Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΚΑΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ, ΛΟΙΠΟΝ !...

Ο διάολος θέλει τη φοβέρα του κι η πολιτική τον λαϊκό ξεσηκωμό, στην απαίτηση για κάθαρση και τιμωρία των υπεύθυνων για την κατρακύλα της οικονομίας και της χώρας.
Η κυβέρνηση ήταν έτοιμη, με επεξεργασμένες θέσεις για μια σειρά ζητημάτων, που αφορούσαν τις ευθύνες των υπουργών και την παραγραφή τους, το πόθεν έσχες των πολιτικών, τη συμμετοχή τους σε off shore εταιρείες, την πάταξη της διαφθοράς και της παράνομης λειτουργίας των δημοσίων υπαλλήλων με την θέσπιση αυστηρότατων ποινών και κυρώσεων κ.α.
Η σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δημιούργησε το πλαίσιο, (εν πολλοίς συναινετικό…), για την προώθηση των αναγκαίων θεσμικών αλλαγών, είτε αφορούν σε νομοθετικές πρωτοβουλίες, (που εκδηλώνονται ήδη), είτε, ακόμα και σε αναθεώρηση άρθρων και διατάξεων του Συντάγματος, που αποφασίστηκε.
Κάτι κινείται, λοιπόν, κάπου μετουσιώνονται σε πράξεις οι υποσχέσεις και οι διακηρύξεις, φυσικά υπό την πίεση της λαϊκής οργής, που γιγάντωσε μετά τις εξελίξεις, που επήλθαν στο θέμα της Οικονομίας, με την αναγκαστική προσφυγή στον μηχανισμό της τρόϊκα και τα σκληρά μέτρα λιτότητας, που προέκυψαν.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός, πως για πρώτη φορά, τα δυο κόμματα που άσκησαν κυβερνητική εξουσία, τις τελευταίες δεκαετίες, δέχτηκαν την έρευνα για περιπτώσεις διαφθοράς και στους δυο χώρους και σε βάθος πολλών χρόνων, εικοσαετία και βάλε ! Πρόκειται για σημαντικότατη εξέλιξη, που δείχνει το εύρος των διεργασιών, οι οποίες έχουν συντελεστεί στο εσωτερικό και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., καθώς και την επικράτηση των απόψεων, που προκρίνουν την επίμονη και επίπονη προσπάθεια για κάθαρση.
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Βέβαια, εδώ υπάρχει και μια ουσιώδης διαφορά, μεταξύ των δύο χώρων, καθώς στο ΠΑΣΟΚ, όλα, σχεδόν, τα μέτρα, που συζητούνται ήταν ενταγμένα στο συνολικό πρόγραμμα του κινήματος και ούτως ή άλλως θα προωθούνταν, (μαζί με πολλά άλλα…), ενώ στη Ν.Δ. χρειάστηκε ν΄ αλλάξουν πολλά και να υπάρξει η λαϊκή κατακραυγή, προκειμένου να συναινέσει. ΄Εστω κι ετσι, όμως, δε μπορεί παρά ν΄ αναγνωριστεί το θετικό της εξέλιξης…

Θλιβερή εξαίρεση οι «αριστεροί», διαχρονικοί, κομπάρσοι της πολιτικής ζωής, που δεν χάνουν την ευκαιρία για να δικαιολογήσουν τη θέση τους στα …θεωρεία, με τις προσπάθειές τους να υποβαθμίσουν και να λοιδωρήσουν θεσμούς, διαδικασίες, ακόμα και λειτουργίες κάθαρσης. Ως και το ενδεχόμενο «να πάει υπουργός στη φυλακή» επεχείρησε ν΄ απαξιώσει η κυρά - Αλέκα, δηλώνοντας ένα ακόμα «απών» από μια ιστορική, για τη χώρα και το λαό, εξέλιξη !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: