Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΨΥΧΑΣΘΕΙΑ ΚΤΥΠΗΣΕ ΜΠΙΕΛΑ !...

Κόψτε ...ναυτεργάτες και βγάλτε συμπέρασμα !

Τα παιδαρέλια της ΚΝΕ επιστράτευσε το ΚΚΕ και τ΄ έστειλε, πάλι, στον Πειραιά για να παίξουν το ρόλο των – απόντων – ναυτεργατών και να εμποδίσουν την ομαλή αποβίβαση των ξένων τουριστών, από τα καταπλέοντα κρουαζιερόπλοια.

Στο στόχαστρο, αυτή τη φορά και οι επαγγελματίες της περιοχής, που έσπευσαν στο λιμάνι, για να υποδεχθούν τους τουρίστες και να δείξουν, πως η ελληνική κοινωνία δεν έχει καμιά σχέση με τις «εκδηλώσεις» των κατευθυνόμενων, από τον Περισσό, ΚΝιτών : «ή με το Κεφάλαιο ή με τους εργάτες, πάψτε πια να έχετε αυταπάτες !...», φώναζαν τα άσχετα με την περιοχή και τη δουλειά του ναυτεργάτη, παπαρηγάκια, στους καταστηματάρχες και τους εμπόρους, οι οποίοι κατάπληκτοι άκουγαν, πως συμπεριλαμβάνονται στο …Κεφάλαιο !

Η ψυχασθένεια έχει κτυπήσει μπιέλα, η «επανάσταση» των τροφίμων του Περισσού καθίσταται, μέρα με τη μέρα, πιο γραφική, αλλά και πιο επικίνδυνη και η κατάσταση, φυσικά, δεν μπορεί ν΄ αντιμετωπιστεί με τις εξ ίσου γραφικές επισημάνσεις του Πάγκαλου : χρειάζεται πολιτική αντιπαράθεση, ξεσκέπασμα και απομόνωση, αυτών των ηλιθιοτήτων !...

7 σχόλια:

dimitris είπε...

Αγαπητε λογοπλοκε εχουμε και αλλη ψυχασθενεια που κτυπησε το λιμανι του Πειραια, ψαραδες με τις βαρκες τους εχουν αποκλεισει το λιμανι, ουτε μπαινει ουτε βγαινει πλοιο, ρε τους ψυχασθενεις, ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ, κατεβα απο το αρμα του γιωργου οσο ειναι νωρις και μην ειρωνευεσαι τους αγωνες που μετεχουν οι νεολαιοι, αυτα τα ελεγε η δεξια στην δεκαετια του 50-60, απο ποτε υπερασπιζεσαι[δικαιωμα σου] τον μιχαλο και οχι τις θεσεις εργασιας των ναυτεργατων, σε περιπτωση αρσης του καμποταζ, εχετε κυλησει σε καταστασεις ασχημες στο εχω ξαναγραψει, καταστασεις που εφαρμοζε η χουντα, αντε ζητηστε την κυρηξη σε παρανομια του Κ.Κ.Ε.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Δεν ξέρω φίλε μου για ποια χούντα μιλάς, αλλά εκείνη που γνώρισα εγώ, μας μάζευε από τις τάξεις και μας πήγαινε στις εκδηλώσεις της, για να φαίνεται συμμετοχή του λαού. Όπως κάνει τώρα το ΚΚΕ με τα παιδερέλια, στο ρόλο του ναυτεργάτη !
΄Οσο για το καμποτάζ, δεν έχω καταλάβει, τι το περισσότερο ή το ακροδεξιότερο ζητάει ο Καρατζαφέρης, όταν απαιτεί "όχι δουλειά στους ξένους..." ; Ορισμένα συνθήματα ή ορισμένες πολιτικές, στα χέρια του ΚΚΕ,βαπτίζονται προοδευτικές ;

Ανώνυμος είπε...

Μιλάει για χούντα το ΚΚΕ, όταν θυμιατίζει, ακόμα, το Σταλινισμό και τα Γκουλάνγκ ; Μιλάει για λαϊκά συμφέροντα, όταν τα βάζει με επαγγελματίες και καταστηματάρχες ; Ε, αυτό πάει πολύ !

dimitris είπε...

