Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΞΕΤΡΥΠΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ !...

Μπορεί στον οικονομικό τομέα οι εξελίξεις και τα δεδομένα που προέκυψαν, να μην επέτρεψαν στο Γ. Παπανδρέου να υλοποιήσει το προεκλογικό του πρόγραμμα και ν΄ αναγκάστηκε, εκ των πραγμάτων, να εφαρμόσει μια πολιτική έκτακτης ανάγκης, την οποία ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, ούτε στα πιο εφιαλτικά όνειρά του δεν είχε δει.
Στον τομέα, όμως, της κάθαρσης, της πάταξης της διαφθοράς και της διαφάνειας, δεν υπάρχει τίποτα που να δημιουργεί εμπόδια στην πλήρη και άτεγκτη εφαρμογή όλων των πρωθυπουργικών εξαγγελιών !

Οι εξελίξεις στη βουλή και στις εξεταστικές επιτροπές, δικαίωσαν την επιμονή να ξανασυσταθούν, ξεσκέπασαν τις προσπάθειες συγκάλυψης της νεοδημοκρατίας και των, ανά το κράτος μηχανισμών της κι έρχονται να κάνουν πράξη τη λυτρωτική υπόσχεση του Γ. Παπανδρέου «θα πονέσουμε, θα ματώσουμε, αλλά θα καθαρίσουμε !...». >>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Αν τα πράγματα δεν είχαν οδηγηθεί στην πορεία των επιλογών του ΠΑΣΟΚ, τότε η μεν υπόθεση του Βατοπεδίου, θάχε κλείσει, με αόριστες μνείες για νεφελώδεις πολιτικές ευθύνες, ενώ το σκάνδαλο της Siemens, θα καρκινοβατούσε, περιμένοντας τη δικαστική διερεύνηση, μια διαδικασία με πρακτικές όπως αυτές που αποκαλύπτονται τώρα, δηλαδή τη μη κλήση, καν, για κατάθεση του κουμπάρου του Μαντέλη, που ο ίδιος είχε παραδεχθεί στη δικογραφία, πως ήταν ο A. Roccos του λογαριασμού στις ελβετικές Τράπεζες !

Το κυριότερο συμπέρασμα, όμως, που προκύπτει, πια, είναι πως το απόστημα έσπασε και πως επιβάλλεται το νυστέρι να βρει κόκαλο ! Πρόκειται για λαϊκή απαίτηση, για πάνδημο αίτημα αποκάλυψης όλης της αλήθειας, για την επισήμανση κάθε κερατά, που τάπιασε, που λειτούργησε σε βάρος των συμφερόντων του δημόσιου, που χρησιμοποίησε το πέρασμά του από την πολιτική για να κλέψει, να λαδωθεί και να πλουτίσει !

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Maximus

Συμφωνώ απόλυτα με το κείμενο και όχι μόνο ελπίζω πλέον, αλλά απαιτώ να ανταποκριθεί η κυβέρνηση στις προσδοκίες όλων για κάθαρση και πάταξη της διαφθοράς. Οι συνέπειες είναι απρόβλεπτες φυσικά αλλά και ακόμα κι αν "αυτοκτονεί" πολιτικά ο Γ. Παπανδρέου είναι επιβεβλημένο να βγούμε από αυτό τον φαύλο κύκλο των ελλειμάτων και της ντροπής! Όσο για αυτή την κουτοπόνηρη ερώτηση "που είναι ο σολιαλισμός του.." αναρωτιέμαι γιατί η μικροπρέπειά μας δεν μας αφήνει να σκεφτούμε ότι πως να υπάρξει όραμα όταν η οικονομία είναι σαθρή, όταν η Ελλάδα είναι αδύναμη να σταθεί στον διεθνή επενδυτικό χάρτη, όταν έχει χαθεί η αξιοπιστία και ο σεβασμός κ.λ.π. Μπορεί να έλεγε ο αείμνηστος Κ. Καραμνλής ότι "η οικονομία δεν είναι μαθηματικά αλλά ψυχολογία" αλλά με τούτα και τ' άλλα οι εποχές έχουν αλλάξει και η δημοσιονομική πολιτική και όχι μόνο πρέπει να αλλάξει. Μπορεί να έλεγε ο αείμνηστος Α. Παπανδρέου " η εξουσία πηγάζει από το λαό και υπηρετεί το λαό αλλά αν "πουλάμε" ό ένας τον άλλον τι περιμένουμε. Αμ δεν είναι μόνο "ο βασιλιάς γυμνός" είναι και ο λαός! Όσο για τον κ. Σαμαρά που διαμαρτύρεται για εκείνο το "..λεφτά υπάρχουν..." ας μας πει ΠΟΥ πήγαν τα λεφτά που τελικά ΔΕΝ υπάρχουν και ας αφήσει τα πισωγυρίσματα πότε "καθυστέρησε ο Παπανδρέου" και πότε "έπρεπε να έχουμε πάρει εμείς τα μέτρα το καλοκαίρι (!!) και ας μας ρίχνανε.." Κανείς από την ΝΔ δεν δικαούται να κάνει υποδείξεις κατά τη γνωμη μου. Καλημέρα

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετίσματα στον Χριστοφοράκο και στον Καράβελα.

Ανώνυμος είπε...

Απο την Δορα φανταζομαι.

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα λαμόγια, την ίδια μούρη έχουν.