Κάπου το «παιχνίδι» αρχίζει να ξεκαθαρίζει και το δίλημμα τίθεται, πλέον, ωμά : ή πλήρης ΄Ενωση ή διάλυση !
Οι μεσοβέζικες καταστάσεις φαίνεται να έφτασαν στα όριά τους, αφ΄ ενός γιατί η διατήρηση της Ευρωζώνης με την αρχαϊκή της μορφή, αποδεικνύεται πανάκριβη και κοστοβόρα, (σ΄ ό,τι αφορά τη διάσωση των περιφερειακών χωρών), και αφ΄ ετέρου, επειδή στην κατάληξή τους, (οι μεσοβέζικες καταστάσεις…), βεβαιώνουν, σχεδόν, τον κίνδυνο διάλυσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, με την εμπλοκή των χωρών του πυρήνα του.
Οι διστακτικές και ανεπαρκείς, από το DNA τους, πολιτικές ηγεσίες της Ε.Ε. (στην συντριπτική πλειοψηφία τους, δεξιές και συντηρητικές), έφεραν τα πράγματα στο απροχώρητο και τους εαυτούς τους στο «ως εδώ και μη παρέκει»…
Η θεσμοθέτηση του Ευρωομόλογου – μια βασική πρόταση του Γ. Παπανδρέου από την πρώτη στιγμή του ελληνικού προβλήματος – καθίσταται, επιτέλους, μονόδρομος και οι στενόμυαλοι, μικροπολιτικοί υπολογισμοί των ευρωπαίων πολιτικάντηδων, δεν μπορούν, πλέον, να τίθενται ως καθοριστικός παράγοντας των εξελίξεων. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό μέτρο – βήμα, προς την οικονομική και πολιτική ενοποίηση, που η λήψη του είναι, πια, αναπόφευκτη κι αναμένεται εντός του άμεσου επόμενου χρονικού διαστήματος.
Η προοπτική των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης ανοίγει θεμελιακά, (και υπαρξιακά…), ζητήματα και για τη χώρα μας, ο λαός της οποίας θα κληθεί ν΄ αποφασίσει, (εδώ κολλάνε τα Δημοψηφίσματα…), για το μέλλον του, στον καινούργιο Κόσμο, του 21ου αιώνα, παίρνοντας θέση στο καίριο ερώτημα : με την Ευρώπη ή μόνοι ;
Το καλοκαίρι του 2011, ίσως μείνει στην ιστορία, ως η χρονική περίοδος με τις εξελίξεις – ωδίνες, του τοκετού μιας νέας πανίσχυρης ευρωπαϊκής κρατικής οντότητας.
Σωβινισμός ή όχι, απηχεί την πραγματικότητα : η Ελλάδα, για μια ακόμα φορά, μαγιά – καταλύτης, παγκόσμιων εξελίξεων !...
Το καλοκαίρι του 2011, ίσως μείνει στην ιστορία, ως η χρονική περίοδος με τις εξελίξεις – ωδίνες, του τοκετού μιας νέας πανίσχυρης ευρωπαϊκής κρατικής οντότητας.
Σωβινισμός ή όχι, απηχεί την πραγματικότητα : η Ελλάδα, για μια ακόμα φορά, μαγιά – καταλύτης, παγκόσμιων εξελίξεων !...
5 σχόλια:
Το δίλημμα νομίζω δεν τίθεται σωστά.
Το σωστό κατά την γνώμη μου είναι,
ή Γερμανική κυριαρχία ή Διάλυση.
Έτσι απλά.
Δεν νομίζω πως η συγκεκριμένη πολιτική ηγεσία της Γερμανία θέλει την πλήρη ένωση της Ευρώπης !
Το διλλημα νομιζω τιθεται ως εξεις,Ευρωπη και Αμερικη μαζι η οχι?
Ετσι απλα!
Μαρια
Εσύ το πας σε πολύ μεγάλο deal ! Δεν ξέρω οι ΗΠΕ, αν δημιουργηθούν, πόσο μαζί θάναι με τις ΗΠΑ ή θα υπάρξει σκληρός ανταγωνισμός...
Την καλημέρα μας από την Ελλάδα !
απορώ με ορισμένους που μιλάνε για "γερμανική κατοχή". εδώ ο κόσμος καίγεται και αυτοί το βιολί βιολάκι. τελικά πόσο φτωχή και εν τέλει αφελής είναι αυτή η υβριδική "ελληνοπρεπής" αριστεροδεξιά ανάλυση όσων συμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο και σχετίζονται με την ανακατανομή του παγκόσμιου πλούτου και την αλλαγή στη λειτουργία του καπιταλισμού όπως τον γνωρίσαμε τα τελευταία 20-30 χρόνια.
Δημοσίευση σχολίου