Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ !...

2 σχόλια:

ΦΡΕΣΚΟ ΠΡΑΜΑ είπε...

ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΠΟΛΥ ΓΕΛΑΣΑ ΜΠΡΑΒΟ

stefanos είπε...

Μια και ο λόγος για το μπιμπερό, που προσθέτει μια ακόμη "νότα" στα μέτρα, ας ρίξουμε μια ματιά στις ομάδες που θα συμβάλουν (sic) και στα αγαθά που από σήμερα θα υπόκεινται σε υπερφορολόγιση.
Υποστηρίζω μεν τα κυβερνητικά μέτρα (τουλάχιστον στο γενικότερο επίπεδο), αλλά έχω ενστάσεις ως προς την εξίσου κατανομή των βαρών στους έλληνες φορολογούμενους. Γιατί ας πούμε χαρατσώνεται περισσότερο ο Δημόσιος Υπάλληλος από εκείνον του Ιδιωτικού τομέα; Η συμμετοχή των επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων, εφοπλιστών και βιομηχάνων είναι ισοβαρής ή έστω αναλογική στην πληρωμή της ζημίας; (Με το «αναλογική» εννοώ ότι τους αφήνουμε ένα ποσοστό συμμετοχής άθικτο, υπό την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσουν σε επενδύσεις)
Γιατί, παραπέρα, στην κατηγορία του Δημόσιου τομέα υπάρχει διαφοροποίηση στους ένστολους; Τι γίνεται με τον αυτοπεριορισμό των Βουλευτών ως προς τις αποζημιώσεις και τα bonus τους; Ποια η ανταπόκριση του κ. Πετσάλνικου κυβερνήτη του κρατιδίου των υπαλλήλων της Βουλής (κάτι σαν το Άγιο Όρος), όπου έφτασε μάλιστα ο Πρωθυπουργός της χώρας να τον εκλιπαρεί να φερθεί «αναλόγως»; Η ζημιά είναι μια εθνική τραγωδία. Είναι συνολική η ευθύνη και όχι κατά περιοριστικό τρόπο του ατυχούς δημόσιου υπάλληλου, ο οποίος έτυχε να υπηρετεί (εργάζεται) σε ένα υπουργείο ή κρατικό φορέα. Κι ο ιδιωτικός υπάλληλος; Τι; Ας μην ξεχνάμε και για τούτο ας το κρατήσουμε υπόψη ότι καλά αμειβόμενοι υπάρχουν και στον Ιδιωτικό τομέα! Αφθονούν και εδώ Golden girls και Golden boys που πρέπει να πληρώσουν εξίσου.
Χθες μας ανακοίνωσαν τα νέα μέτρα, όντας κατηφείς έως και δυστυχείς. Άσπρισε ο Γιωργάκης και με δυσκολία ανοιγόκλεινε το στόμα ένεκα και του έρπητα στα μαραμένα χείλη του. Αδιόρατα αξύριστος ο πάντα τζάμι μάγουλο κ. Παπακωνσταντίνου. Μας τα είπαν, θα τα αποφασίσουν πάραυτα, καθώς υπάρχει βιασύνη να πάρουμε το παραδάκι και να ξεκινήσει η υλοποίηση των μέτρων. Στη βιασύνη, όμως, και όταν μάλιστα υπάρχει πίεση από τα κοράκια της ΕΕ, ΔΝΤ, κλπ, γίνονται λάθη και αδικίες. Όταν ηρεμήσουμε λίγο θα γίνουν διορθώσεις ή τα στραβά θα μείνουν μνημεία της αιώνιας λυσιτέλειας των Ελλήνων.