Aνωνυμε βγαλε την ''κουκουλα''σου να δουμε το προσωπο σου και μετα σχολιασε, ''δημοκρατη'' του φυλαω τον κ... μου.

dimitris είπε...

Λογοπλοκε μαλλον σε λαθος τονο μιλας για τον καρατζαφυρερ σας στηριξε στα μετρα ''αναπτυξης'' που εφαρμοζει η κυβερνηση του γ. παπανδρεου. Το καμποταζ φιλε λογοπλοκε εχει να κανει με τις υποχρεωτικες θεσεις εργασιας που πρεπει να εχουν τα πλοια με ελληνικο νηολογιο και μη πας να τα ισοπεδωσεις με τις φασιστοφωνες του λαος και με το κυνηγι των ξενων εργατων, αυτο ειναι ο φασισμος το ηθελημενο προβοκαρισμα, τα παιδαρελια που λες εσυ εχουν μαθει να συμμετεχουν σε αγωνιστικες διεκδικησεις, βλεπεις εμεις δεν εχουμε ''ορδες'' διορισμενων για να τους ''κατεβαζουμε'' σαν χειροκροτητες, τα παιδαρελια ειναι εκει με την ψυχη τους και βεβαια οσο και να θες να το ξεπερασεις με το μυαλο τους, αλλωστε οπως πολυ καλα ξερεις το Κ.Κ.Ε παντα ειχε την βοηθεια των νεολαιων, να σου θυμισω τα αητοπουλα της ΕΠΟΝ, τα τουφεκισμενα απο τους γερμανους 17αχρονα, ''επεσες'' στην προσπαθεια σου να στηρηξεις τον γ. παπανδρεου.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

1. Οι πρακτικές αυτές του ΚΚΕ το φέρνουν σε αντιπαράθεση με εργαζόμενες τάξεις του λαού και δημιουργούν γενικότερο πρόβλημα στη χώρα, στον τομέα του τουρισμού.
2. Τα περί "λαϊκών" συγκεντρώσεων στο κάλεσμα του Κόμματος, όχι σε μένα... Τάχω φάει με το κουτάλι τα διαχρονικά τεχνάσματα κι έχω φίλους, οργανωμένους, που τη μια μέρα το παίζουν τραπεζοϋπάλληλοι, την άλλοι ναυτεργάτες, την παράλλη αγρότες. ΄Ολο οι ίδιοι κι οι ίδιοι είναι γι αυτό και η κάλπη, μια ζωή, έχει κεσάτια !
Η επανάσταση δεν προγραμματίζεται και δεν εξελίσσεται σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των γραφειοκρατών.
Η λαϊκή οργή δεν δημιουργείται με συνθήματα, ούτε με κινητοποιήσεις που θίγουν την κοινωνία.
Οι απεργίες έχουν νόημα, όταν θίγουν τα αφεντικά και τους εργοδότες.

Σχετικά με το καμποτάζ, γιατί εξανίστασαι ; Τι σόϊ θέση είναι αυτή για υποχρεωτικές θέσεις εργασίας ; Κι ο Καρατζαφέρης λέει να φύγουν οι ξένουν για να μπουν σε δουλειές οι έλληνες ! Ποια η διαφορά ;

dimitris είπε...

Επιμενεις με το καμποταζ, ανοιξε λοιπον την σελιδα της Π.Ν.Ο ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ, οταν μιλησαν οι Ε.Β.Ε ειπαν εντελως αλλα απο αυτα που γραφεις, τα χρηματα των τουριστων κατατιθενται μεσα στο καραβι, εξω ουτε τρωνε ουτε αγοραζουν, αυτοι που κερδιζουν ειναι οι συνεργαζομενοι μεγαλοι τουρ και μερικα πουλμαντζιδικα, η καλπη εχει κεσατια επειδη ''πατανε'' στην ανασφαλεια του λαου για το αυριο και οπως ξερεις το πολυ δεν σημαινει και σωστο, γνωριζεις την αληθεια λογοπλοκε, εκεινο που δεν ξερω ειναι γιατι δεν την υποστηριζεις.