Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΚΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ !...

Πολύς κόσμος και στις σημερινές διαδηλώσεις, χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νεολαίοι, γέμισαν τις πλατείες και τις λεωφόρους της Αθήνας !
Το ίδιο αγανακτισμένοι, το ίδιο αποφασιστικοί, αλλά πιο οργανωμένοι, πιο προσεκτικοί και καλύτερα περιφρουρούμενοι από τους προβοκάτορες και τους μπαχαλάκηδες.

Ο φετινός Μάϊος με ανεβασμένες τις θερμοκρασίες, προδικάζει ζεματιστό καλοκαίρι, άλλωστε, σ΄ ότι αφορά τη λαϊκή αντίδραση και τις εκδηλώσεις καταδίκης των μέτρων της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, είμαστε, ακόμα, στην αρχή !...

2 σχόλια:

stefanos είπε...

Ε... τώρα φίλε "λογοπλόκε" δεν είναι κι έτσι! Ακόμη και κατά την εκτίμηση των διοργανωτών της ΓΣΕΕ ήταν μια μέτρια έως αποτυχημένη κινητοποίηση. Στην Ομόνοια, δε, και τον Περισσό άστραψαν και βρόντηξαν οι Παπαρήγες και οι Παφίληδες...
Η υπογραφή της Ελλάδας κατά το κοινώς λεγόμενο "έχει πέσει" για τον δανεισμό της από ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ, και κατά το κοινώς λεγόμενο αυτό δεν αλλάζει με τίποτα! Σήμερα προέχουν τέσσερα πράγματα:
1) η επιτυχής έξοδος από την κρίση, το έλλειμμα και την επιτήρηση.
2) δίκαιη ανακατανομή των βαρών στα μέτρα λιτότητας και απαλλαγή των συνταξιούχων απο 1000 ευρώ και κάτω.
3) δίχτυ προστασίας υπέρ των καταναλωτών (σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα, στεγαστικα, ασφάλειες, κλπ)
4) άμεση νομοθέτηση οικονομικών - φορολογικών δικαστηρίων, επιστροφή των κλεμμένων ακόμη και με δήμευση περιουσιών, στο σκαμνί οι υπαίτιοι της δημιουργίας των ελλειμμάτων, του χρέους, κλπ.
Όλα τα άλλα είναι φωνασκίες από τα φωνασκούντα κόμματα της μονολιθικότητας και του νεοσταλινισμού(και το ξέρουμε όλοι)

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Φίλε μου Στέφανε,
Χωρίς να διαφωνώ μαζί σου για τους οιονεί πλιατσικολόγους και αυτοανακηρυσσόμενους πρωτοπόροι, έχω την εντύπωση πως η λαϊκή αντίδραση είναι ευρύτερη και ξεπερνάει κάθε έναν απ΄ αυτούς κι όλους μαζί. Ο κόσμος είναι θυμωμένος, νοιώθει αδικημένος και του δημιουργούνται αισθήματα αδιέξοδου. Αυτό το στοιχείο είναι το πρωτεύουν και χρήζει προσέγγισης, ανάλυσης κι αντιμετώπισης κι όχι οι χρεκοπημένες τακτικές των κομπάρσων και καπηλευτών των λαϊκών αγώνων.