Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ …ΥΠΟΖΥΓΙΩΝ !...

Τίποτα δεν θα μείνει όρθιο, απ΄ ό,τι φαίνεται, στη λαίλαπα των καιρών, που διανύουμε, ακόμα και οι πιο ισχυρές βεβαιότητες, διαψεύδονται !
Το ακλόνητο χαρτί, ο πάντα ειλικρινής και συνεπής έλληνας φορολογούμενος, ο μισθωτός, ο χαρακτηρισθείς, κατά κόρον, υποζύγιο του φορολογικού συστήματος, συνελήφθη – κι αυτός – κλέπτων οπώρας !...
Τι άλλη απόδειξη χρειάζεται για ν΄ αναφωνηθεί το εσχατολογικό : τι άλλο να περιμένουμε πια ;

Όπως έγινε γνωστό, περί τους 180.000 φοροδιαφεύγοντες, μισθωτούς, εντόπισε το υπουργείο Οικονομικών, με το συνολικό ποσό των μη δηλωθέντων αποδοχών να ξεπερνά τα 700 εκατ. ευρώ.
Η διασταύρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των αποφάσεων της Ειδικής Επιτελικής Ομάδας Εργασίας, που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Οικονομικών (ν. 3763/2009), για τη μελέτη και δημιουργία σχεδίου εφαρμογής ηλεκτρονικών διασταυρώσεων.
Η φοροδιαφυγή συνίστατο στο ό, τι οι συμπληρώνοντες τη δήλωση, έγραφαν μικρότερα ποσά, ως εισοδήματα από εκείνα που αναγράφονταν στις βεβαιώσεις των αποδοχών τους, που εξέδιδαν οι εργοδότες τους, (δημόσιο και ιδιώτες), ενώ αρκετές χιλιάδες, αν και είχαν εισπράξει αποδοχές πάνω από το αφορολόγητο όριο, δεν έκαναν καθόλου φορολογική δήλωση !

Όπως και να το κάνουμε, όπως και να το δούμε, βρισκόμαστε μπροστά σε μια επαναστατική συμπεριφορά των καταπιεσμένων φορολογικών υποκειμένων, μπροστά σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και οι όποιες δυσκολίες, προκειμένου να νοιώσουν και να ζήσουν και οι μισθωτοί, ως ευυπόληπτοι πολίτες αυτής της κοινωνίας κι αυτής της χώρας, όπως, δηλαδή, οι επιχειρηματίες, οι επαγγελματίες, οι γιατροί, οι δικηγόροι κ.α.
Η επανάσταση των υποζυγίων ξεκίνησε κι ανεξάρτητα αν κώλωσε στα μηχανογραφικά συστήματα διασταυρώσεων, άνοιξε δρόμους κι έδωσε προοπτική !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: