Σάββατο 1 Μαΐου 2010

ΦΩΝΗ - ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ !...

Την Πρωτομαγιά του 2010, αυτή την ιστορική μέρα οι εργαζόμενοι της χώρας μας, ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους σ’ όλο τον κόσμο που παλεύουν ενάντια στις αδικίες, τον πόλεμο, τις κοινωνικές διακρίσεις, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Το μέγεθος της επίθεσης επιβάλει σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στον Νεοφιλελευθερισμό (ο οποίος δημιούργησε την κρίση) και τώρα ζητά και τα ρέστα, επιχειρώντας να καταργήσει όσα με αγώνες και θυσίες κατακτήσαμε τα τελευταία 100 χρόνια!

Η Κυβέρνηση κάτω από το βάρος των ελλειμμάτων και του χρέους υιοθετεί και νομοθετεί άδικες, αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές, υποκύπτοντας στον εκβιασμό των «αγορών», των «δανειστών» και των Ευρωπαίων μονεταριστών.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας είναι σε θέση μάχης ώστε να αποκρούσουν αυτές τις συνταγές, της ύφεσης, των απολύσεων, της ανεργίας, των ανατροπών των ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, την υποταγή της χώρας στα «θέλω» και στις απαιτήσεις των αγορών, στα συμφέροντα των ισχυρών της Ε. Ένωσης, των εργοδοτών και του Δ.Ν.Τ.
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Ενώ είναι γνωστό ότι για την έλλειψη ανταγωνιστικότητας, την εκτόξευση των εισαγωγών το τεράστιο χρέος και τα ελλείμματα στα Ταμεία, δεν ευθύνονται οι μισθοί, οι συντάξεις, οι απλοί άνθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης, ωστόσο αυτοί στοχοποιούνται και από αυτούς ζητείται να κάνουν ΘΥΣΙΕΣ και περικοπές !
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ κατηγορηματικά αυτές τις παράλογες αντεργατικές και αντικοινωνικές συνταγές, που εξοντώνουν τους εργαζομένους εξαθλιώνουν την κοινωνία διευρύνουν την ύφεση και την κρίση.
Αυτές είναι καταστροφικές συνταγές γι’ αυτό οι εργαζόμενοι ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ, ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ, και ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να αποδεχτούν. Είναι ψευτοεπιχείρημα ότι για να σωθεί η χώρα πρέπει να ακυρωθούν τα εργατικά δικαιώματα! Αυτά που πρέπει να ακυρωθούν είναι τα εργοδοτικά προνόμια.
Οι εργαζόμενοι οι απλοί πολίτες του μόχθου, οι Νέοι, οι Συνταξιούχοι, οι Άνεργοι, το σύνολο της κοινωνίας απαιτούν και διεκδικούν μια διαφορετική πολιτική που θα έχει στο επίκεντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΑΝΑΓΚΕΣ του και όχι τις ΑΓΟΡΕΣ και τα ΚΕΡΔΗ. Απαιτούν και διεκδικούν μια Ευρώπη των Πολιτών και όχι των Τραπεζιτών και των Εργοδοτών.
Αρνούμαστε να αποδεχθούμε «μέτρα» και «δεσμά» που μας επιβάλλουν οι «αγορές», η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Δ.Ν.Τ. και όλοι αυτοί που ασκούν εκβιαστική και κερδοσκοπική πολιτική σε βάρος της χώρας, εν’ ονόματι του χρέους και των δανειακών αναγκών της.
Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση που δημιούργησαν οι τραπεζίτες και οι χρηματιστές «τζογαδόροι» των οικονομιών και των λαών.
Την κρίση να πληρώσουν οι Έχοντες, οι Κατέχοντες και οι Υπεύθυνοι!

2 σχόλια:

dimitris είπε...

Και η φωτο απο την σωστη συγκεντρωση.

Unknown είπε...

Συγχερητηρια για αυτη την αναρτηση!!!!!!!!!!!!