ζαλίσει με την "αποτυχία των στόχων" !

boom είπε...

Καλά ε, μιλάμε και για μεγάλους λεχρίτες εκεί στη Συγγρού! Θορυβούν για την Προτον μπανκ, ενώ όλοι οι συμπλεκόμενοι είναι δικά τους δεξιοτόμαρα κι ο ηλίθιος παρουσιάζει δική του πρόταση το ευρωομόλογο, όταν ο Παπανδρέου το ζήτησε από το 2009 !

Ανώνυμος είπε...

Για πεσ μας Λογοπλόκε, οι "καλές ειδήσεις" έρχονται επειδή ωρίμασαν οι συνθήκες και τα προηγούμενα μέτρα ή επειδή μετράει η ικανότητα του Βενιζέλου, σε σχέση με την ανεπάρκεια του Παπακωνσταντίνου ;

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

@11.12
Χα ! Προσπαθείς να μου βάλεις δύσκολα, αλλά εις μάτην... Οι θετικές εξελίξεις είναι αποτέλεσμα και των δύο.
@boom
Η περίπτωση της Proton, έχει φαϊ και πρόκειται για σύγκουση συμφερόντων, με τη συμμετοχή δεξιόστροφων "επιχειρηματιών" και μιας χρεοκοπημένης, τάχα προοδευτικής, εκδότριας !

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Α, και για το ευρωομόλογο και το Σαμαρέϊκο. Τους περιμένουμε στη γωνία ! ΄Ασε να βγει αυτός ή ο κολαούζος του ο Μιχελάκας και να πει πως ήταν δική τους πρόταση και θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι !

Ανώνυμος είπε...

Ξαναρωτάω : ποιανού συνεργάτη του Σαμαρά, το πολιτικό γραφείο, μοίραζε χορηγίες του Λαυρεντιάδη ;

ακυβέρνητος είπε...

@ ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ 11:22

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/196519/uper-euroomologou-i-nea-dimokratia/

Νόμιζες ότι θα κόλωνε;;;

Ανώνυμος είπε...

"Η περίπτωση της Proton, έχει φαϊ και πρόκειται για σύγκουση συμφερόντων, με τη συμμετοχή δεξιόστροφων "επιχειρηματιών" και μιας χρεοκοπημένης, τάχα προοδευτικής, εκδότριας !"
ΓΙΑ ΤΗ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ , ΚΑΤΙ; TI; ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ.
ΠΑΣΟΚ & ΛΑΟΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝΕ ( ΠΑΛΙ) ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΙΠΑΣΜΕΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ - ΕΥΚΟΛΑ ΟΜΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ... "ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ" ΚΑΙ "ΤΑΧΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΟΤΡΙΑ". ΠΕΣ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΑ ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΕΣ ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ MEGALA ΜΜΕ.
TO ΨΕΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, ΚΟΨΤΕΣ.

Ион

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Που είδες τα ψέμματα ; Στα της Μάνιας ; Είναι ολόσωστα ! Για ποια ταμπακιέρα λυσάξατε αριστεροδέξιοι υπο-κριτές, για τη στήριξη μιας τράπεζας σε μια εποχή κλυδωνισμού όλου του συστήματος ; Αυτή είναι η ταμπακιέρα κι όχι ο ρόλος των πρωταγωνιστών του σκανδάλου, που μεταξύ των άλλων είναι και μέτοχοι της καταγγέλουσας εφημερίδας ;

Οι κωλοφυλλάδες και τα κωλοκάναλα ζουν με τα δανεικά των τραπεζών και τα κλεψιμαίϊκα άπό τα Ταμεία ! Για νέο το θέλεις ;

Η πιο κακή από τις "κακές συνήθειες" είναι η εξαγωγή αβασάνιστων και εύκολων συμπερασμάτων !