Σάββατο 1 Μαΐου 2010

ΣΚΑΤΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ !...

Ναι, στην Ελλάδα υπήρξε για δεκαετίες μια πρωτοφανής σπατάλη πόρων, με παραδοσιακούς νομείς τους μεγαλοαστούς, πλην όμως, στο μέλι, βουτήχτηκε και το δάκτυλο πολυάριθμων, από την αστική και μικροαστική τάξη, κυρίως μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Οι πραγματικοί «μη προνομιούχοι», ίσα που γεύτηκαν, λίγο, τη …γλυκόζη !...

Ο χορός των δισεκατομμυρίων, όπως και κάθε χορός, δεν στήνεται μόνος του, υπάρχουν πολλοί συντελεστές, που συμβάλλουν : οι κεφαλαιοκράτες, οι πολιτικοί, οι τραπεζίτες, η νομενκλατούρα, οι χαρτογιακάδες, οι ΜΜΕδες, τα λαμόγια των διαδρόμων και των πεζόδρομων, κ.α.

Το εθνικό κατόρθωμα, κατέληξε στο να βρεθούν, από πολλού, χώρα και λαός στο βόθρο με τα σκατά, με το «υλικό», όμως, να βαπτίζεται, όλα τα τελευταία χρόνια, νερό και οι «κολυμβητές» να ζουν την παραίσθησή τους, βασιζόμενοι στο γονιδιακή αισιοδοξία της φυλής.
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Ο Γ. Παπανδρέου, σε μισοπαραίσθηση κι αυτός, όρμησε με τη σκούπα και τον κουβά, φτάνοντας κοντά, όμως, κατάλαβε, πως ο τολμών δεν είναι πάντα τυχερός : είχε δεν είχε, φορτώθηκε το θλιβερό, συνάμα και καταβρώμικο καθήκον, να καθαρίσει την χρόνια κόπρο της Ελλάδας.

Το μεγάλο ερωτηματικό, έγκειται, στο αν, όσα κάνει, σηματοδοτούν βελτίωση της σκατοκατάστασης ή χειροτέρευσή της. Οι αμφιβολίες εντείνονται, από τους μέχρι τώρα χειρισμούς και τ΄ αποτελέσματά τους, μιας κι απ΄ ό, τι φαίνεται, η απόσυρση των «εν βόθρω εγκλωβισμένων» γίνεται κατά τα ειωθότα : αρχίζει απ΄ όσους «πλέουν» πάνω σε, κάθε είδους, πλεούμενα ή έχουν σωσίβια… Η πλέμπα των «κολυμβητών» μένει στην απέξω, με την αόριστη υπόσχεση, πως, κάποια στιγμή, θα φύγουν κι αυτοί, με τη σειρά.
Αν αυτό συνειδητοποιηθεί, πως σημαίνει του «αγίου …πούλου», κλάψ΄τα Γιώργο ή μάλλον, μιας και σκατολογούμε, «χέστα κι άστα» !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: