Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΕΠΙ ΤΟ ΗΠΙΟΤΕΡΟΝ !...

Στο πιο μαλακό, σε σχέση μ΄ ό, τι είχε κυκλοφορήσει από τα ΜΜΕ, βγήκε, τελικά, το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, κυρίως για τους ήδη ασφαλισμένους.
Η γενική αρχή, που κατά κόρον τόνισαν οι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου εργασίας, πως για τα διανυθέντα χρόνια ασφάλισης ( και μέχρι τις 31-12-2012), δεν θ΄ αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης κι ούτε αλλάζουν και τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης, περιορίζει, κάπως, τις δυσμενείς επιπτώσεις, από την νέα παρέμβαση στο σύστημα.
Κατά τάλλα υπάρχουν επιβαρύνσεις, τόσο οικονομικές, όσο και ηλικιακές, που αφορούν, κυρίως τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας ή τους παλιότερους και για όσα χρόνια θα διανύσουν μετά το 2013.

Δυο χαρακτηριστικά : πρώτον, η αδυναμία του υπουργικού διδύμου να διευκρινίσει το δίπτυχο 40 χρόνια δουλειάς, 65 χρόνια ηλικία, αφήνοντας να δημιουργείται ένα αλαλούμ με τα κάθε είδους δημοσιεύματα και δεύτερον, οι διαφορές που παρουσιάζονται ανάμεσα σε καθοριζόμενα από το Μνημόνιο του μηχανισμού στήριξης και στο νομοθέτημα του υπουργείου εργασίας, οι οποίες δίνουν το δικαίωμα για σκέψεις και φόβους, ό, τι δεν έχουν πέσει όλα στο τραπέζι και για το ασφαλιστικό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ .ΤΑ ΜΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΞΤΡΕΜ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΕΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ ΑΛΛΑ ΑΠΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΕΠΙ ΤΟ ΗΠΙΟΤΕΡΟΝ