Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Η ΝΤΟΡΑ ΘΕΛΕΙ: ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ !

Ξεκίνησε η διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας και η δημιουργία του νέου κεντρώου νεοφιλελεύθερου κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, το οποίο στο μέλλον θα συγκεντρώσει στις τάξεις του Νεοφιλελεύθερους από τη Νέα Δημοκρατία και Εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ, για να αναλάβει ως μια νέα Ένωση Κέντρου τη διακυβέρνηση της χώρας, απέναντι στο «λαϊκισμό» και την «ανευθυνότητα» -όπως καταγγέλλουν οι εμπνευστές του- της Αριστεράς και της Λαϊκής Δεξιάς.

Με τον ασκό του Αιόλου, δηλαδή την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Siemens, να έχει ανοίξει, η Ντόρα Μπακογιάννη παίζει το τελευταίο της χαρτί για την πολιτική επιβίωση, τόσο της ίδιας, όσο και της δυναστείας Μητσοτάκη.
Η διεγραμμένη από τη Νέα Δημοκρατία παραλίγο αρχηγός της, έχει ξεκινήσει να στήνει το δικό της πολιτικό χώρο, επιδιώκοντας:
α) να διαπραγματευτεί όσο το δυνατόν καλύτερα σε αυτή τη φάση τον εαυτό της, ώστε να μην την ακουμπήσουν όσα πιθανώς προκύψουν για την όποια σχέση της με πρόσωπα και καταστάσεις που σχετίζονται με τη Siemens και
β) να μετατρέψει στο αμέσως επόμενο μέλλον το κεντρώο - νεοφιλε-λεύθερο κόμμα της σε «ρυθμιστή» της πολιτικής ζωής του τόπου ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Αυτό είναι το «παιχνίδι» της Ντόρας και το αποκαλύπτουμε όπως είναι, αλλά όπως και το «πουλά» στις διαβουλεύσεις της.
>>>Διαβάστε τη συνέχεια, στη blogpress...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ.......ΤΩΡΑ ΑΝ ΒΡΙΣΩ ΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΘΑ ΜΕ ΚΟΨΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΛΕΩ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΑ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ!!

Πέτρος Κ. είπε...

Δηλαδή το Μητσοτακέϊκο ξεκίνησε από την Ένωση Κεντρώων, για να μεταπηδήσει στην γνήσια συντηρητική δεξιά του Καραμανλή του πρεσβύτερου, για να προχωρήσει στον άκρατο νεοφιλελευθερισμό, για να μεταλλαχθεί στο "μεσαίο χώρο" της λαϊκίστικης νεοδεξιάς του Καραμανλή του νεότερου, για να διαγραφεί από τη νεο-νεοδεξιά του Σαμαρά, ώστε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο μίγμα νεοδεξιάς-νεοκέντρου !!!


Φτάνει, φτάνει, φτάνει, η ζωή τους κύκλους κάνει...

typhoon είπε...

Σε πληροφορώ ότι δεν είναι μόνο η Ντόρα που το θέλει. Μάλλον δεν ξέρω κάποιον διάσημο πολιτικό που να μην το θέλει!!! Άλλο τι λένε...

typhoon είπε...

Ή αλλιώς, οι γνωστοί κομματικοί μηχανισμοί που θέλουν να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους προσπαθούν να φορτώσουν τη φήμη στην "τρισκατάρατη" Ντόρα, μπας και αποφύγουν την υλοποίησή της.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Αν το πολιτικό σύστημα χρειάζεται αναδόμηση - που χρειάζεται - αυτό δεν μπορεί να γίνει πειστικά, από δοκιμασμένους, πλην αποτυχημένους "χτίστες" και με χρησιμοποιημένα υλικά κατεδάφισης. Οι όποιοι ελιγμοί εκτόνωσης, μάλλον αυτή τη φορά, είναι καταδικασμένοι σε αποτυχία !

typhoon είπε...

Είναι, όμως, ο μόνος τρόπος για να "καθαρίσουν" με τα ταμεία των κομμάτων τους, τα οποία μπάζουν νερά από παντού.