Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΟΦΙΝΙ ?...

Κάπου τα ανησυχητικά στοιχεία για τα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας, δείχνουν να εφαρμόζεται η πρακτική του «ρίχνουμε νερό στο κοφίνι», μ΄ ό,τι αυτό συνεπάγεται για την βραχυπρό-θεσμη, αλλά – κυρίως – τη μακροπρόθεσμη πορεία της χώρας.

Τα νούμερα για τη μείωση του ΑΕΠ στο πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2011, είναι εφιαλτικά ! Δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό σε τι εξελίξεις και προσμονές στηρίζονται οι προβλέψεις για θετικούς ρυθμούς μέσα στο 2012, μιας και η διεθνής πορεία των πραγμά-των, κάθε άλλο, παρά ενθαρρυντική και ενισχυτική παρουσιάζεται.

Η πολυδιαφημιζόμενη και πολυαναμενόμενη αναπτυξιακή ένεση, είτε μέσω αναθεωρημένου ΕΣΠΑ, είτε μέσω, νέων, ειδικών προγραμμάτων των τραπεζών, είναι άφαντα και μόνο στα χαρτιά και τις ομιλίες τα συναντάει κανείς.

Επειδή τα θαύματα δεν ευδοκιμούν στους καιρούς μας κι επειδή η συγκυρία είναι γκαστρωμένη και πολύ πιθανό να προκύψει καμιά «τερατογέννηση», ίσως, επιτέλους, να υπάρξει το πρέπον ταρακούνημα και το αναγκαίο ανασκούμπωμα.

Οι διάφοροι …καλοθελητές, για το μέλλον της Ελλάδας, άρχισαν να ξαναχτυπούν στα διεθνή ΜΜΕ και να εξορκίζουν τις δυνατότητές της ν΄ ανακάμψει, τα δε σενάρια αποπομπής από την Ευρωζώνη, επανέρχονται στο δια ταύτα των απόψεών τους !

Η εκτίμηση που λέει, πως η επέκταση της κρίσης και σε άλλες, μεγαλύτερες, χώρες αι οικονομίες, της Ε.Ε. επηρεάζει ευνοϊκά το ζήτημα της Ελλάδας, σηκώνει μεγάλη κουβέντα, καθώς είναι αμφίβολο αν μπροστά στο μεγάλο γκρεμό οι «μικροί» επιλέγονται για να σωθούν ή για να θυσιαστούν !...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι ηττοπάθεια είναι αυτή;
Πριν λίγο καιρό δεν μας έλεγες ότι ο Βαγγέλας τουςπήρε τα σώβρακα και γλιτώσαμε την χρεοκοπία;
Πρίν λίγο καιρό δεν μας έλεγες ότι ευτυχώς που έχουμε ΠΑΣΟΚ και έχουμε σοβαρή κυβέρνηση και όλα αυτά θα τα αντιμετωπίσει με επιτυχία;
Τώρα ίσως άρχισες ή θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν το όχημα να βγάλουν μερικοί, και ανάμεσά τους οι Παπανδρέου, λεφτά με το τσουβάλι ποντάροντας και οδηγώντας την χώρα στην χρεοκοπία!!!
Πράγματι "λεφτά υπάρχουν", αλλά όχι για μένα και για σένα.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Ποιοι Παπανδρέου κύριε φανατικέ με τις παρωπίδες ; Δεν βλέπεις τι γίνεται σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο ; Ο Παπανδρεόυ τα προκάλεσε και φταίε ;
Τα μέτρα που προωθήθηκαν και πάρθηκαν για την Ελλάδα ήταν ό,τι το καλύτερο, ιδιαίτερα τα τελευταία στις 21 Ιουλίου, αρκεί να μη συμβούν δύο πράγματα : να μη μας πάρουν σβάρνα γενικότερες εξελίξεις και να μην επικρατήσει η μαλακία του "κλασικού μαλάκα έλληνα", που λέει ο Γεωργίου...